[Solved] Εφαρμογή σε LAN

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Εφαρμογή σε LAN

Δημοσίευση από DGeorge » 20 Οκτ 2009 17:40

Και πάλι Χαιρετώ όλη την καλή παρέα :D :D
Μου τέθηκαν τα εξής δύο θέματα σχετικά με εφαρμογή που τρέχει μέσω LAN (με IE6 και πέρα):
1) Για να 'τρέξει' η εφαρμογή πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εξόδου στο Internet; Π.χ. Αν ο πάροχος Internet έχει πρόβλημα, θα έχει πρόβλημα κι η λειτουργία της εφαρμογής;
2) Κάποια PC (Clients) της εφαρμογής αποθήκης, ξαφνικά, ενώ έχει πρόσβαση... Ενώ η εφαρμογή δέχεται Username και Password... Ενώ μπαίνουν κανονικά στην εφαρμογή, δεν τους δίνεται η πρόσβαση για χειρισμούς σε βαθύτερα επίπεδα.
Δεδομένα:
1) Ο IE6 (και πέρα) ανοίγει και επεξεργάζεται html αρχεία, από τον Server της εφαρμογής. Η κλήση -θεωρητικά- γίνεται π.χ. με \\DGeorge (Το όνομα του Server). Μετά από αυτό, άνοιγε αυτόματα η \\DGeorge\loginpage.html, κι η εφαρμογή προχωρούσε κανονικά!
2) Σε άλλα -όπως και στο δικό μου- PC (Clients) η εφαρμογή 'τρέχει' κανονικά (σε όλα τα επίπεδα), ακόμα και με τα Usernames και Passwords των χρηστών των "προβληματικών clients"!

[Edit] 21/10/09 ...Σαν αρχάριος, παρέλειψα να αναφέρω στα "Δεδομένα" και τα εξής:
3) Ο ένας PC (Client) είναι DELL OPTIPLEX 330
4) 'Εχει λειτουργικό Windows XP Pro [/Edit]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DGeorge την 25 Νοέμ 2009 10:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

[Solved] Εφαρμογή σε LAN

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 21 Οκτ 2009 16:22

1) Για να 'τρέξει' η εφαρμογή πρέπει να υπάρχει δυνατότητα εξόδου στο Internet; Π.χ. Αν ο πάροχος Internet έχει πρόβλημα, θα έχει πρόβλημα κι η λειτουργία της εφαρμογής;
Για να τρεξει που? Σε τοπικο δικτυο?Εσωτερικα?ΠΧ απο το pc σου στο pc της εφαρμογης?
ή απο εξωτερικο pc εκτος τοπικου δικτυου?
2) Κάποια PC (Clients) της εφαρμογής αποθήκης, ξαφνικά, ενώ έχει πρόσβαση... Ενώ η εφαρμογή δέχεται Username και Password... Ενώ μπαίνουν κανονικά στην εφαρμογή, δεν τους δίνεται η πρόσβαση για χειρισμούς σε βαθύτερα επίπεδα.

Προφανώς έχει η εφαρμογη διάφορα επίπεδα ασφαλειας.
ΠΧ χρηστης χ εχει δινατοτιτα να βλεπει την αποθικη αλλα όχι να κανεις παραγελιες.
Χρηστης ψ εχει την δινατοτιτα να βλεπει την αποθηκη και να κανει παραγγελιες, αλλα όχι να βγαζει εμπορευμα απο την αποθηκη.
Χρηστης S ολα τα παραπανω δικεωματα.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Εφαρμογή σε LAN

Δημοσίευση από DGeorge » 21 Οκτ 2009 17:54

Connor MacLeod έγραψε:...............Για να τρεξει που? Σε τοπικο δικτυο?Εσωτερικα?ΠΧ απο το pc σου στο pc της εφαρμογης?
ή απο εξωτερικο pc εκτος τοπικου δικτυου?
Κατ'αρχήν Connorα σε υπερ-ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον σου. :D :D
Όπως γράφω στον τίτλο, η εφαρμογή 'τρέχει' σε LAN (Τοπικό Δίκτυο), από Application-Server (π.χ. με όνομα DGeorge), με Internet Explorer (6 και πέρα).
Βάζεις (εσύ ο 'client') τη διεύθυνση π.χ. \\DGeorge (όπου DGeorge είναι το όνομα του Server), κι ο ΙΕ σε οδηγεί και ανοίγει το αρχείο \\DGeorge\loginpage.html. Από κει και μετά δουλεύεις (πάντα στο Τοπικό Δίκτυο).

Κάποια όμως PC (Clients) της εφαρμογής αποθήκης, (ξαφνικά συνέβη αυτό), ενώ έχουν πρόσβαση... Ενώ η εφαρμογή δέχεται Username και Password από αυτά... Ενώ μπαίνουν κανονικά στην εφαρμογή, δεν τους δίνεται η πρόσβαση για χειρισμούς σε βαθύτερα επίπεδα.

Βγαίνει διαγνωστικό:
" Internet Explorer Script Error
Line: 1396
Char: 6
Error: Type mismatch "

Ο ένας client PC -αν βοηθάει αυτό- είναι DELL OPTIPLEX 330, με Windows XP Pro, και IE6 (SP3).
Στοιχεία για τον άλλο client PC, δεν έχω ακόμα, καθότι με τρέχουν όλοι (κι απ'όλες τις μεριές) και δεν έχω προλάβει να τα πάρω. Ελπίζω αύριο να τα έχω και αυτά :-?
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

[Solved] Εφαρμογή σε LAN

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 21 Οκτ 2009 18:57

Βγαίνει διαγνωστικό:
" Internet Explorer Script Error
Line: 1396
Char: 6
Error: Type mismatch "
ok δωκιμασε:
Ανοιξε τον Internet Explorer
Μετα το Tools menu
Μετα Internet Options
Μετα advanced
Βαλε τικ στο Disable script debugging
Βγαλε το "Display a notification about every script error"
Πατα οκ.
Επισης καπου λεει για ActiveX controls. Δες αν ειναι ενεργοποιημενα. Δεν θυμαμε που ακριβως ειναι.
Τελος απενεργοποιησε αντιβιοτικο και firewall μηπως αυτα προκαλουν καποιο προβλημα και για καποιο λόγο δε σε αφινουν.

Αν τα κανεις ολα αυτα και εξακολουθει το προβλημα, ξαναβαλτα οπως ηταν πριν τα πιραξεις μην δημειουργιθει και αλο προβλημα μετα.
:D
Αν λυθει το πρόβλημα, αστα ετσι. και αν υπάρξει αλου, αλο προβλημα μετα, θα το λυσουμε.
:D
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Εφαρμογή σε LAN

Δημοσίευση από DGeorge » 22 Οκτ 2009 11:44

Και πάλι πολύ Καλημέρα σου :D :D
Connor MacLeod έγραψε:ok δοκιμασε:
Ανοιξε τον Internet Explorer
Μετα το Tools menu
Μετα Internet Options
Μετα advanced
Βαλε τικ στο Disable script debugging
Βγαλε το "Display a notification about every script error"
Πατα οκ.
Επισης καπου λεει για ActiveX controls. Δες αν ειναι ενεργοποιημενα. Δεν θυμαμαι που ακριβως ειναι.
Τελος απενεργοποιησε αντιβιοτικο και firewall μηπως αυτα προκαλουν καποιο προβλημα και για καποιο λόγο δε σε αφήνουν.

Αν τα κανεις ολα αυτα και εξακολουθει το προβλημα, ξαναβαλτα οπως ηταν πριν τα πειράξεις μην δημιουργηθει και αλλο προβλημα μετα. :D
Αν λυθει το πρόβλημα, αστα ετσι. και αν υπάρξει αλλου, αλλο προβλημα μετα, θα το λυσουμε.
:D
Δυστυχώς ίσχυσε το πράσινο-bold κείμενο :( :(
Ωστόσο, έχω και νεώτερα δεδομένα, που δεν είχα παρατηρήσει πριν! :-? :
1) Όταν ηρεμήσουν -με τα πολλά "NO"-στα διαγνωστικά- τα πράγματα, αν 'πατήσω' "Έξοδος" (από την εφαρμογή), έρχεται μήνυμα του IE: "Error on WebPage", και φυσικά κολλάει. Δεν βγαίνει από την εφαρμογή, αλλά ούτε μπορεί να μπει και σε κάποιο site (π.χ).
2) Όταν δοθούν τα UserNames και τα Passwords, και μπουν οι PC-clients στην εφαρμογή, αν ζητηθεί "Έξοδος" έρχεται πάλι μήνυμα του IE: "Error on WebPage", και φυσικά κολλάει ξανά... Ακόμα και στη Welcome-Page της εφαρμογής!!
Τα 'ActiveX controls' δεν τα βρήκα ούτε εγώ!
Επίσης: Ο δεύτερος PC-client 'τρέχει' με Λειτουργικό Windows Vista Ελληνικό, και IE7 (αν δεν κάνω λάθος!).
Εκεί να δεις πανηγύρια... Να προσπαθώ να 'μεταφράσω' αυτά, που μου έγραψες, σε Ελληνική -Windows Αργκό- :hammer: :hammer:
Δυστυχώς, -όμως- και στους δύο PC-clients το πρόβλημα παραμένει!!!
....Και το "κορυφαίο" το άφησα για το τέλος:
Η Εταιρεία που είχε τη συγκεκριμένη εφαρμογή (με έδρα UK -παρακαλώ!-) μας άφησε χρόνους... Έκλεισε!!!
Εδώ, στην Ελλάδα, από καιρό υπήρχε κάποιο πρόβλημα υποστήριξης, αλλά τα βρίσκαμε μετά από σαφέστατες οδηγίες του αντιπροσώπου από Κύπρο! Και αυτός όμως (αφού η μαμά Εταιρεία βάρεσε κανόνι) είναι άφαντος... Λογικό -εξάλλου- και αναμενόμενο :wink:
Γι'αυτό και προσπαθώ να βγάλω -αν βγαίνει- κάποιαν άκρη μέσα από την παρέα μας.
Και μιας κι η μαμά-Εταιρεία βάρεσε κανόνι, υποθέτω ότι είναι πλέον ελεύθερη η αναφορά στο όνομα της Εφαρμογής. (Γι'αυτό θα ήθελα μιάν απάντηση από τον/τους αρμόδιους της παρέας μας, ώστε αναφέροντας την εφαρμογή, μήπως και μαθαίναμε αν και ποιός εξακολουθεί να την υποστηρίζει :wink: )
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Εφαρμογή σε LAN

Δημοσίευση από DGeorge » 27 Οκτ 2009 16:42

Επειδή έπεσε κάποια σιγή... Να θέσω το θέμα αλλοιώς:
Όταν ως Εταιρεία έχεις μια CRM εφαρμογή, η οποία σου παρουσιάζει πρόβλημα, και δεν έχεις Τεχνική Υποστήριξη (τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή) από τη μαμά Εταιρεία (της εφαρμογής)... Τι κάνεις :question: :question: :think: :think:
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3753
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

[Solved] Εφαρμογή σε LAN

Δημοσίευση από DGeorge » 25 Νοέμ 2009 10:16

Όσοι σχετικοί ασχολήθηκαν (που τους ευχαριστώ ξανά και ξανά), αλλά και όσοι 'δικτυάδες' ίσως διάβασαν το θέμα και δεν έβγαλαν άκρη... Ήταν προφανές το γιατί!
1) Είχα ως πρώτο δεδομένο την τοποθέτηση στατικών IPs στους Clients του δικτύου.
2) Δεν είχα ως δεύτερο δεδομένο ότι κάποιος 'ειδικός' θα τις έκανε αυτόματες.
3) Αγοράστηκαν νέα PCs στους Clients, χωρίς να τους δοθούν οι προηγούμενες στατικές IPs. (Και σ'αυτούς βασικά εμφανίστηκαι το πρόβλημα).
4) Στο μεταξύ, στην ίδια καλωδίωση 'τρέχει' και δίκτυο 'αδελφής' Εταιρείας. Οπότε ο Server του δικτύου αυτού, σε κάποια στιγμή, άρχισε να μοιράζει δικές του αυτόματες IPs, τις οποίες πήραν και οι δύο νέοι δικοί Clients.
Ως αποτέλεσμα ήταν να χάσουν όχι μόνο την επαφή-σωστή λειτουργία του CRM, αλλά μετά από κάποιες μέρες να χάσουν και τελείως το δικό μας δίκτυο. :hammer: :hammer: Τόσο καλά!

Τελικά, με 'κάρφωμα' νέων στατικών IPs το όλο Θέμα λύθηκε.... Οπότε και [Solved] :D :D
PC-Ponemenos
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες