Αλλαγες σε template

Joomla! Templates

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 13 Σεπ 2009 23:31

Καλησπερα,

Ειμαι καινουριος στο Joomla και εχω κατενθουσιαστει με τις δυνατοτητες που σου δινει.
Θελω σιγα σιγα να αρχισω να φτιαξω το προσωπικο μου site οποτε αποφασισα να αγορασω ενα ετοιμο template που βρηκα και με ικανοποιει, αλλα απο κει και περα θελω να το φερω στα μετρα τα δικα μου με αρκετες αλλαγες.

Σαν πρωτη ερωτηση θελω να μου πειτε πως μπορω να βαλω ενα "υπομενου" διπλα στο κυριο μενου.

Παραθετω και screenshot οπου μεσα στο "κουτι" που εχω ζωγραφισει θελω να εμφανιζεται το υπομενου. Η λειτουργια του θελω να ειναι ως εξης. Να εμφανιζεται μονο οταν πατηθει καποια επιλογη απο το βασικο μενου και να υπαρχει διαφορετικο υπομενου για καθε επιλογη.

Εικόνα

Θα πρεπει να το κανω σαν καινουριο module? Γενικως θελω λιγο να κατατοπιστω κατα τον τροπο υλοποιησης του.

Το template για οποιον θελει να τσεκαρει βρισκεται εδω.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από Basilakis » 13 Σεπ 2009 23:41

γράψε στο url της σελίδας σου

mydomain.gr?tp=1

θα δείς έτσι τα Modules, Και θα βρείς ποίο να επεξεργαστείς σε εκείνο το σημείο μέσα απο το admin panel, για να κάνεις τις αλαγές :)

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 13 Σεπ 2009 23:49

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.

Το template δεν το εχω αγορασει ακομα οποτε δεν μπορω να το τεσταρω ακομα για να δω τα modules.

Απο κει και περα, ειναι υλοποιησιμο αυτο που θελω ή θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα;

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Σεπ 2009 00:00

Τα πάντα είναι υλοποιήσημα. Ειδικά εάν έχεις ένα τέτοιο template που είναι αγοράσιμο, λογικά θα έχεις support και απο το community του

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 14 Σεπ 2009 00:11

Ωραια! Σ'ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σου.

Θα αγορασω το template απο βδομαδα (θελω να ψαξω και για μερικα αλλα ακομα), και θα επανελθω με νεοτερα.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Σεπ 2009 00:22

Θα περιμένουμε, εδώ είμαστε για οτιδήποτε βοήθεια :)

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 26 Σεπ 2009 19:28

Καλησπερα και παλι. Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, συνεχιζω απο δω.

Εχω εγκαταστησει το template locally και τρεχει μια χαρα. Τωρα πρεπει να γινουν αρκετα tweaks για να ερθει στα μετρα που το θελω.

Κατ'αρχην τα modules που εχει πανω το template ειναι πολυ βασικα και δεν με εξυπηρετουν οποτε θα χρειαστει να βαλω καποια επιπλεον.
Στο παρακατω screenshot φαινονται τα διαθεσιμα modules στην κατασταση: http://localhost/mysite?tp=1
Εικόνα

Σε πρωτη φαση αυτο που θελω να γινει ειναι:
-οταν πατιεται πχ το menu2, να βγαινει ενα υπομενου (submenu1, submenu2 κτλ) απο κατω.
-οταν πατηθει καποιο απο τα submenu να βγαινει ενα αλλο menu απο διπλα που θα εχει πχ τους μηνες του ετους ωστε οταν πατηθει καποιος μηνας να εμφανιζει το καταλληλο article.
-στο article που θα εμφανιζεται θελω να υπαρχει δυνατοτητα scrolling μονο για το article ομως και οχι για ολη τη σελιδα.

Ολα αυτα φαινονται στο παρακατω screenshot που σχεδιασα:
Εικόνα


Λογικα θα χρειαστει να επεμβουμε στον κωδικα οποτε πειτε μου τι να ποσταρω για να αρχισουμε σιγα σιγα να το στηνουμε. Εχω καποιες βασικες γνωσεις απο html/css αλλα δεν τα καταφερνω μονος μου να τα στησω ολα αυτα.

Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη! Ευχαριστω εκ των προτερων.

cris29
Δημοσιεύσεις: 165
Εγγραφή: 07 Ιουν 2008 15:33

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από cris29 » 28 Σεπ 2009 15:21

Αυτό που ζητάς είναι δυνατότητα ενός ιστολογίου.
Εσύ ζητάς συνδιασμό ιστολογίου με σελίδα;

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 30 Σεπ 2009 18:41

Οταν λες "ιστολογιο" τι εννοεις?
Το site που θελω να φτιαξω ειναι προσωπικο (οχι στυλ blog ομως) αλλα θελω να ειναι και δυναμικο σε καποια σημεια ωστε να μπορω να προσθετω καινουρια πραγματα γρηγορα.


Άβαταρ μέλους
the_eye
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 13:20
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από the_eye » 30 Σεπ 2009 21:50

Basilakis έγραψε:γράψε στο url της σελίδας σου

mydomain.gr?tp=1

θα δείς έτσι τα Modules, Και θα βρείς ποίο να επεξεργαστείς σε εκείνο το σημείο μέσα απο το admin panel, για να κάνεις τις αλαγές :)
Καλά έπαθα πλάκα με το tip ! :o
?tp=1

Υπάρχει κάποιο άλλο η κάποιο Link να δω ;
Αναζήτηση εργασίας
www.jobble.gr


Άβαταρ μέλους
the_eye
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 13:20
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από the_eye » 30 Σεπ 2009 22:09

Εννοώ link με τέτοια tips (κολπάκια)
Αναζήτηση εργασίας
www.jobble.gr

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από Basilakis » 30 Σεπ 2009 22:12

Στο freestuff.gr είσαι όλο και διάφορα τέτοια θα δεις όσο διαβάζεις και ψάχνεις ;)

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 03 Οκτ 2009 02:20

Πολυ ωραιος!

Τωρα, για να βαλω το καινουριο μενου στα δεξια απο το κυριο μενου θα πρεπει να "παιξω" με το template.css σωστα? Ποιος τροπος συνισταται σε τετοιες περιπτωσεις?
Το κυριο μενου ειναι float:left. Να βαλω και το κανουριο μενου float:left και μετα να παιξω με το margin-left με τα pixels για να βρω ποια θεση βολευει?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! Templates”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες