προβλημα με frames

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με frames

Δημοσίευση από dimos_mitel » 10 Νοέμ 2009 17:48

Καλησπερα παιδια. Το προβλημα μου ειναι το οτι η κυρια σελιδα μου(main_page) δεν μου εμφανιζεται ολοκληρη αλλα σε ενα μικρο πλαισιο μεσα στο οποιο αναγκαστικα για να την δω καταιβαινω με μια μπαρα. ο κωδικας μου ειναι:

<frameset rows="141,35,*,80" frameborder="0" border="0" framespacing="0">
<frame name="header" src="header.php" scrolling="no"></frame>
<frame name="header" src="horizontal_links.php" scrolling="no"></frame>
<frameset cols="169,1050,200" frameborder="0" border="0" framespacing="0">
<frame name="left_links" src="left_links.php" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="no" noresize></frame>
<frame name="main_page" src="main_page.php" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="auto" noresize></frame>
<frame name="right_links" src="right_links.php" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="no" noresize></frame>
</frameset>
<frame name="footer" src="footer.php"></frame>

εχω βαλει 1050 για την κυρια σελιδα μου. αυτο που θελω λοιπον ειναι να βλεπω ολη την σελιδα ανεβοκαταιβαινοντας με την καθετη μπαρα του browzer και οχι την μπαρα του main_page, δηλαδη να μου εμφανιζετεολοκληρη η σελιδα.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με frames

Δημοσίευση από dimos_mitel » 11 Νοέμ 2009 00:07

βασικα λαθος. στο <frameset rows="141,35,*,80" frameborder="0" border="0" framespacing="0">
το αστερακι ειναι η κυρια σελιδα μου. οταν λοιπον το βαλω καποια τιμη για να μεγαλωση επηρεαζει και τα υπολοιπα. δεν ξερω τι να κανω..
miteletsis

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

προβλημα με frames

Δημοσίευση από korgr » 11 Νοέμ 2009 10:43

Παρτο αλλιως!
Τα frames εχουν πεθανει και ειναι μια καθολικα Anti-SEO προσεγγιση. Μην γυρνας 10 χρονια πισω!
Δημιουργησε ενα html ως template με divs και αν θες σε καθε div να καλεσεις αλλο αρχειο, βαλε μια <iframe> πραγμα που δεν σου προτεινω γιατι η καλυτερη λυση ειναι τα php includes


Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με frames

Δημοσίευση από dimos_mitel » 11 Νοέμ 2009 12:10

ρε παιδια εχω μπερδευτη τελιως. πλεον το εχω κανει με frames. στον index λοιπον με include οπως μου λες εμφανιζω μια χαρα ολα τα κομματια της σελιδας μου. αλλα το μοναδικο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν ξερω πως θα χρησιμοποιησω κατι σαν το target στα frames. αν καταφερω και το κανω αυτο ολα θα ειναι μια χαρα. αυτα τα iframes φοβαμαι να μην μου φανε πολυτιμο χρονο για να τα μαθω.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

προβλημα με frames

Δημοσίευση από korgr » 11 Νοέμ 2009 13:06

Μαλλον δεν καταλαβες...
Οταν χρησιμοποιουμε includes ΔΕΝ χρησιμοποιουμε frames!
Τι μανια σε εχει πιασει να φορτωσεις διαφορετικο περιεχομενο σε ενα μονο σημειο της σελιδας σου οταν πατας ενα εσωτερικο link?
Θα καλεσεις μια αλλη σελιδα οπου βασει του template σου θα παραμενουν ολα τα ιδια με την προηγουμενη σελιδα και θα αλλαζει το περιεχομενο μονο στο σημειο που εσυ θες.

nbc
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 526
Εγγραφή: 05 Σεπ 2009 20:12
Επικοινωνία:

προβλημα με frames

Δημοσίευση από nbc » 11 Νοέμ 2009 14:49

dimos_mitel έγραψε:...κατι σαν το target στα frames...
To <a...> δέχεται παράμετρο target όπου εκεί μπορείς να βάλεις το όνομα του frame.

http://www.htmlcodetutorial.com/frames/ ... pp_11.html

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τους korgr και λοιπούς. Τα frames έχουν πεθάνει και δεν αξίζει να ασχολείσαι ούτε για την πλάκα σου. Εκτός και αν πρόκειται για εργασία σε σχολή. Δυστυχώς, εκεί μαθαίνουν ακόμη και το marquee...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με frames

Δημοσίευση από dimos_mitel » 14 Νοέμ 2009 17:10

προκειτε για πτυχιακη εργασια. αυτο που με εχει τρελανει ειναι οτι διαμορφωσα την σελιδα χωρις frames αλλα με τα css ακριβως οπως την ηθελα!! το προβλημα μου ηταν το οτι δεν μπορουσα να χρησιμιποιησω κατι παρομοιο με το target στα <a..> μου. τα iframes τα δοκιμασα αλλα μου εβγαλαν τις σελιδες λιγο ανω κατω.. παιδια εχω απελπιστη..
miteletsis

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες