JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent

Joomla! forum. Joomla! Questions and Answers.

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent

Δημοσίευση από Basilakis » 01 Σεπ 2009 16:49

Πρώτον να ξεκαθαρίσω κάτι, πριν πει κανένας πως κεράτωσα το Wordpress!

Απλώς, χρειάζεται για τη δουλεία και πέρα απο το χαβαλέ, δεν με πειράζει να δουλεύω με οποιοδήποτε CMS :)

έτσι λοιπόν είχα ένα προβληματάκι και εδώ η λύση.

Μπορεί να γινόταν και αλλιώς αλλα λόγο χρόνου, αυτό με βόλευε.

Το joomfish όταν πάτισα στα σημαιάκια, πήγαινε στην κεντρική και δεν έκανε fly μετάφραση το κείμενο. Πράγμα το οποίο εγώ δεν το ήθελα.

Έτσι είδα, πως για να γίνει η μετάφραση, έπρεπε να προσθεθεί στο url το ?lang=en ή ?lang=el ανάλογα με τη μετάφραση και πως έχει οριστεί απο το admin panel.

Η λύση

στο index.php του template έκανα αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

//For JoomFish, Kanonidis Basilis code to access the page URL and add the lang settings
//use of substr http://gr.php.net/substr
function PageURL() {
 $pageURL = 'http';
 if ($_SERVER["HTTPS"] == "on") {$pageURL .= "s";}
 $pageURL .= "://";
 if ($_SERVER["SERVER_PORT"] != "80") {
  $pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].":".$_SERVER["SERVER_PORT"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
 } else {
  $pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
 }
 return $pageURL = substr($pageURL, 0, -7);  //cut the last 7 characters

}
Δηλαδή απλώς πέρνω το url απο πάνω, αφαιρώ τα τελευταία 7 που αντιστοιχούν στο query της γλώσσας.


Για τα σημαιάκια

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="<?php echo PageURL&#40;&#41;; ?>&lang=en"><img alt="english" src="images/stories/english.gif" width="32" height="22" border="0" /></a>
<a href="<?php echo PageURL&#40;&#41;; ?>&lang=el"><img alt="english" src="images/stories/greek.gif" width="32" height="22" border="0" /></a>
δηλαδή, στο url τυπώνω, το url της σελίδας και απλώς προσθέτω τη γλώσσα.

Εάν υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος θα ήταν καλό να το ξέραμε :D

morgana
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010 14:14

JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent

Δημοσίευση από morgana » 06 Μαρ 2010 14:17

Καλησπέρα, και σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τον κώδικα.. ίσως μπορείς να βοηθήσεις και με το παρακάτω εαν σου είναι εύκολο:


Λοιπόν.. φτιάχνω ένα σάιτ, σε joomla, λόγω του content του σάιτ, για να το κάνω δίγλωσσο, χρησιμοποίησα 2 διαφορετικές εγκαταστάσεις σε 2 folder του joomla, /el/ και /en/ και πειράζοντας λίγο τα sql tables, πλέον χρησιμοποιούν και τα 2 setups την ίδια sql.

Το θέμα που έχει προκύψει τώρα όμως.. είναι ότι θέλω να μπορεί ο επισκέπτης πατώντας πάνω στο σημαιάκι* της κάθε γλώσσας βρισκόμενος σε οποιαδήποτε σελίδα να τον στέλνει στην αντίστοιχη σελίδα στην ξένη γλώσσα.

*(το οποίο σημαιάκι αυτήν την στιγμή έχω σετάρει να διαβάζει από το custom module όπου έχω βάλει ένα σημαιάκι για την κάθε γλώσσα να κάνει link στo &#8230;/en/index.php ή στο /el/index.php )

Δλδ.

Έστω ότι βρίσκεται στο
www.sitename.gr/el/index.php?option=com ... ticle&id=1
και πατάει το σημαιάκι..

θέλω να τον στέλνει στο
www.sitename.gr/en/index.php?option=com ... ticle&id=1


Any suggestions plz?!

thanks in advance..

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Μαρ 2010 14:24

Δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει με 2 folders...

Και για ποίο λόγο 2 folders αφού υπάρχουν components για να είναι δίγλωσσο;

morgana
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010 14:14

JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent

Δημοσίευση από morgana » 06 Μαρ 2010 14:34

Basilakis έγραψε:Δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει με 2 folders...

Και για ποίο λόγο 2 folders αφού υπάρχουν components για να είναι δίγλωσσο;
Γιατί δεν εξυπηρετούν .. το joomfish πχ.. για κάθε γραμμή σε ένα id ενός menu θέλει 3 γραμμές .. εαν έχεις 1000 γραμμές στο jos_menu... αυτόματα έχεις 3000 γραμμές.. στο jos_jfcontent... συν τις γραμμές από τα υπόλοιπα tables που κάνεις μετάφραση..

ουσιαστικά διαβάζει όλα τα tables από ένα στην ξένη γλώσσα και αργεί..
δεν νομίζω ότι συμφέρει....

απλά τα πράγματα...

δεν ξέρω από php αλλά από ότι καταλαβαίνω από τον κώδικα,

εαν μπορείς να αντικαταστήσεις το foldername που είναι το dir με ένα url2 (που θα περιέχει το dir της άλλης γλώσσας)... θα δουλέψει σωστά;

όπως στον κώδικα που έδωσες παραπάνω, διαβάζει το current url και αφαιρεί 7 γράμματα..
αντίς αυτού θέλουμε να αφαιρέσει το dir από το οποίο διαβάζει και να διαβάσει μόνο το /index.php?option=com_content&view=article&id=1 (έστω)
και αναλόγως ποιο flag θα πατάς, να προσθέτει το url του folder που αντιστοιχεί στην γλώσσα .... www.sitename.gr/el/ ή www.sitename.gr/en/

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Μαρ 2010 16:51

Εσύ δεν ξέρεις απο κώδικα, εγώ δεν απο Joomla...

morgana
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010 14:14

JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent

Δημοσίευση από morgana » 06 Μαρ 2010 17:06

Basilakis έγραψε:Εσύ δεν ξέρεις απο κώδικα, εγώ δεν απο Joomla...
να'σαι καλά, ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

JoomFish σημαιούλες και αλλαγή oncontent

Δημοσίευση από korgr » 06 Μαρ 2010 17:40

Basilakis έγραψε:Εσύ δεν ξέρεις απο κώδικα, εγώ δεν απο Joomla...
Γρηγορα στα ταχυρυθμα του Μανωλη! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες