Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
lykaios
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 22:24
Τοποθεσία: Σιθωνια Χαλκιδικη
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από lykaios » 07 Νοέμ 2009 09:46

Καλημερα παιδια
εχω ενα προβληματακι που θα με σκασει
προσπαθω να μεταφερω το vbulletin forum στο pc μου για να μπορω να κανω τις δοκιμες μου χωρις να επηρεαζω την σελιδα.
Εχω εγκαταστησει το xampp για να το στησω τοπικα.
Ακολουθω την εξης διαδικασια ,κανω buck up την βαση δεδομενων και κατεβαζω με το ftp ολο το public_html ,μεταφερω τα αρχεια του φακελου "forum" μεσα στο htdocs (τα υπολοιπα αρχεια που εχει μεσα το public_html δεν τα εχω χρησιμοποιησει πουθενα)
φτιαχνω μια βαση δεδομενων χρησιμοποιωντας τα στοιχεια απο το /includes/config.php για το ονομα της βασης ,κωδικους κλπ,
μεταφερω την σωσμενη βαση απο το φορουμ στην νεα χρησιμοποιωντας τον dumper γιατι το αρχειο ηταν τεραστιο (αφου χρειαστηκε να επεμβω στο xampp/phpmyadmin /libraries/config.default.php για να ανεβασω το οριο απο 128mb που ειχε σε 300mb )
Μπηκα στην βαση δεδομενων μου στο databasestore/options/ και ελενξα το cookiedomain αλλα ηταν αδειο και απο το settings/cookiedomain αδειασα τις τιμες που ειχε.
τρεχω απο τον browser μου το http://localhost/myforum/forum/admincp και μου βγαζει το παρακατω μυνημα:

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 49

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 101

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 105

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 113

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 124

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 128

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 136

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 205

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php on line 383

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\class_core.php on line 2529




Unable to add cookies, header already sent.
File: C:\xampp\htdocs\myforum\forum\includes\init.php
Line: 49


και φυσικα δεν μπορω να μπω ουτε στην σελιδα του φορουμ
εχετε καμια ιδεα σε τι μπορει να ωφειλετε αυτο;
Εγω κολλησα παντως...
ευχαριστω προκαταβολικα και μονο που θα μπειτε στον κοπο να διαβασετε ολο το κατεβατο μου.:)

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από nbc » 07 Νοέμ 2009 11:58

Δεν αναφέρεις εκδόσεις vb/PHP. Σε αυτές τις περιπτώσεις βοηθάει. Από τα errors, αντιλαμβάνομαι πως έχεις PHP 5.3+ και παλιότερη έκδοση της vb (3.6.χ?).

Τα λάθη που παίρνεις - νομίζω - είναι της τάξης του E_DEPRECATED το οποίο εισήχθηκε στην 5.3 και τα οποία η vb δεν κάνει reset. Πρέπει να τα κάνεις εσύ μέσω του PHP.ini - μεταβλητή error_reporting.

Κατά τα άλλα, δεν θα έπρεπε να "βάζεις χέρι" στην τοπική εγκατάσταση. Αν η local βάση έχει το ίδιο όνομα με τη remote, προσθέσεις έναν χρήστη με τα ίδια credentials, δεν έχεις πειράξει το cookie domain, και έχεις ίδιο root structure, τότε το restore της βάσης παίζει αβλεπί χωρίς hackεριές. Έχω 3 vb φόρουμ locally - το καθένα σε δικό του folder - και εναλλάσσω μεταξύ τους χωρίς πρόβλημα. Το σημαντικότερο, βεβαίως, είναι ότι έχω *ακριβές* αντίγραφο τοπικά. Ίδιο config.php, ίδια options. Χρησιμοποιώ το bigdump.php για restore.

Άβαταρ μέλους
lykaios
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 22:24
Τοποθεσία: Σιθωνια Χαλκιδικη
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από lykaios » 07 Νοέμ 2009 14:23

η εκδοση μου ειναι η vb 3.8.0 και
* Apache/2.2.12 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.12 OpenSSL/0.9.8k mod_autoindex_color PHP/5.3.0 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0
* MySQL client version: 5.1.37
* PHP extension: mysqli

phpmyadmin
Version information: 3.2.0.1

στο php.ini στο error_reporting δεν καταλαβα πως θα μπορουσα να κανω reset απο μονος μου

Κώδικας: Επιλογή όλων

; error_reporting
;   Default Value: E_ALL & ~E_NOTICE
;   Development Value: E_ALL | E_STRICT
;   Production Value: E_ALL & ~E_DEPRECATED
αν εχεις την καλοσυνη πες μου την διαδικασια και τα εργαλεια που θα χρειαστω να το πετυχω εαν ο τροπος που χρησιμοποιω τωρα δεν θα ωφελησει...

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από nbc » 07 Νοέμ 2009 17:07

Το πρόβλημα προκαλείται επειδή ο κώδικας της VB χρησιμοποιεί για object instantiation τη σύνταξη της PHP 4.x $object =& new class(). Αυτό, μέχρι την 5.3 ήταν E_STRICT, δηλαδή δημιουργούσε μηνύματα της μορφής "Strict Standards: Assigning the return value of new by reference is deprecated ...". Τώρα, με βάση αυτά που αναφέρεις, βλέπω πως έγινε E_DEPRECATED.

Η 3.6.8 χρησιμοποιεί error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
Η 3.8.4 χρησιμοποιεί error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE & ~8192);

(το 8192 είναι το E_DEPRECATED)

Η 3.8 που έχεις, δεν θυμάμαι τι reset κάνει. Μπορείς να το δεις, ανοίγοντας ένα αρχείο, πχ το includes/adminfunctions.php. Είναι η πρώτη εντολή. Αν δεν δεις το reset της 3.8.4 που σου παρέθεσα, τότε εξηγείται το πρόβλημά σου.

Συνιστώ, ή να κάνεις downgrade την PHP ή upgrade τη vbulletin. Μπορείς να δοκιμάσεις reset στο php.ini, όπως σου πρότεινα, αλλά αμφιβάλλω αν δουλέψει καθώς η vb το κάνει override.

Στο php.ini, δηλώνουμε την error_reporting σύμφωνα με τα comments που παρέθεσες. Βρες τη γραμμή error_reporting = ... (είναι κάτω από τα comments) και κάντη:
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED

Άβαταρ μέλους
lykaios
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 22:24
Τοποθεσία: Σιθωνια Χαλκιδικη
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από lykaios » 07 Νοέμ 2009 17:22

...στο includes/adminfunctions.php το error_reporting ειναι το ακολουθο

error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);

θα δοκιμασω να τα βαλω ολα μαζι και αν δεν δουλεψει θα μπορουσες να μου πεις πως κανω υποβαθμιση την PHP ; γιατι για αναβαθμιση του vbull μαλλον χλωμο προς το παρον....:)

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από nbc » 07 Νοέμ 2009 17:33

Δεν χρησιμοποιώ xampp, αλλά απ' ότι βλέπω εδώ

http://sourceforge.net/projects/xampp/files/

η 5.3 εισήχθηκε στο xampp 1.7.2. Με οποιαδήποτε παλαιότερη έκδοση (ακόμη και την προηγούμενη) πιστεύω θα είσαι οκ.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από Basilakis » 08 Νοέμ 2009 12:49

Στο επίσημο forum της VB θα βρείς λύση, αφού το έχεις αγοράσει το Script και το support τους είναι εξαιρετικό.

Άβαταρ μέλους
lykaios
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 22:24
Τοποθεσία: Σιθωνια Χαλκιδικη
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από lykaios » 09 Νοέμ 2009 12:56

Δυστηχως αν δεν γνωριζεις πολυ καλα την αγγλικη γλωσσα και γραφη αντιμετωπιζεις στο επίσημο forum της VB εναν σνομπισμο ,μια που εκανα θεμα και μου απαντησανε με ενα ξερο δεν εχουμε ιδεα...
τελος παντων δεν τιθεται και θεμα μια που τα ελληνικα φορουμ ειναι και αυτα ανταξια ,να μην πω και καλυτερα, σε θεμα υποστηριξης και διαμοιρασμου γνωσης.
Ακολουθω την συμβουλη του φιλου nbc και θα δοκιμασω με παλιοτερη εκδοση του xampp την 1,71 .
Εχω ενα προβληματακι να λυσω μια που η βαση ειναι τεραστια και θα αναγκαστω να την περασω χειροκινητα.
Θα επανελθω με τα αποτελεσματα...:)

Άβαταρ μέλους
lykaios
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 22:24
Τοποθεσία: Σιθωνια Χαλκιδικη
Επικοινωνία:

Μεταφορα vb forum σε τοπικο server

Δημοσίευση από lykaios » 13 Νοέμ 2009 18:12

...η μεταφορα της βασης εγινε και το ολο αποτελεσμα ηταν θετικο μια που μου ανοιξε την σελιδα .
Βεβαια λογο του μεγαλου ογκου της βασης δεδομενων χρειαστηκε να την μεταφερω κομματι κομματι χειροκινητα .
Τελικα οπως ειπε ο φιλος nbc το προβλημα ηταν στην νεοτερη εκδοση php που φορα ο xampp 1.72 .
Mε την εκδοση xampp 1,71 το vbulletin 3.8.0 τρεχει μια χαρα σε τοπικο σερβερ.
Ενα μεγαλο ευχαριστω για την βοηθεια στον nbc .

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες