Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 01 Οκτ 2009 19:09

Το πρόβλημα μου δεν είναι ποιό πεδίο θα μηδενίζει ή θα αυξάνεται, αλλά πως θα το συνδέσω με το session.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από korgr » 01 Οκτ 2009 19:42

Πιθανα δεν εχω καταλαβει τι θες να κανεις γιατι τωρα σε εχασα!
Δεν μπορω να καταλαβω ποιο εννοεις προβλημα.
Το να διαβασεις την τιμη του πεδιου (counter) και να την αναθεσεις σε session var?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 01 Οκτ 2009 20:00

Με λίγα λόγια πως θα ξέρω ότι κάποιος που έχει κάνει login έχει κάνει 1,2,3 ή κανένα κλίκ σε κάποια βίντεο.
Τα κλίκ μπορώ να τα μετρήσω στέλνοντας το a href του βίντεο να τροποποιεί ένα πεδίο στη βάση.
Το login μπορώ να το βρω με τα sessions.
Και τα δύο μαζί πως;

Βασικά παίζει να έχω μπερδευτεί κι εγώ και να γίνεται με πιο απλό τρόπο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από vassilism » 01 Οκτ 2009 20:34

Apostolis_38 έγραψε:Τα κλίκ μπορώ να τα μετρήσω στέλνοντας το a href του βίντεο να τροποποιεί ένα πεδίο στη βάση.
Γιατί δεν βάζεις άλλο ένα πεδίο στο οποίο να αποθηκεύετε το όνομα του χρήστη?

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από mrpc » 01 Οκτ 2009 21:24

Εγώ θα σου έλεγα να μην μετράς στο session, εκεί κρατάς μόνο τα στοιχεία login του χρήστη. Όλα τα υπόλοιπα στη βάση.
Στη βάση λοιπόν έχεις π.χ. username/remainingviews. Σε κάθε άνοιγμα video, τρέχεις ένα sql update που μειώνει τα views του χρήστη. Όταν πάει στο 0, βάζεις ένα μήνυμα λάθους.
Έτσι λύνεις πολλά προβλήματα (π.χ. τι γίνεται αν ο ίδιος χρήστης ανοίξει ταυτόχρονα 2 session κ.λ.π.).
Και όσο για το βάρος στη βάση, μην τρελαίνεσαι. Αν είναι καλοστημένη η βάση σου και σωστά τα queries, δεν έχεις πρόβλημα.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 01 Οκτ 2009 22:41

mrpc έγραψε:Σε κάθε άνοιγμα video, τρέχεις ένα sql update που μειώνει τα views του χρήστη.
Ποιανού χρήστη όμως; εδώ είναι το θέμα.
Πάνω στο session δεν θα πατήσω πάλι;
Ενας τρόπος που σκέφτηκα είναι, μόλις σταλεί ο κωδικός να αποθηκευθεί στην βάση ο κωδικός+3.
Κάθε φορά που θα πατιέται το a href θα στέλνω το session (τον κωδικό ουσιαστικά) + 1.
Οπότε την τρίτη φορά θα έχω session+3 == κωδικός+3 και θα σβήνω την αντίστοιχη εγγραφή.

Αυτό έχω σκεφτεί αλλά μου φαίνεται λίγο μπακαλίστικο...
Θα κοιτάξω και την λύση που μου προτείνεις με έξτρα πίνακα με username κ.λ.π. κ.λ.π.


@vassilism: έχω βάλει το e-mail του ενδιαφερόμενου. το ίδιο είναι.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από mrpc » 01 Οκτ 2009 22:49

Μα απαιτείται ένας συνδυασμός session/db έτσι κι αλλιώς, ότι και να θες να κάνεις!
Απλά, όπως στο λέω, θα κάνεις κάτι σαν:
select * from users where `userid` = '$_SESSION[userid]' limit 1
και θα τραβάς ότι θες.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 01 Οκτ 2009 23:16

mrpc έγραψε:select * from users where `userid` = '$_SESSION[userid]' limit 1
και μετά με ένα if views == 3 "άντε γειά" else κάνεις update και αυξάνεις τα views του user
και ξεμπέρδεψες...

Παληκάρια νάστε καλά.
Καμμιά φορά μετά από πολλές ώρες κώδικα προσπαθώ να περάσω ελέφαντα από την τρύπα της βελόνας, ενώ μπορώ να πετάξω τη βελόνα και να ησυχάσω :D


argate7, συγνώμη για τη σφήνα :D

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από mrpc » 01 Οκτ 2009 23:19

Μετά από πολλές ώρες coding όλοι το παθαίνουν νομίζω... :p

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από vassilism » 01 Οκτ 2009 23:47

Apostolis_38 έγραψε:Καμμιά φορά μετά από πολλές ώρες κώδικα προσπαθώ να περάσω ελέφαντα από την τρύπα της βελόνας, ενώ μπορώ να πετάξω τη βελόνα και να ησυχάσω :D
Αυτό φάνηκε από την αρχή :D
mrpc έγραψε:Μετά από πολλές ώρες coding όλοι το παθαίνουν νομίζω... :p
+1 χρειάζονται αρκετά διαλλείματα σε συνδυασμό με βόλτα γιατί από κάποια στιγμή και μετά δεν σκέφτεσαι, απλά κάνεις μηχανικές κινήσεις.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Βοήθεια με σελίδα και βίντεο...

Δημοσίευση από korgr » 02 Οκτ 2009 00:09

Τελος καλο ολα καλα!
Αρκει που το πηρες γραμμη Αποστολη :wink:
Φατους ολους! :hammer:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες