[Solved] ερώτηση για την clearstatcache

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

[Solved] ερώτηση για την clearstatcache

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 01 Σεπ 2009 19:17

Την καλησπέρα μου.

Εχω απορία για την clearstatcache με την οποία έχω ψιλομπερδευτεί.

Σε upload script ελέγχω δύο φορές για το μέγεθος του αρχείου (μηδενικό και μεγαλύτερο απο το όριο) με την filesize.
Σύμφωνα με το manual η filesize πρέπει να γίνεται clear με την clearstatcache.
Προφανώς για να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα με το size των εικόνων που έχουν γίνει cache

Η ερώτηση είναι η εξής, cache γίνονται μόνο τα αρχεία που έχουν γίνει upload ή και τα temp;

Ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω που ακριβώς πρέπει να βάλω την clearstatcache.
Πρίν από κάθε έλεγχο για το μέγεθος του αρχείου; (προφανώς μετά τον έλεγχο δεν θα έχει νόημα)
Στην αρχή του script ώστε να καθαρίσει από προηγούμενα upload;
Στο τέλος του script είτε γίνει το upload είτε όχι;

Να βάλω ένα clearstat κάθε 5 γραμμές να ξεμπερδεύω; :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apostolis_38 την 02 Σεπ 2009 13:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

[Solved] ερώτηση για την clearstatcache

Δημοσίευση από cpulse » 02 Σεπ 2009 01:01

Αν υπάρχει περίπτωση να τσεκάρεις δύο φορές το μέγεθος ενός συγκεκριμένου αρχείου και να το βρείς διαφορετικό τότε χρησιμοποιήσε την clearstatcache() πριν το δεύτερο filesize().

Κάθε upload δημιουργεί ένα εντελώς νέο temp file οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι αν το προηγούμενο upload θα συμπέσει με μελλοντικό.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

[Solved] ερώτηση για την clearstatcache

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Σεπ 2009 13:09

Αν και λίγο δύσκολο στη δικιά μου περίπτωση μιας και οι δύο έλεγχοι γίνονται πολύ κοντά χρονικά ποτέ δεν ξέρεις (μπορεί να του έρθει κάποιου να κάνει save file και upload την ίδια στιγμή!). Οπότε θα το βάλω καλού κακού.

Για το temp file έχεις δίκιο.

Ευχαριστώ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες