Auto activating areas flash map

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Auto activating areas flash map

Δημοσίευση από korgr » 12 Οκτ 2009 00:06

Θα ηθελα να μοιραστω με την κοινοτητα εναν χαρτη της Ελλάδας σε swf ο οποιος εχει την δυνατοτητα να διαβαζει δεδομενα απο mysql και να ενεργοποιει αυτοματα περιοχες αναλογα αν υπαρχουν στη βαση εγγραφες που να αναφερονται σ' αυτες τις περιοχες.
Προσωπικα χρησιμοποιω αυτη την μεθοδο για να παρουσιασω σε ενα site σημεία διαθεσης, αντιπροσωπους κλπ αλλα θα μπορουσε να καλυψει οποιαδηποτε αναγκη που χρηζει γεωγραφικης κατανομης μεσω χαρτη (ακομα και αποτελεσματα εκλογων :lol: )

Ο χαρτης ειναι χωρισμενος ανα νομό με εξαιρεση τα επτανησα οπου το καθε μεγαλο νησι ειναι ανεξαρτητη περιοχη και τον Ν. Αττικης που εχει γινει ΑΤΤΙΚΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (περιλαμβανει και Κήθυρα του Ν. Πειραιως).
Ενα παραδειγμα χρησης μπορειτε να δειτε στο http://www.ktimarapti.gr/distribute.php

Η λογικη ειναι η ακολουθη:
Στην βαση σας θα πρεπει να συμπεριλαβετε τον πινακα "county" (περιεχει τις περιοχες) χωρις αλλαγη γιατι σε αυτα τα id στηριζεται το swf.
Οταν φορτωνεται το swf καλει το getactivearea.php τα περιεχομενα του οποιου ειναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$table_name = "clients"; // οριζουμε το όνομα του table με τις κυριως εγγραφες μας
// στο table αυτό θα πρέπει να υπάρχει και ένα πεδίο με όνομα 'county' που θα περιέχει το id της περιοχης, οπως αυτό αναφέρεται στον πίνακα county &#40;περιοχες&#41;
require&#40;"db.php"&#41;; // εδω αντικαταστήστε με το δικό σας αρχείο που συνδέεται στη βάση σας
$nomoi=mysql_query&#40;"select distinct county from $table_name where 1"&#41;;
while &#40;$row = mysql_fetch_array &#40;$nomoi&#41;&#41; &#123;
echo&#40;"n".$row&#91;county&#93;."=1&"&#41;;
&#125;
echo&#40;"done=1"&#41;;
?>
Νομιζω πως με τα σχολια στον κωδικα ειναι ολα ξεκαθαρα.
Μετα απο αυτο, θα ενεργοποιηθουν (αλλο χρωμα και turn to button) ολες οι περιοχες που ανταποκρινονται σε πραγματικες εγγραφες (στο παραδειγμα που παρεθεσα, του πινακα "clients").
Κανοντας κλικ σε καποια ενεργοποιημενη περιοχη, δινεται εντολη απο το swf να εκτελεσθει μια js function με ονομα dosubmit(id) με παραμετρο το id της συγκεκριμενης περιοχης.
Ακομα και αν δεν χρειαζεστε αυτη την δυνατοτητα, φροντιστε να συμπεριλαβετε στο html με τον χαρτη την function για να μην σας κτυπησει js error.

πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

function dosubmit&#40;id&#41;&#123;
return false; // do nothing
&#125;
Στο επισυναπτομενο zip θα βρειτε το swf, το php και το sql file για τον πινακα county.
Το μονο που θα χρειαστει να προσθέτετε εσεις στον κυριως πινακα σας, ειναι ενα πεδιο με ονομα "county" που θα παιρνει τιμες τα id των περιοχων.
Κλεινοντας να τονισω πως τα ανωτερω διδονται as is και δεν θα μπορω να παραχωρω παραμετροποιημενα αρχεια (πχ αλλες περιοχες, αλλα χρωματα στο χαρτη, περισσοτερες δυνατοτητες κλπ). Εκτος βεβαια και αν πληρωθω :P

Ελπιζω να σας φανει χρησιμο...

ΥΓ Προσπαθησα να το βαλω στο "Τα δικά μας script" αλλα δεν μου εδινε permissions. Αν χρειαζεται παρακαλω τους mods να το μεταφερουν.[/code]
Συνημμένα
map_files.zip
(50.25 KiB) Μεταφορτώθηκε 853 φορές

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Auto activating areas flash map

Δημοσίευση από dimsis » 12 Οκτ 2009 01:01

Ευχαριστούμε Νότη, χρειάζεται σε πάρα πολλά projects.

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Auto activating areas flash map

Δημοσίευση από Garakatsamol » 12 Οκτ 2009 13:39

Πολύ καλή δουλειά Νότη, ευχαριστούμε.
Μια καλή προέκταση που έκανα σε κάτι αντίστοιχο που δούλευα τώρα τελευταία, είναι όταν μπαίνεις στον κάθε νομό να φαίνεται στο χάρτη ενεργός ο συγεκγριμένος νομός

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Auto activating areas flash map

Δημοσίευση από korgr » 12 Οκτ 2009 15:08

Σωστος Τασο!
Αν καποτε βρω χρονο και κεφι, θα ηθελα να το αυτοματοποιησω πολυ περισσοτερο. πχ να προστεθουν παραμετροι για να οριζονται περισσοτερες γλωσσες, custom ονομασιες & χρωματα κλπ
Αλλα ξερεις, οταν ερχεται η ωρα να το χρειαστεις σε ενα project, τοτε ολα πρεπει να ειναι ετοιμα χθες και κανεις τις αλλαγες σου hard core (αφηνοντας τη διαιτα για ...αυριο :lol: )

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Auto activating areas flash map

Δημοσίευση από vassilism » 14 Οκτ 2009 20:07

Ωραίος ο Νότης, πολύ καλή δουλειά :clap:

Είχα φτιάξει και εγώ ένα τέτοιο χάρτη (ίδιο με τον δικό σου) αλλά δεν τράβαγε δεδομένα από πουθενά, ήταν στατικός.

Εγώ αν κάποτε βρω όρεξη και κέφι θα κάτσω να φτιάξω έναν τέτοιο χάρτη με html και css ώστε να δουλεύει χωρίς flash.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Auto activating areas flash map

Δημοσίευση από korgr » 14 Οκτ 2009 20:48

vassilism έγραψε: Εγώ αν κάποτε βρω όρεξη και κέφι θα κάτσω να φτιάξω έναν τέτοιο χάρτη με html και css ώστε να δουλεύει χωρίς flash.
Αυτο θα ηταν must! Οσο λιγοτερο flash τοσο το καλυτερο!
Σσσσσστ... μην μας ακουσει καποιος :whistle:

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Auto activating areas flash map

Δημοσίευση από vassilism » 14 Οκτ 2009 21:26

korgr έγραψε: Σσσσσστ... μην μας ακουσει καποιος :whistle:
:lol: :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης