Διαχειριση δυναμικων text boxes

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
psapikas
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 08:25

Διαχειριση δυναμικων text boxes

Δημοσίευση από psapikas » 03 Νοέμ 2009 00:03

Καλησπέρα,

Δημιουργώ δυναμικά text boxes τα οποία ονοματίζω ως εξής:
name="box<?PHP echo $i;?>"

όπου i είναι ένας μετρητής που μετράει πόσα text boxes έχουν δημιουργηθεί.

Πως μπορώ να διαχειριστώ τα boxes με βάση τα ονόματά τους???

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Διαχειριση δυναμικων text boxes

Δημοσίευση από ThyClub » 03 Νοέμ 2009 00:10

Πρώτα απ όλα θα μπορούσες να το κάνεις καλύτερα με το να περάσεις το name σαν array:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="text" name="box&#91;&#93;" />
και μετά να τσεκάρεις τα id τους αν υπάρχουν μέσα στο array σου.

Με τον τρόπο που το κάνεις τώρα απλά θα γράφεις τζάμπα κώδικα.

psapikas
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 08:25

Διαχειριση δυναμικων text boxes

Δημοσίευση από psapikas » 03 Νοέμ 2009 00:19

Δίκιο έχεις και το δοκίμασα με τον τρόπο που λες και είναι μια χαρά :)

Εκτός από το id, με το name μπορώ να τα διαχειριστώ?
το document.formname.box δεν δουλεύει...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Διαχειριση δυναμικων text boxes

Δημοσίευση από korgr » 03 Νοέμ 2009 00:29

Παντως και εμενα πολλες φορες με βολευει πιο πολυ να δουλευω με δεικτες παρα με arrays (συνηθεια)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$counter=10 // ποσες box μεταβλητες εχεις
for&#40;$i=1; $i <= $counter; $i++&#41;&#123;
echo&#40;$_POST&#91;'box'.$i&#93;&#41;;
&#125;
?>

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης