michelin interactive map

Φτιάξατε κάτι σε flash και θέλετε να μας το παρουσιάσετε; Θέλετε να ακούσετε γνώμες για την νέα σας δημιουργία; Αυτός ο χώρος είναι δικός σας!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
azbeen
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 12 Οκτ 2009 01:32
Επικοινωνία:

michelin interactive map

Δημοσίευση από azbeen » 25 Οκτ 2009 18:41

γεια σας...ήθελα να σας παρουσιάσω αυτό εδώ το project
στο οποίο έκανα το development...είναι ο χάρτης της Ελλαδας
ο οποίος περιέχει ολα τα καταστήματα της michelin ανα νομό .
Ήταν αρκετά κουραστικό project γιατι το τελείωσα σε 4 μέρες και
δεν ειχα ξανακάνει κατι που να εχει τόση πληροφορεία.

http://www.bibair.gr/stores.html

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

michelin interactive map

Δημοσίευση από dva_dev » 25 Οκτ 2009 21:28

Κάτι πρέπει να έχει χαλάσει. Βγαίνει μήνυμα

Κώδικας: Επιλογή όλων

TypeError: Error #1010: A term is undefined and has no properties.
	at map_fla::MainTimeline/rollOverClip()

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

michelin interactive map

Δημοσίευση από korgr » 25 Οκτ 2009 22:28

Νομιζω πως ειναι μια καλη προσπαθεια, με τα οποια μειονεκτηματα της (λογικο αφου αναλαμβανεις πρωτη φορα κατι τετοιο).
Θα σταθω επιγραμματικα στα:
  • Θεωρω λαθος την εξ ολοκληρου χρηση του flash για κατι τετοιο. Ο χαρτης των νομων ενδεικνυται να ειναι σε flash, αλλα ολα τα υπολοιπα μπορει να τα χειριστει καλυτερα η html και να ειναι και πιο seo friendly.

    Στον χαρτη θα ηθελα και ενα onmouseover effect στους νομους. Στο προσωπικο μου γουστο μαλιστα, προτιμω την εμφανιση των ονοματων σε σταθερο σημειο και οχι σε ενα tooltip κολημενο στο ποντικι μου, που να μου ενοχλει το οπτικο πεδιο.

    Χρειαζεται οπωσδηποτε και φιλτραρισμα ανα πολη σε καθε νομο για να μην εισαι αναγκασμενος να εμφανισεις extra χαρτη για τους Δημους της Αττικης. Αυτο μπορει να ειναι ενα δευτερο select list κατω απο αυτο των νομων. Με τον τροπο σου, επιλεγεις Αττικη (1 αλλαγη οθονης), επιλεγεις Δημο (2 αλλαγες οθονης), επιλεγεις εγγεγραμμενο για details (3 αλλαγες οθονης), πατας close στο Χ για να επιστερεψεις στο χαρτη και παλι απο την αρχη. Ασε που για να εντοπισεις ενα Δημο της Αθηνας, τα ψαχνεις με mouse over...
    Δες στο http://www.genesisbeer.gr/distribution.php?county=30 μια παρομοια κατασταση που τηρει αυτα που σου ανεφερα...

    Μεγαλο λαθος η χρηση Google Maps ως μικρο τμημα του σαν στατικη εικονα. Υπαρχουν περιπτωσεις που δεν μπορεις να καταλαβεις που βρισκεσαι (σαν αυτο που σου επισυναπτω), με αποτελεσμα ο χαρτης να ειναι αχρηστος. Αν ομως αποθηκευες τις συντεταγμενες και εμφανιζες interactive τον χαρτη του Google, θα μπορουσε ο χρηστης να κανει ενα zoom out και βλεποντας την ευρυτερη περιοχη να καταλαβει πολλα περισσοτερα. Για να εχεις αυτη τη δυνατοτητα ομως πρεπει να μην ειναι ολα flash οπως σου ειπα.
Τελειως καλοπροαιρετα οσα ανεφερα με σκοπο να βελτιστοποιησω το οποιο επομενο project σου.
Συνημμένα
Capture.GIF

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

michelin interactive map

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Οκτ 2009 09:26

Κάτι πρέπει να έχει χαλάσει.
Μόλις έκανα update τον flash player και φαίνεται ότι παίζει με τον flash player 11.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

michelin interactive map

Δημοσίευση από korgr » 26 Οκτ 2009 10:08

dva_dev έγραψε: Μόλις έκανα update τον flash player και φαίνεται ότι παίζει με τον flash player 11.
Μαλλον κατι αλλο σου ειχε κολησει στον player γιατι και εγω με 10 το ειδα (και δεν εκανα update ακομα). Εκτος αν ειχες ακομη πιο παλια version...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

michelin interactive map

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Οκτ 2009 13:24

Το 9 είχα

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

michelin interactive map

Δημοσίευση από paink1ller » 26 Οκτ 2009 15:32

TypeError: Error #1010: A term is undefined and has no properties.
at map_fla::MainTimeline/rollOverClip()

και εμενα μου το πεταει αλλα δουλευει.
Ηobby: Shooting photons

azbeen
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 12 Οκτ 2009 01:32
Επικοινωνία:

michelin interactive map

Δημοσίευση από azbeen » 28 Οκτ 2009 19:36

thanks korgr για τις παρατηρίσεις
εχεις δικιο για το navigation θα μπορουσε να ειναι πιο ευχριστο/αμεσο
βέβαια εγω εκανα μονο αυτό που μου ζητήθηκε χωρίς να προσθέσω κάτι
παραπάνω......
επίσεις για το google maps έχεις απόλυτο δίκιο -- αλλά ήταν
επιθυμία του πελάτη να γίνει με αυτό το τροπο.
Ήθελα επίσεις καμια γνώμη για το πόσο καιρό θα χρειάζονταν οι υπόλοιποι
συνάδελφοι για να κάνουν ένα τέτιο project
απλά θέλω να συγκρίνω τουσ χρόνους μου με των υπολοιπων
εμένα με πειρε 5-6 μέρες

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

michelin interactive map

Δημοσίευση από korgr » 28 Οκτ 2009 20:40

Θεωρω πως η κυριως καθυστερηση ειναι το data entry (που ειπες πως ηταν πολλα)
Αρα εξαρταται:
1. Απο τη μορφη που σου δινονται τα στοιχεια
2. Αν θα καταληξεις σε "στατικη" ή "δυναμική" (με βαση δεδομενων) λύση.

Για παραδειγμα αν σου δωθουν τα στοιχεια με excell, τα μετατρεπεις εν ριπη οφθαλμου σε mysql database και αντιμετωπιζεις ολο το project δυναμικά. Εκτιμωμενος χρονος (με τα google maps) δυο μερες. Μια μερα για το flash engine και μια για τους χαρτες του google.

Στην περιπτωση που (ανεξαρτητα πως πηρες στα χερια σου τα δεδομενα), τα εβαλες hard coded στο fla, τοτε ο χρονος που ανεφερες θεωρω πως ειναι λογικος για την διεκπεραιωση του project...
Επαναλαμβανω ομως πως αυτος ο τροπος δεν ενδεικνυται...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash δημιουργίες & γνώμες”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες