Πρόβλημα με css και php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dpa » 26 Οκτ 2009 16:27

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα.

Έχω στήσει το layout ενός site όλο με css και πάνω από τον κώδικα html βάζω <?php
sessions_start(); ?> επάνω επάνω στην σελίδα μου αφήνει ένα κενό.
Αν βγάλω το <?php sessions_start(); ?> είναι οΚ

πχ
<?php session_start(); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">



Γιατί γίνεται αυτό ??????


Ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά στους εορταζόμενους σήμερα

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Οκτ 2009 17:12

Βάλε τα στην ίδια γραμμή.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php session_start&#40;&#41;; ?><!DOCTYPE html ...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dpa » 26 Οκτ 2009 17:42

Φίλε δεν λύθηκε !!!!


Ξέρει κάποιος άλλος κάτι ?????

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από fafos » 26 Οκτ 2009 17:58

dpa έγραψε:Φίλε δεν λύθηκε !!!!


Ξέρει κάποιος άλλος κάτι ?????
An exeis sosei to arxeio se UTF koita na einai sosmeno xoris BOM...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dpa » 26 Οκτ 2009 18:10

ti ennoeis na einai xwris bom

Εγώ μπαίνω στο Notepad και κάνω save σαν UTF8

τίποτε άλλο.

Τι άλλο να φταίει ??

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από fafos » 26 Οκτ 2009 18:15

dpa έγραψε:ti ennoeis na einai xwris bom

Εγώ μπαίνω στο Notepad και κάνω save σαν UTF8

τίποτε άλλο.

Τι άλλο να φταίει ??
kane to arxeio zip kai anevase to edo.. to Notepad sozei me BOM synhthos..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από nbc » 26 Οκτ 2009 18:18

Το notepad προσθέτει 3 bytes (BOM) στην αρχή του αρχείου όταν σώζεται ως UTF-8. Η session_start() παραπονιέται γιατί έχει προηγηθεί έξοδος (το BOM) και σου τυπώνει error message το οποίο - για κάποιο λόγο - δεν το βλέπεις αλλά τρώει χώρο και σπρώχνει τη σελίδα σου κάτω. Αν κάνεις "View Source", πιθανότατα θα το δεις.

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Οκτ 2009 18:20

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το notepad++ για να το σώσεις χωρίς BOM

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dpa » 26 Οκτ 2009 18:50

δεν γίνετε αλλιώς να το κάνω πρέπει να κατεβάσω αυτό ??

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από fafos » 26 Οκτ 2009 18:52

dpa έγραψε:δεν γίνετε αλλιώς να το κάνω πρέπει να κατεβάσω αυτό ??
phgaine to se authn thn ekpomph tou Antenna me tous magous.. mporei na sto feiaksoun on server... :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από korgr » 26 Οκτ 2009 18:54

dpa έγραψε:δεν γίνετε αλλιώς να το κάνω πρέπει να κατεβάσω αυτό ??
Θα σου προτεινανε download αν γινοταν χωρις αυτο?
Εκτος αυτου δεν μπορεις να ζεις ακομα με το Notepad.
Εγω εχω τουλαχιστον 3 editors που το αντικαθιστουν (και οχι μονο για λογους BOM):
Notepad2
Notepad++
Edit Plus

(μιλαω για light editors...)

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dpa » 26 Οκτ 2009 19:17

Φίλε εγώ χρησιμοποιώ την dreamweaver για να γράφω κώδικα γιατί μου χρωματίζει τον κώδικα και έχει και num lines

Αλλά αν σώσω το αρχείο από την dreamweaver θα πρέπει να το ανοίξω πάλι με αυτήν γιατί αλλιώς αν το ανοίξω με το notepad θα εμφανίζει τα ελληνικά κινέζικα.

Έχεις καμία λύση ??

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Οκτ 2009 19:39

Στο dreamweaver πήγαινε εδώ
Εικόνα

και ξετσεκάρισε το Include Unicode Signature (BOM).

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dpa » 26 Οκτ 2009 19:44

Ευχαριστώ πολύ φίλε.

Νομίζω ότι το είχα κάνει αλλά αν το άνοιγα πάλι με το notepad μου εμφάνιζε πάλι τα ελληνικά κινέζικα.

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πρόβλημα με css και php

Δημοσίευση από dpa » 26 Οκτ 2009 19:54

Παιδιά ευχαριστώ πολύ.

Τελικά κατέβασα το Notepad++ και έκανα αποθήκευση σαν utf-8 χωρίς bom και όλα καλά.

Γιατί η DreamWeaver δεν το κάνει αυτό ???

Πήγα και ξετσέκαρα την ιδιότητα Include Unicode Signature (BOM)

Αλλά δεν γίνεται τίποτα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες