Αλλαγες σε template

Joomla! Templates

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από vassilism » 03 Οκτ 2009 02:38

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.
Αυτό που πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να φτιάξεις μια θέση για module.
Αυτό περιγράφετε αναλυτικά στο link που σου έδωσα.
Φτιάξε πρώτα την θέση για module και μετά προχωράμε στα μενού και τα css.

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 03 Οκτ 2009 02:45

Ναι, το module το εκανα. Αν και βασικα ειδα πριν οτι υπαρχει ενα ηδη ετοιμο απο το template, το οποιο εμφανιζεται κατω απο το κυριο μενου.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από vassilism » 03 Οκτ 2009 03:56

Ωραία.
Το επόμενο βήμα είναι να μπεις στο admin panel του joomla και να φτιάξεις ένα μενού.
Μενού->Διαχείριση Μενού->Νέο

Αφού φτιάξεις το μενού αυτόματα γίνετε και ένθεμα.

Μετά πας Επεκτάσεις->Διαχείριση Ενθεμάτων και ανοίγεις το μενού που έφτιαξες.
Εκεί που λέει θέση θα επιλέξεις τη νέα θέση που έφτιαξες.

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 03 Οκτ 2009 09:51

Ωραιος! Μια χαρα ολα. Εμφανιζεται κανονικα το καινουριο μενου.
Τωρα οσον αφορα την θεση του μενου πως πρεπει να κινηθω Βασιλη?
Επισης, θελω αυτο το μενου να εμφανιζεται μονο οταν επιλεγω μια συγκεκριμενη επιλογη απο το κυριο μενου. Πως το κανω αυτο?

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από vassilism » 03 Οκτ 2009 16:17

seleo έγραψε:Τωρα οσον αφορα την θεση του μενου πως πρεπει να κινηθω Βασιλη?
seleo έγραψε:Τωρα, για να βαλω το καινουριο μενου στα δεξια απο το κυριο μενου θα πρεπει να "παιξω" με το template.css σωστα?
Το κυριο μενου ειναι float:left. Να βαλω και το κανουριο μενου float:left και μετα να παιξω με το margin-left με τα pixels για να βρω ποια θεση βολευει?
Τώρα θα κάνεις το παραπάνω που ανέφερες.

Βάλε μας και κανένα screenshot να βλέπουμε που βαδίζουμε.

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 03 Οκτ 2009 18:12

Ενα screenshot με το site οπως ειναι αυτη τη στιγμη:

Εικόνα

τα modules φαινονται παρακατω:

Εικόνα

Το body του index.php που λογικα ειναι σωστο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body>
	
    <div id="logo"><a href="<?php echo $this->baseurl ?>">
              <img src="<?php echo $this->baseurl ?>/templates/<?php echo $this->template; ?>/images/logo.gif" border="0" alt="logo"></a></div>
	
    <div class="container">
	  
	  <div id="wrapper">
	  
	    <div id="left">
		
		   <div id="mainmenu"><jdoc&#58;include type="modules" name="f_mainmenu"  style="xhtml" />
		   
		   </div>
		   
		   <div id="secondmenu"><jdoc&#58;include type="modules" name="2ndmenu" style="xhtml" />
			
			</div>
		   
	       <div id="left_modules"><jdoc&#58;include type="modules" name="f_leftmod"  style="xhtml" />
		     
		   </div>
		
		</div>
	  
	   <div id="content"> <jdoc&#58;include type="message" /> <jdoc&#58;include type="component" style="xhtml"/> 
	   
	   </div>
	   	
	  
	    
       </div>
	
</div>	  

<jdoc&#58;include type="modules" name="debug" />
  
</body>
Δεν ξερω τωρα πως να φερω το καινουριο μενου "submenu" να ερθει στην ιδια ευθεια με το κυριο μενου μεσα απο το template.css και το ψαχνω..

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 03 Οκτ 2009 18:17

Για το δευτερο μενου εχω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#secondmenu &#123;
	float&#58; left;
	width&#58; 100px;
	margin-top&#58; 0px;
	margin-left&#58; 90px;
	padding-bottom&#58; 0px;
&#125;
αλλα η θεση του παραμενει ετσι οπως ειναι στο screenshot, δηλαδη καπου στην μεση. Κανονικα δεν επρεπε να παει τερμα πανω?

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 03 Οκτ 2009 18:50

Ακυρο για την θεση του submenu. Το βρηκα τελικα τεσταροντας λιγο το css με το webmaster toolbar. Επρεπε να μικρυνω το width του κυριως μενου (ηταν 300px) και αμεσως ανεβηκε πανω το submenu. Τρομερο toolbar btw.

Τωρα, θελω το submenu να εμφανιζεται μονο οταν πατηθει πχ το menu4, και να φευγει οταν πατηθει καποιο αλλο απο το κυριο μενου.. Πως το κανω?

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από vassilism » 03 Οκτ 2009 20:41

seleo έγραψε:Τωρα, θελω το submenu να εμφανιζεται μονο οταν πατηθει πχ το menu4, και να φευγει οταν πατηθει καποιο αλλο απο το κυριο μενου.. Πως το κανω?
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος αυτοματοποιημένος τρόπος να γίνει αυτό αλλά μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου. Μόνο που θα πρέπει να βάλεις πολύ χέρι στον κώδικα και να συνδυάσεις php με javascript, κοινώς ajax.

Πριν το κάνεις αυτό ψάξε αν υπάρχει κάτι έτοιμο στο http://extensions.joomla.org και ρώτα και στο http://forum.joomla.gr που είναι ποιο εξιδανικευμένοι με το αντικείμενο.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από paink1ller » 03 Οκτ 2009 21:39

κατεβασε αν θελεις αυτο
http://extensions.joomla.org/extensions ... menus/6731

για να καταλαβεις πως δουλευει το Module plugin system του joomly και μετα το αλλαζεις και το προσαρμοζεις στις αναγκες σου.
Ηobby: Shooting photons

seleo
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 10 Σεπ 2005 01:05
Επικοινωνία:

Αλλαγες σε template

Δημοσίευση από seleo » 04 Οκτ 2009 04:23

Θα την τσεκαρω και την δικη σου λυση paink1ller, oπως θα τσεκαρω και το forum του joomla..

Να ρωτησω κατι αλλο, που μπορω να δηλωσω ποσο "υψος" θα εχει το site? Να ειναι static δηλαδη και να μην αλλαζει.. Αυτη τη στιγμη το υψος του διαμορφωνεται αναλογως με το ποσο περιεχομενο εχει το καθε article που εμφανιζεται καθε φορα. Αν ειναι μικρο το site φαινεται "στενο", ενω αν ειναι μεγαλο το site φαινεται πιο ευρυ και εμφανιζεται η καθετη scrollbar.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! Templates”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες