Σύνδεση VB 2008 με SQL SERVER 2005

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

Σύνδεση VB 2008 με SQL SERVER 2005

Δημοσίευση από argate7 » 05 Οκτ 2009 18:59

Καλησπέρα,

Ψάχνω αρκετές ημέρες και δεν βρίσκω κάποιο παράδειγμα που να είναι κοντά σε αυτό που θέλω. Θέλω αν γνωρίζει κάποιος να μου δώσει ένα link που να έχει κάποιο παράδειγμα σύνδεσης βάσης δεδομένων στη vb 2008. Έχω βρει κάποια παραδείγματα αλλά είναι με σύνδεση access. Ενώ εγώ θέλω να κάνει σύνδεση με sql server. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι τέτοιο, θα με σώσει.
Ακόμη γνωρίζω ότι υπάρχει η επιλογή να κάνω "add data source" αλλά δεν θέλω να γίνεται έτσι η σύνδεση. Θέλω να κάνω σύνδεση με κώδικα ούτως ώστε να μην αργεί το πρόγραμμα.

Τέλος, αφού γίνεται η σύνδεση, θέλω να βλέπω και το "master detail" μέσα σε μία φόρμα. Το "master-detail" μεταξύ 2 πινάκων.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Σύνδεση VB 2008 με SQL SERVER 2005

Δημοσίευση από virxen75 » 06 Οκτ 2009 02:52


argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

Σύνδεση VB 2008 με SQL SERVER 2005

Δημοσίευση από argate7 » 06 Οκτ 2009 19:57

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,αλλά έτυχε να το καταφέρω πριν μου στείλεις. Όπως και νά'χει χίλια ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου στείλεις για βοήθεια.

Έχω ένα άλλο πρόβλημα. Έχω φτιάξει μία stored procedure στον sql server και θέλω να μπορέσω να την καλέσω γράφοντας κώδικα μέσα από τη vb. Ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Σύνδεση VB 2008 με SQL SERVER 2005

Δημοσίευση από dva_dev » 06 Οκτ 2009 20:16

Κώδικας: Επιλογή όλων

...
SQLCmd.CommandText = "SelectRecords" ' Stored Procedure to Call
SQLCmd.CommandType = CommandType.StoredProcedure 'Setup Command Type
SQLCmd.Connection = SQLCon 'Active Connection
...
SQLCmd.ExecuteNonQuery() //Μάλλον.
Από εδώ

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

Σύνδεση VB 2008 με SQL SERVER 2005

Δημοσίευση από argate7 » 07 Οκτ 2009 03:20

Ευχαριστώ...
Και σε αυτό βρήκα άκρη.
Κάτι τελευταίο...

Θέλω σε μία φόρμα να έχω ένα datagridview και να επιλέγω μία εγγραφή και στη συνέχεια να πατάω ένα κουμπί..πχ. update και να με μεταφέρει σε μία άλλη φόρμα όπου θα είναι η συγκεκριμένη εγγραφή έτοιμη για τις αλλαγές.

Ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

argate7
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: 30 Σεπ 2009 02:38

Σύνδεση VB 2008 με SQL SERVER 2005

Δημοσίευση από argate7 » 11 Οκτ 2009 03:09

Ευχαριστώ όσους ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν. Έλυσα όσα προβλήματα υπήρχαν.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες