Φιλοσοφία php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
paulospaulou
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 22:18

Φιλοσοφία php

Δημοσίευση από paulospaulou » 15 Οκτ 2009 17:43

Καλησπέρα! Είμαι τελείως αρχάριος στην κατασκευή ιστοσελίδας αν εξαιρέσεις κάποιες ελάχιστες γνώσεις. Θέλω λοιπόν να ασχοληθώ με την κατασκευή ιστοσελίδας πάνω σε php. Mετά από αρκετό κόπο (ίσως σε κάποιους να ακούγεται γελοίο αλλά ναι πολύ κόπο) κατάφερα να κάνω όλα τα απαραίτητα βήματα για να ξεκινήσω με την php δλδ apache,MySql κλπ όλα είναι ok με την βοήθεια του xampp. Τώρα το μόνο που έκανα ήταν το πρώτο τεστάκι που δίνει στο tutorial της php το κλασσικό "hello world" για να δω αν όλα δουλεύουν ok. Αλλά ακόμα σίγουρα δεν έχω καταλάβει τί-πο-τα! Δλδ εννοώ την φιλοσοφία του πως θα φτιάξω τελικά μια php σελίδα. Δηλαδή προς το παρών διαπίστωσα ότι δουλεύει με παρόμοιο τρόπο όπως μια απλή html αλλά τελικά έχει παραπάνω δυνατότητες όπως τα ερωτήματα που μπορεί να θέσει σε μία Βάση Δεδομένων κλπ. Άρα λοιπόν την σελίδα την στήνει κανείς όπως μπορεί να γνωρίζει πχ dreamweaver, frontpage ή οτιδήποτε άλλο και στη συνέχεια όπου χρειάζεται προσθέτει php κομμάτια κώδικα? Αυτή είναι η φιλοσοφία? Ή τεσπα για να κάνω πιο γενική την ερώτηση μου, προσπαθώντας να φτιάξω ένα site που θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να αναπτύξω τον κώδικα? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... Ελπίζω να έγιναν κατανοητές οι απορίες μου.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Φιλοσοφία php

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Οκτ 2009 19:16

ναι αυτή είναι η φιλοσοφία...

Μπορείς να κάνεις κάτι με Html και να περάσεις php μέσα, μπορείς να κάνεις κάτι με php και να περάσεις html μέσα, μπορείς να κάνεις templating system με την php... γενικά μπορείς να κάνεις διάφορα εάν κάτσεις και διαβάσεις! :)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Φιλοσοφία php

Δημοσίευση από korgr » 15 Οκτ 2009 19:20

Η php αφου τρεξει στον server θα σερβιρει στον browser HTML.
Μια ενδεδειγμενη πρακτικη ειναι να στηνεις ενα template (μια ιστοσελιδα) σε html (πλεον xhtml/css) και στην ουσια να προσθετεις στα σημεια που χρειαζεται php κωδικα εκ των υστερων. Αν δουλευεις σε καποιον WYSIWYG Editor οπως το DreamWeaver, σε συμβουλευω να μην "κρυβεις" html κωδικα μεσα σε php echo.
Παραδειγμα το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;$a==1&#41;&#123;
echo&#40;"<div class="someclass">Hello World!</div>"&#41;;
&#125;
?>
ειναι πολυ καλυτερα να γινει:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;$a==1&#41;&#123;
?>
<div class="someclass">Hello World!</div>
<?
&#125;
?>
Με την δευτερη αντιμετωπιση θα βλεπεις το div "Hello World" στο DreamWeaver ενω με την πρωτη θα βλεπεις μονο ενα php icon.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος korgr την 15 Οκτ 2009 19:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Φιλοσοφία php

Δημοσίευση από korgr » 15 Οκτ 2009 19:21

Με προλαβε ο Basilakis :)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Φιλοσοφία php

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Οκτ 2009 19:26

Σε πρόλαβε γιατί δεν έγραχε παραδείγματα! μπράβο man για την ανάλυση :)

paulospaulou
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 15 Μάιος 2008 22:18

Φιλοσοφία php

Δημοσίευση από paulospaulou » 15 Οκτ 2009 19:57

παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Μάλλον θα σας ξαναχρειαστώ αργότερα αν και από όσο έψαξα έχουν γραφτει ήδη πολλά πράγματα και προσπαθώ να καλυφτώ με αυτά... Ευχαριστώ και πάλι.Να' στε καλά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης