[AS3] flash + java script

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από wwf » 18 Οκτ 2009 17:46

γεια σας.

θελω να ρωτήσω αν μπορω να συνδυάσω το flash με javascript.
3 ερωτήσεις.
1.γίνεται να εμφανίζω μεσα στο flash javascript? προφανώς οχι.
2. γίνεται μεσω flash οταν κανω μια ενέργεια μετα να λεω να εκτελεστεί κατι σε
javascipt στο ιδιο html αρχειο μου.
και 3. γινετε το αντίθετό απο το 2.?

ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από paink1ller » 18 Οκτ 2009 18:13

Ναι ολα γινονται

http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/Act ... rface.html

ExternalInterface class ;) hell yeahhh

αν κολησεις πουθενα πες.
Ηobby: Shooting photons

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από wwf » 18 Οκτ 2009 18:52

δλδ γινεται κ το 1? δλδ να εμφανιστη το jacascipt μεσα στο flash...???

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από paink1ller » 18 Οκτ 2009 19:10

Για διευκρινισε το λιγο αυτο... Πως το εννοεις δλδ?

Γενικα κανεις register μια function του as3 σαν callback και την καλεις απο javascript μετα.
Ηobby: Shooting photons

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από wwf » 18 Οκτ 2009 19:18

κοιτα γενικά δεν ξερω πολλα απ javascript κ θελω να κανω καποια πραγματα εχω κ μια εφαρμογή που δουλει σε javascript και αν γινεται να την ενσωματώσω μεσα στο flash.
δλδ κάποια πράγματα να φαίνονται μεσα στο flash απο javascipt

η μονο μπορώ να καλω javascipt απο το flash κ να εκτελείται το javascipt μεσα στο html?

αυτο που ειπες εχεις ενα παραδείγματά να μου διξεις σε πραξη να καταλάβω πως δουλεύει?>

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από paink1ller » 18 Οκτ 2009 19:29

Αν εννοεις να τρεξει ο κωδικας της js αυτουσιος μεσα στο as3 φυσικα και οχι.

Μπορεις πχ να βαλεις ενα κουμπι στην html σου με onclick js να κουναει ενα movieclip μεσα στο swf οταν το πατας. Η να πατας ενα κουμπι μεσα στο swf και να αλλαζει τον innerhtml κωδικα καποιου html tag ή οτι αλλο μπορεις να κανεις με javascript σε μια σελιδα.
Ηobby: Shooting photons

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από korgr » 18 Οκτ 2009 19:33

wwf η αληθεια ειναι πως και εγω δεν σε καταλαβα ακριβως. Μπορεις να εμφανισεις μεσα στο flash ενα αποτελεσμα που προκυπτει απο javascript αλλα θα ειναι flash output. Μπορεις δηλαδη απο javascript να δωσεις τιμες σε μεταβλητες του flash, να δωσεις εντολες για play, stop, goto σε movie clips κλπ
To layout ομως πρεπει να το εχεις ετοιμασει μεσα στο flash (πχ αδειες μεταβλητες σε dynamic texts που θα εμφανιστουν οταν παρουν τιμες απο js.

Για απλα πραγματα μαλιστα (τουλαχιστον σε as2 που γνωριζω) δεν χρειαζονται ολα αυτα που διαβασα στο link της adobe.
Ειχα ετοιμασει παλαιοτερα ενα παραδειγμα που μπορεις να δεις στο:
http://www.webpage.gr/test/flash-js/

Η html:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Test Flash <--> Javascript</title>
</head>

<body>
<script type="text/javascript">
<!--
var InternetExplorer = navigator.appName.indexOf&#40;"Microsoft"&#41; != -1;
function doFlashCommand&#40;&#41;&#123;
var obj = document.getElementById&#40;'myDIV'&#41;;
obj.style.background = "#fdc689";
&#125;
function writeToFlash&#40;text&#41;&#123;
var fo = InternetExplorer ? fobj &#58; document.fobj;
fo.SetVariable&#40;"_level0&#58;flashvar", text&#41;;
&#125;
//-->
</script>
<div align="center">
<object id="fobj" classid="clsid&#58;D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http&#58;//download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0" width="550" height="200">
<param name=movie value="test.swf">
<param name=quality value=high>
<param name="BGCOLOR" value="#fff">
<embed src="test.swf" quality=high pluginspage="http&#58;//www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="550" height="200" bgcolor="#fff" name="fobj" >
</embed>
</object>
<br />
<br />
<div style="background&#58; silver; padding&#58;20px; width&#58; 500px" id="myDIV"><strong>I am just a DIV</strong><br />
<a href="javascript&#58; writeToFlash&#40;'Hi, I am a text from Javascript &#58;&#41;'&#41;">Click me to write something in Flash Movie</a></div>
</div>
</body>
</html>

H κληση της js απο flash:

Κώδικας: Επιλογή όλων

getURL&#40;"javascript&#58;doFlashCommand&#40;&#41;"&#41;;

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από wwf » 18 Οκτ 2009 20:56

xmmm καταλαβα.

να σε ρωτήσω κατι αλλο.
εχω μια εφαρμογη που με javascipt τρεχει εντολές.
και εγω απο το flash θελω μόλις πχ τελειώσω κατι που διχνω στο flash να εκτελέσω ενα javacript απο την εφαρμογη οπου αυτο το scipt εκτελεί μια συρα απο πράγματα
γίνετε να δωθει τέτοια εντολή απο το flash?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από korgr » 18 Οκτ 2009 22:13

Αυτη η εφαρμογη ειναι μια εφαρμογη js που τρεχει απο ιστοσελιδα?
Γιατι μονο ετσι το βλεπω να γινεται....

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από wwf » 18 Οκτ 2009 22:54

ναι ειναι μια εφαρμογη που αλλαζουν τα δεδομενα της απο javascript.

και εγω θελω να του πω να ξεκινήσει οταν τελειώσει το flash μου .μονο αυτο...

πχ.εχω εμα video μεσα στο flash και παίζει παιζειτ ελιονει κ δινω εντολή στο javascript να ξεκινήσει,
στο javascipt αυτο παίρνει στατιστικά και τα δείχνει κ με νούμερα κ το αντίθετο
ετσι να του δωσω εντολη απο το flash να ξεκινήσει η javascipt εφαρμογή κ να δείξει τα νούμερα που βρίσκονται μέσα σε ενα εξωτερικό javacript αρχείο.

ουσιαστικά να τελειώσει το flash και να ξεκινησει το javascript.

γινεται?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

[AS3] flash + java script

Δημοσίευση από korgr » 18 Οκτ 2009 23:10

Ουσιαστικα ολα αυτα νομιζω στα καλυπτει το παραδειγμα μου.
Για νε ξεκινησει να εκτελειται η εφαρμογη σου πρεπει να εχει μια εναρκτηρια js function η οποια μεσα της θα μπορουσε να εχει μετα την επεξεργασια, ενα output προς το flash...
Πρεπει ομως να εχεις και ενα σχετικα καλο επιπεδο γνωσεων για να το υλοποιησεις.
Παντως γινεται...

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες