eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από quit » 12 Οκτ 2009 21:51

καλησπερα παιδια, θελω να σας ρωτησω επειδη εχω κολησει σχετικα με το αδεισμα των προιοντων απο ενα καλαθι αγορων.
Δηλαδη πως θα αδειαζει το καλαθι οταν ενας χρηστης επισκεφτει για πρωτη φορα
την σελιδα μας?

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από Banavas » 12 Οκτ 2009 22:16

Δεν θα παίρνει δικό του άδειο καλάθι;
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από quit » 12 Οκτ 2009 22:34

Banavas τι εννοει? Δεν θα παίρνει δικό του άδειο καλάθι;
αποθηκευω σε ενα πινακα το id του προιοντος την ποσοτητα και την την τιμη του?

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από Banavas » 12 Οκτ 2009 23:36

Κατ΄αρχήν θα σου συνιστούσα να ασχοληθείς με κάποιο έτοιμο cart. Ένα προβληματικό site μπορεί να έχει χαμηλή επισκεψιμότητα όμως ένα προβληματικό shopping cart μπορεί να κάνει μεγάλη οικονομική ζημιά.

Μπορείς να βάλεις ένα επιπλέον πεδίο στον πίνακα σου με το session id του επισκέπτη ώστε να ξεχωρίζουν τα προίόντα του καθενός επισκέπτη και να τα θυμάται το shopping cart. Για να τα διαγράφει μπορείς να βάλεις ένα cronjob να ελέγχει αν είναι ενεγή η σύνδεση και αν έχει λήξει να τα διαγράφει.

Μπορεις να παιρνάς τα προαίόντα σε cookie στον επισκέπτη ώστε όταν επισκευτεί πάλι το site να υπάρχουν τα προϊόντα που επέλεξε.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από quit » 12 Οκτ 2009 23:45

μπορεις να μου εξηγησεις τον ελεγχο πως είναι ενεργή η σύνδεση ?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από korgr » 13 Οκτ 2009 00:05

Το πιο απλο ειναι να κρατας μονο στο session το καθε καλαθι και να το αποθηκευσεις μονο οταν γινει καποιο order με τα στοιχεια που θα εχει δωσει ο χρηστης.
Ετσι οταν κλεισει ο browser, παπαλα το καλαθι!
Με καθε νεα επισκεψη δημιουργειται ενα νεο αδειο καλαθι...

Οπως σου ανεφεραν ομως δεν παιζουμε με κατι τετοιο! Πρεπει να ξερεις τι κανεις, πως προσθετεις στο καλαθι ενα προϊον με την ποσοστητα του, πως το αφαιρεις (ακυρωση χρηστη), πως προσθαφαιρεις ποσοτητα σε ενα ηδη υπαρχον προϊον στο καλαθι, πως να τσεκαρεις οταν καποιος επιλεγει add to basket για ενα προϊον το οποιο το ειχε πριν ηδη βαλει στο καλαθι να μην το χρεωσεις σαν νεα εισοδο αλλα να προσθεσεις στην ποσοτητα του προηγουμενου και γενικα μεγαλος ο καταλογος για ενα σωστο καλαθι....

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από quit » 13 Οκτ 2009 10:56

korgr σευχαριστω για τις πληροφοριες σου. απο προσθαφαιρεσεις γνωριζω ολα οκ. εκει λιγο που θα ηθελα να γινεις λιγο πιο αναλυτικος ειναι που λες:

Το πιο απλο ειναι να κρατας μονο στο session το καθε καλαθι και να το αποθηκευσεις μονο οταν γινει καποιο order με τα στοιχεια που θα εχει δωσει ο χρηστης.
Ετσι οταν κλεισει ο browser, παπαλα το καλαθι!
Με καθε νεα επισκεψη δημιουργειται ενα νεο αδειο καλαθι


εγω εχω σκεφτει 2 τροπους ή να ελεγχω με ημερομηνια αν η ημερομηνια προσθηκης του προιοντος ειναι μικροτερη απο τη σημερινη διεγραψε το(δεν μου αρεσει τοσο)
και ο αλλος τροπος να ελεγχο απο που ηρθε η σελιδα με $_SERVER['HTTP_REFERER'] και αν δεν ηρυε απο καπου δηλαδη $_SERVER['HTTP_REFERER'] =='' τοτε να διγραφει οτι εχει το καλαθι.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από korgr » 13 Οκτ 2009 13:21

Δεν ξερω αν γνωριζεις τις session variables γιατι εκει στηριζεται αυτο που σου ειπα.
Στην ουσια ενα καλαθι δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα collection μεταβλητων.
Σε περιπτωση που δεν θελουμε να μπλεχτουμε με multi dimension array, το minimum των μεταβλητων που χρειαζεται ενα καλαθι για να λειτουργησει, ειναι 2 μεταβλητες τυπου array (μονοδιαστατοι πινακες), με ονοματα πχ
products
quantity

Στην πρωτη μεταβλητη (πινακας products) αποθηκευουμε τα id των προϊοντων που γινονται add to basket και στην δευτερη (πινακας quantity) αποθηκευουμε στις αναλογες θεσεις (δεικτες του πινακα) τις αντιστοιχες ποσοτητες.

Ενα τυπικο δειγμα προσθηκης ενος προϊοντος στο καλαθι θα μπορουσε να ειναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

session_start();
$product=$_SESSION["product"];
$quantity=$_SESSION["quantity"];
$product[]=$ItemID;
$quantity[]=$itemquantity;
$_SESSION['product'] = $product;
$_SESSION['quantity'] = $quantity;
Αν το συστημα σου απαιτει login εγγεγραμμενων χρηστων, θα πρεπει να αποθηκευεις σε session var και το user_id

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από quit » 13 Οκτ 2009 16:05

να σε ρωτησω, στο script που εχω φτιαξει οταν ενας χρηστης παταει προσθηκη ενος προιοντος στο καλαθι αυτοματως εκτελω ενα ερωτημα insert σε ενα πινακα οπου περναω το id προιοντος την ποσοτητα και και την τιμη του. εσυ μου λες εκει να περναω τις session μεταβλητες αυτων?
ή δεν χριαζεται καθολου να κανω insert και απλως να χρησιμοποιω τα session?

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

eshop αδειασμα προϊόντων απο καλαθι αγορων

Δημοσίευση από Banavas » 13 Οκτ 2009 16:20

Το δεύτερο. Κρατάς τα δεδομένα σε session μεταβλητές. Αν ο χρήστης φορτώσει το καλάθι φύγει από την σελίδα χωρίς να κάνει checkout όλα όσα φόρτωσε στο καλάθι χάνονται αυτόματα με το κλείσιμο του session.
Αν κάνει checkout τότε τα εισάγεις στην βάση.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης