Δυναμικότητα χωρίς CMS

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Δυναμικότητα χωρίς CMS

Δημοσίευση από el02154 » 06 Νοέμ 2009 16:05

Γεια σας παιδιά,

ασχολούμαι με dreamweaver εδώ και κανά χρόνο πιστεύοντας οτί έχω φτάσει σε καλό σημείο γνώσης. Πρόσφατα μου ζητήθηκε να φτιάξω ενα σάιτ οπού ο κάτοχος θέλει να μπορεί μόνος του να ανέβαζει και να προσθέτει κείμενα και ίσως εικόνες. Αμέσως σκέφτηκα κάποιο CMS αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί του είπα πως θα του απαντήσω σύντομα. Το θέμα είναι πως μέχρι να μάθω καλά κάποια πράγματα δεν θέλω να εμπλακώ με CMS ωστέ να μην καταντήσω 'λίγο από όλα'. Οπότε θα ήθελ ανα ρωτήσω αν κάποιος ξέρει κάποιο άλλο τρόπο να το κάνω? π.χ με έτοιμα php ή javascript? Δηλαδή (μια ιδέα λέω) να υπάρχουν τα κείμενα και οι εικόνες σε ενα word αρχείο και να τα ΄τραβάει κάπως η σελίδα από εκεί? Το συγκεκριμένο word αρχείο να μπορεί να το ανοίγει online ο ενδιαφερόμενος και αφού προσθέτει τις αλλαγές να το κάνει save και αυτόματα να ανανεώνεται η σελίδα. Αυτό είναι μια ιδέα που έχω χωρίς να ξέρω όμως αν γίνεται.

Αν κάποιος έχει να προτείνει το οτιδήποτε, ευχαρσιτώ εκ των προτέρων.

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Δυναμικότητα χωρίς CMS

Δημοσίευση από ALR » 06 Νοέμ 2009 16:49

Αυτό που περιγράφεις είναι το CMS.

Γίνεται με php, αλλά θα πρέπει να κάνεις ένα δικό σου CMS. οπότε μη φοβάσαι και ασχολήσου.

Αν το website είναι μικρό, 5 σελίδων π.χ. σου προτείνω να ασχοληθείς με το perch.
Είναι πανεύκολο, κοστίζει 35 λίρες και είναι για 5σέλιδα websites.
Γίνονται πραγματάκια


Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Δυναμικότητα χωρίς CMS

Δημοσίευση από dimsis » 06 Νοέμ 2009 21:15


Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Δυναμικότητα χωρίς CMS

Δημοσίευση από ThyClub » 06 Νοέμ 2009 21:20

Κι αυτό εδώ:
http://e-edit.eu
Demo:
http://e-edit.qoolsoft.gr

Εντελώς ξεδιάντροπη αυτοπροβολή :)

Άβαταρ μέλους
Andreas_O
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1621
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007 17:22
Τοποθεσία: Aθήνα
Επικοινωνία:

Δυναμικότητα χωρίς CMS

Δημοσίευση από Andreas_O » 07 Νοέμ 2009 13:37

Εγώ, είχα υλοποιήσει πριν κανά 6μηνο μία πολύ απλούστερη λύση. Δεν είχε βέβαια Management Panel κλπ, ωστόσο τράβαγε δεδομένα από .txt αρχεία.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$page = $_GET&#91;'p'&#93;;

if &#40;file_exists&#40;$page.'.txt'&#41;&#41; &#123;
    include&#40;$page.'.txt'&#41;;
&#125; else &#123;
    include&#40;'404error.txt'&#41;;
&#125;

?>
Αυτό το τοποθετείς στο index.php στο div του κειμένου,
και μετά όταν φορτώνεις το index.php?p=blabla θα προσπαθήσει να βρει το αρχείο blabla.txt . Αν δεν το βρεί, θα σου εμφανίσει το 404error.txt αυτόματα.

Δηλαδή, παίρνει αυτό που θα γράψεις μετά τη διεύθυνση του αρχείου www.eimaikaiegw.gr/?p=sxetikameemas και θα ψάξει να βρει για να εμφανίσει ένα αρχείο .txt που θα λέγεται "sxetikameemas"

:D Ελπίζω να βοηθάει λίιγο
;]

el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Δυναμικότητα χωρίς CMS

Δημοσίευση από el02154 » 08 Νοέμ 2009 10:35

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα το ψάξω. ΑΝ έχετε και τπτ αλλες ιδέες ευπρόσδεκτες...

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

Δυναμικότητα χωρίς CMS

Δημοσίευση από mariosal » 08 Νοέμ 2009 12:14

Θα μπορούσες κάλιστα να χρησιμοποιήσεις ένα framework.

Το αγαπημένο μου είναι ο CodeIgniter (http://codeigniter.com/). Είναι PHP/MySQL framework

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Δυναμικότητα χωρίς CMS

Δημοσίευση από Basilakis » 08 Νοέμ 2009 13:28

Καλά ρε Μάριε, λέει πως δεν θέλει κάτι advanced και εσύ λες για codeigniter?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες