προβλημα με αποστολη mail

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kat_sm
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 00:25

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από kat_sm » 01 Οκτ 2009 16:06

εχω δημιουργησει μια αρχικη σελιδα στην οποια ο χρηστης εισαγει το username και το password και στην περιπτωση που ξεχασει το password θελω να στελνετε αυτοματα ενας νεος κωδικος στο mail του χρηστη. Το προβλημα ειναι με την αποστολη. Χρησιμοποιω το πακετο pear που υπήρχε μεδα στο wampserver.
εχω γραψει αυτο τον κωδικα

$to=$a_row['email'];
$subject="Νέος Κωδικός Πρόσβασης";
$message="Ο νέος κωδικός πρόσβασης είναι: $new_passwd<br>Μπορείτε στη συνέχεια να αλλάξετε τον κωδικό αυτό με έναν της αρεσκείας σας";
$from="root@localhost";
$headers="From:$from";
if(mail($to,$subject,$message,$headers))
{
do_header("Ο κωδικός έχει σταλεί στο mail $to !!");
echo "<br><a href=\"login.php\">Σύνδεση</a>";
}
else
do_header('Αποτυχία αποστολής');

και εχω αλλαξει στο php.ini το

[mail function]
sendmail_path = /wamp/bin/sendmail

μου εμφανιζει το μηνυμα Ο κωδικός έχει σταλεί στο mail ...
αλλα οταν μπαινω στο mail για να το κοιταξω δεν ερχετε κανενα μηνυμα

κανεις που να γνωριζει κατι?
ευχαριστω!

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από vassilism » 02 Οκτ 2009 03:52

Το script φαίνετε να είναι σωστό, απλά εσύ το τρέχεις τοπικά.

Θα πρέπει να ρυθμίσεις στο php.ini αρχείο, για SMTP server, τον SMTP server του ISP σου. (και την θύρα, ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ )

π.χ για FORTHNET mailgate.forthnet.gr

kat_sm
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 00:25

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από kat_sm » 02 Οκτ 2009 13:45

με τις ρυθμισεις του pear δεν εχω κανει στην ουσια εγκατασταση ενος mail server στον υπολογιστη μου?γι'αυτο το εβαλα τοπικα.στο smtp εχω αφησει την αρχικη ρυθμιση localhost και στο port 25
δεν εχω ανεβασει τη σελιδα σε καποιο σite στο ιντερνετ. εχω κανει εγκατασταση στο pc μου το wampserver και το τρεχω με localhost.
εχω μπερδευτει λιγο. . .

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από mrpc » 02 Οκτ 2009 13:58

Δεν στήνεις mailserver, προσπαθείς να χειριστείς έναν προεγκατεστημένο. Αν αυτός δεν υπάρχει... λογικό να μην φεύγουν τα mail.
Δες και το documentation:
Mail supports three types of backends:

* mail
Sends a mail using PHP's built-in mail() function.
* sendmail
Sends a mail using a sendmail program.
* smtp
Sends a mail directly connecting to a smtp server.
Υποθέτω ότι έχεις επιλέξει το δεύτερο configuration, Ο vassilism σου λέει να χρησιμοποιήσεις το 3ο για να μην μπλέκεις με στήσιμο mailserver.

kat_sm
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 00:25

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από kat_sm » 02 Οκτ 2009 15:08

η θυρα για forthnet ποια ειναι? γιατι εβαλα SMTP = mailgate.forthnet.gr
και μετετρεψα το sendmail σε σχολιο οπως ηταν αρχικα δηλ ;sendmail_path =
αλλα τωρα μου βγαζει το μηνυμα αποτυχια αποστολης

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από vassilism » 02 Οκτ 2009 16:48

forthnet έχεις?

kat_sm
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 00:25

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από kat_sm » 02 Οκτ 2009 16:54

ναι

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από vassilism » 02 Οκτ 2009 17:18

Δοκίμασε για port το 8080.

kat_sm
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 00:25

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από kat_sm » 02 Οκτ 2009 17:23

παλι αποτυχια αποστολης βγαζει

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από vassilism » 02 Οκτ 2009 18:05

Σου δίνω μερικές εκδοχές να τις δουλέψεις και να πειραματιστείς.

1 Σε κάθε αλλαγή του php.ini κάνεις restart τον apache και δοκιμάζεις πάλι.
2 Δοκιμάζεις το port 25 που είναι default και 8080.
3 Δοκιμάζεις ένα ποιο απλό script για να τεστάρεις του τύπου

Κώδικας: Επιλογή όλων

mail&#40;'to_mail_sou@mail.com','thema','minima','headers'&#41;;

kat_sm
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 00:25

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από kat_sm » 02 Οκτ 2009 18:13

κανω κανονικα restart μετα απο καθε αλλαγη και εχω δοκιμασει και τις δυο αυτες θυρες
τωρα να δοκιμασω να στειλω καποιο πιο απλο μηνυμα θα το κοιταξω αν και δεν πιστευω να φταει το μηνυμα. αν βρεις κατι καινουριο ενημερωσε με. θα ξανα κοιταξω και εγω.

kat_sm
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 00:25

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από kat_sm » 02 Οκτ 2009 23:03

δοκιμασα και ενα απλο script και βγαζει μηνυμα λαθους : SMTP server response: 501 5.0.0 Invalid domain name
αυτο σημαινει οτι ειναι λαθος αυτο που εχω γραψει στο smtp?
δηλαδη το SMTP = mailgate.forthnet.gr

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από mrpc » 02 Οκτ 2009 23:06

Αν είσαι συνδρομητής της Forthnet, πρέπει να σου έχουν δώσει στοιχεία πρόσβασης στους mailserver τους για να βάλεις στο outlook. Βάλε τις ρυθμίσεις smtp που έχει εκεί.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από vassilism » 02 Οκτ 2009 23:51

Εγώ έχω την otenet και οταν δήνω mailgate.otenet.gr στο SMTP δουλεύει κανονικά.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

προβλημα με αποστολη mail

Δημοσίευση από mrpc » 02 Οκτ 2009 23:53

Εγώ παλιότερα χρησιμοποιούσα ένα yahoo account που είχα και δούλευε...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης