Load a movie

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kkk
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 20 Σεπ 2009 21:58

Load a movie

Δημοσίευση από kkk » 25 Σεπ 2009 20:37

Καλησπέρα, προσπαθώ να κάνω load a movie στο flash το φορτωνει μεν αλλα στην πάνω αριστερή γωνια.
Πως μπορώ να το κεντράρω στην σελίδα μου και ακόμα καλύτερα να του ορίσω εγώ που ακριβώς να παίζει...???

το script που έχω χρησιμοποιήσει για αυτη την λειτουργια ειναι :
{loadMovieNum("χαρτης.swf", 1);}

Επίσης βλέπω οτι όταν αλλάζω ενότητα(πατάω άλλο κουμπί) το εξωτερικο αρχειο flash παραμένει.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Load a movie

Δημοσίευση από korgr » 25 Σεπ 2009 23:05

Χονδρικα η μεθοδος:
Δημιουργεις ενα αδειο movie clip και του δινεις instance name πχ "holder".
Φροντιζεις το registration point του (x,y) να ειναι στο 0,0
Μετα το τοποθετεις στη σκηνη σου στο σημειο που θες να γινει το load movie
Τελος κανεις load movie με target οχι καποιο level (οπως το 1 στο παραδειγμα σου), αλλα το movie clip "holder"

Κώδικας: Επιλογή όλων

{loadMovieNum("χαρτης.swf", "holder");}

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Load a movie

Δημοσίευση από Garakatsamol » 25 Σεπ 2009 23:39

Μια μικρή διόρθωση μόνο:
όταν φορτώνουμε movie σε target movie clip χρησιμοποιούμε loadMovie και όχι loadMovieNum :)

kkk
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 20 Σεπ 2009 21:58

Load a movie

Δημοσίευση από kkk » 26 Σεπ 2009 05:48

ευχαριστω!!!
το loadMovieNum απο ότι κατάλαβα είναι για να ανοίγει νέο παράθυρο??
...καπως έτσι το είδα

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Load a movie

Δημοσίευση από korgr » 26 Σεπ 2009 12:21

Garakatsamol έγραψε:Μια μικρή διόρθωση μόνο:
όταν φορτώνουμε movie σε target movie clip χρησιμοποιούμε loadMovie και όχι loadMovieNum :)
lol ποτε δεν ασχοληθηκα με το τι διαφορες ειχαν αυτα τα δυο. Ειμαι της σχολης που και τα δυο γινοντουσαν με σκετο loadMovie
Thanks Τασο για την διορθωση!

john-grafistas
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 10:50

Load a movie

Δημοσίευση από john-grafistas » 29 Οκτ 2009 15:28

kkk έγραψε:ευχαριστω!!!
το loadMovieNum απο ότι κατάλαβα είναι για να ανοίγει νέο παράθυρο??
...καπως έτσι το είδα
Όχι. Το loadMovieNum λέει σε ποιό επίπεδο να κατέβει η ταινία. Κάτι σαν τα layers του photoshop για να καταλάβεις. Ο κώδικας χρησιμοποιείται ως εξής:
loadMovieNum ("home.swf",5) για να κατεβάσεις το εξωτερικό home στο επίπεδο 5.

Μπορείς να φτιάξεις τα εξωτερικά swf σε συντεταγμένες τέτοιες όπου θες να εμφανίζεται και να μη χρησιμοποιήσεις movie clip στο οποίο να φορτώνεται το εξωτ. swf.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Load a movie

Δημοσίευση από korgr » 29 Οκτ 2009 16:09

john-grafistas έγραψε: Μπορείς να φτιάξεις τα εξωτερικά swf σε συντεταγμένες τέτοιες όπου θες να εμφανίζεται και να μη χρησιμοποιήσεις movie clip στο οποίο να φορτώνεται το εξωτ. swf.
Δεν συμφωνω και τεκμηριωνω:
Με την μεθοδο σου αν ειναι συνθετο το θεμα του εξωτερικου swf, και θες αργοτερα να του αλλαξεις θεση (αλλες συντεταγμενες σε σχεση με το _level0), θα εχεις πολυ περισσοτερη δουλεια (επεμβαση στο σχετικο fla), σε σχεση με την μεθοδο του load με target movie clip container οπου απλα θα αλλαξεις θεση στο target clip.

Την loadMovieNum καλο ειναι να την χρησιμοποιουμε μονο οταν θελουμε να φορτωσουμε κατι στο 0,0 της main timeline!

john-grafistas
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 10:50

Load a movie

Δημοσίευση από john-grafistas » 01 Νοέμ 2009 15:18

korgr έγραψε:
john-grafistas έγραψε: Μπορείς να φτιάξεις τα εξωτερικά swf σε συντεταγμένες τέτοιες όπου θες να εμφανίζεται και να μη χρησιμοποιήσεις movie clip στο οποίο να φορτώνεται το εξωτ. swf.
Δεν συμφωνω και τεκμηριωνω:
Με την μεθοδο σου αν ειναι συνθετο το θεμα του εξωτερικου swf, και θες αργοτερα να του αλλαξεις θεση (αλλες συντεταγμενες σε σχεση με το _level0), θα εχεις πολυ περισσοτερη δουλεια (επεμβαση στο σχετικο fla), σε σχεση με την μεθοδο του load με target movie clip container οπου απλα θα αλλαξεις θεση στο target clip.

Την loadMovieNum καλο ειναι να την χρησιμοποιουμε μονο οταν θελουμε να φορτωσουμε κατι στο 0,0 της main timeline!


Για να μην έχεις αυτό το πρόβλημα, απλά κάνεις το εξωτερικό swf όλο ένα MovieClip, οπότε απλά του αλλάζεις συντεταγμένες και είσαι o.k. Είναι πρακτικά το ίδιο. Αντί να επέμβεις στο κύριο fla επεμβαίνεις στο εξωτερικό. Το παν είναι τι σε βολεύει περισσότερο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες