Πρόβλημα με POST φόρμας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από kostaspel » 02 Νοέμ 2009 15:47

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα που μου δημιουργεί μα φόρμα ψηφοφορίας.

Έχω φτιάξει ένα αρχείο poll.php αυτό το αρχείο περιέχει τον κώδικα για την ψηφοφορία και το κουμπί καταχώρισης της ψήφου. Η φόρμα έχει action POST στο poll.php. Έως εδώ όλα καλά, η φόρμα λειτουργεί και οι ψήφοι καταχωρούνται κανονικά.

Εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Θέλω να βάλω την ψηφοφορία στην αρχική σελίδα του site μου και έχω βάλει ένα layer και καλώ το poll.php με include

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div><? include&#40;"poll.php"&#41;; ?></div>
Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνω POST τη φόρμα με πηγαίνει στο poll.php ενώ εγώ θέλω να παραμένει στην index.
Για να γίνεται αυτό, πρέπει να αντικαταστήσω την include με κάτι άλλο ή να αλλάξω κάτι στη φόρμα;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από korgr » 02 Νοέμ 2009 23:31

Βαλε το poll σε iframe...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από vassilism » 03 Νοέμ 2009 00:24

Προφανώς στο action της φόρμας στο poll.php έχεις δώσει

Κώδικας: Επιλογή όλων

action="poll.php"
Έχεις δοκιμάσει να μην δώσεις τιμή στο action?
Δηλαδή να γίνει έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

action=""

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από kostaspel » 03 Νοέμ 2009 11:49

Καλημέρα.
Αν δεν δώσω τιμή στο action θα κάνει post στην index.
Μου προτείνεις να βάλω τον κώδικα που θα κάνει add τις τιμές στη βάση στην index; Δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από dva_dev » 03 Νοέμ 2009 15:31

Η index δεν κάνει include το poll.php? Οταν ξανακαλέσει την index, θα ξαναγίνει include το poll.php και θα γίνει το insert.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από vassilism » 03 Νοέμ 2009 16:56

dva_dev έγραψε:Η index δεν κάνει include το poll.php? Οταν ξανακαλέσει την index, θα ξαναγίνει include το poll.php και θα γίνει το insert.
Ακριβώς.
kostaspel έγραψε:Μου προτείνεις να βάλω τον κώδικα που θα κάνει add τις τιμές στη βάση στην index; Δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο;
Μια δοκιμή σε αυτό που έγραψα παραπάνω θα σε πείσει.

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από kostaspel » 03 Νοέμ 2009 17:26

Έκανα αυτό που είπε ο dva_dev και δουλεύει κανονικά.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από korgr » 03 Νοέμ 2009 17:41

Εγω συνηθως το κανω με ενα αρχειο poll_results.php που σε αυτο θα δειχνει το action της φορμας (απο το included poll.php) και θα ειναι ενα ανεξαρτητο main θεμα ως layout. Αυτο αναλαμβανει τα adds, δειχνει αποτελεσματα μετα απο vote και σε περιπτωση που δεν δωθει vote ή αποδεικνυεται διπλοψηφισμα, σου πεταει το αναλογο μηνυμα και δεν καταχωρει τιποτα.

Ετσι εχω χωρο να παρουσιασω μεγαλυτερο γραφημα κλπ
Κατι σαν το http://www.eoskorinthou.gr/

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από vassilism » 03 Νοέμ 2009 18:17

Εννοείτε ότι μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και σαφώς έχει περιθώρια βελτίωσης, απλά σε αυτή την περίπτωση ο φίλος kostaspel πήγε να παιδευτεί χωρίς λόγο.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από korgr » 03 Νοέμ 2009 19:50

Το ξερω Βασιλη μου :)
Απλα ειπα να ριξω αλλη μια ιδεα, εστω μελλοντικα αν δει καποιος το topic να εχει ευχερεια επιλογων και λυσεων...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με POST φόρμας

Δημοσίευση από dva_dev » 03 Νοέμ 2009 20:39

Μια διευκρίνηση μόνο για να αποδίδουμε και τα του vassilism στον vassilism.

Εγώ απλώς είπα (για την πρόταση του vassilism να βάλει action="") αφού θα καλέσει την index, θα γίνει include ο κώδικας της poll.php και θα εκτελεστεί κάνοντας το insert.
Δεν πρότεινα κάτι άλλο, απλώς συμφώνησα έμμεσα.

Αν ήταν να προτείνω κάτι, θα ήταν κάτι σε ajax, αλλά μου φάνηκε παρατραβηγμένο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες