C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Κλειδωμένο
programmataki
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2009 00:26

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από programmataki » 11 Νοέμ 2009 00:52

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με ένα προγραμματάκι που μου ζητήσανε να κάνω σε C.
Αυτή είναι η άσκηση:


θέλω μια συνάρτηση η οποία να δέχεται έναν ακέραιο αριθμό και να ελέγχει αν ο αριθμός είναι πρώτος ή όχι. Η συνάρτηση θα επιστρέφει 1 αν ο αριθμός είναι πρώτος και 0 στην αντίθετη περίπτωση.
Η συνάρτηση να ελεγχθεί με πρόγραμμα στο οποίο ο χρήστης να εισάγει δύο ακέραιους K και L και το πρόγραμμα θα τυπώνει τους πρώτους αριθμούς που βρίσκονται στο διάστημα [K, L].

Θα εκτιμούσα κάθε προσπάθεια επίλυσης του.

ΥΓ: Μου ζητήθηκε να την κάνω αυτό τον μήνα.
Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από virxen75 » 11 Νοέμ 2009 01:26



programmataki
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2009 00:26

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από programmataki » 11 Νοέμ 2009 03:32

Ευχαριστούμε πολύ παιδιά για την επίλυση του προβλήματος .
ΥΓ: Το φόρουμ πρέπει να μετονομαστει σε speedstuff
:D :D :D :D

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από dva_dev » 11 Νοέμ 2009 21:52

ΥΓ: Το φόρουμ πρέπει να μετονομαστει σε speedstuff
:D :D :D :D
Παρακαλούμε, αλλά αυτό που σου δώσαμε είναι απλώς ο κώδικας. Εχεις πολύ διάβασμα να ρίξεις για να μάθεις τι κάνουν (και γιατί το κάνουν) αυτές τις 5-10 γραμμές κώδικα, αλλά το πρώτο που πρέπει να μάθεις είναι να ψάχνεις.
Και αυτά πρέπει να τα κάνεις μόνος σου, δεν μπορείς να τα πάρεις από αλλού, ούτε μπορεί να τα κάνει άλλος για σένα.
:wink:

kaveirious
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 17 Ιουν 2009 15:49

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από kaveirious » 12 Νοέμ 2009 09:15

Μόνη σου θες να πεις.

Φίλε dra_dev, ακόμη δεν καταλάβες ότι είναι εργασία που ανατέθηκες σε δύο κοπέλες?

Αλοίμονο αν κάνω λάθος στην εκτίμησή μου, έχω κάποιες γνώσεις πολιτικής και στρατιωτικής ψυχολογίας.

Μην περιμένεις κάτι περισσότερο από νεαρά άτομα, που καλώς ή κακώς απλώς θέλουν το χαρτί ώστε μετά να κάνει τη δουλειά ο μπαμπάς ή η μαμά και να τους βολέψει κάπου, θα έχουν πλέον και πτυχίο βλέπεις ...

Στη δουλειά μας έχω δει πολλή ασχετοσύνη, μην κολλάς τώρα στις κοπελίτσες, αυτό δεν είναι τίποτα. Έχω δει μαθηματικό επικ. καθ. πανεπιστημίου να μην μπορεί να λύσει διαφορική πρώτου βαθμού. Και μεταπτυχιακούς να μην μπορούν να λύσουν τριώνυμο.

Να δούμε αν θα αλλάξει κάτι με αυτά που ανακοινώνονται...

-kaveirious

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από dva_dev » 12 Νοέμ 2009 13:13

Ξεφεύγουμε από το θέμα αλλά δεν πειράζει.
Δεν νομίζω πως έχει σημασία αν αυτός που ρωτάει είναι άντρας ή γυναίκα. Για μένα (και μάλλον όχι μόνο για μένα) ένας βαθμός ή ένα πτυχίο δεν αξίζει τίποτα αν δεν γνωρίζεις αυτό που σπουδάζεις. Ενα πτυχίο είναι απλώς μια ένδειξη ότι γνωρίζεις, όχι βεβαίωση.
Γι αυτό και βλέπουμε αρκετά συχνά να βγαίνουν πτυχιούχοι με ενδιαφέροντα βιογραφικά ή τίτλους σπουδών και να περνάνε απλώς από συνεντεύξεις χωρίς μέλλον ή να βρίσκουν μια δουλειά και να είναι μέσα στο άγχος αν θα την κρατήσουν και την επόμενη μέρα ή όχι.
Τουλάχιστον προσωπικά έχω γνωρίσει αρκετά άτομα με το ερώτημα, "ωραία το πήρα το πτυχίο, και τώρα τι κάνω;". Απλά προσπαθείς να κάνεις αυτό που ξέρεις. Το ερώτημα είναι τι ξέρεις;

Ενα ενδιαφέρον θέμα που συνάντησα (και εντυπωσιάστηκα μπορώ να πω) είναι το "Είμαι άχρηστος" στο http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/54709.aspx το οποίο θεωρώ ότι είναι χρήσιμο ανάγνωσμα για όλους όσους ψάχνουν την εύκολη λύση ή αρκούνται μόνο στο να πάρουν τη λύση/το αποτέλεσμα.
Ο δρόμος είναι που έχει την αξία, το πως θα φτάσεις στον προορισμό και όχι ο ίδιος ο προορισμός. Εχει συζητηθεί και σε διαφορετικές μορφές ουσιαστικά το ίδιο πράγμα και εδώ με τα ερωτήματα βασικά τα ίδια: Τι μισθό να ζητήσω σαν νέος, έχω ένα πτυχίο και τι να το κάνω; Περνάω από συνεντεύξεις αλλά από δουλειά τίποτα, γιατί; Θέλω να περάσω το μάθημα αλλά δεν με ενδιαφέρει να μάθω, πως θα γίνει; Θέλω να κάνω πτυχιακή αλλά δεν έχω ιδέα, ποιός θα την κάνει για μένα/που θα βρώ να αγοράσω μία;

Μερικά ενδεικτικά θέματα που νομίζω είναι μέσα στο πνεύμα:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=2284
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=45264
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=46130
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=38742
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=32932
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=32671
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=43601
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=44979
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=20004
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=17422
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=12084

http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/51577.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/44143.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/43956.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/25042.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/13162.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/32079.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/37927.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/25067.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/35423.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/31336.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/2/31 ... hread.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/31802.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/31279.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/27978.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/26982.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/24856.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/20578.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/4959/ShowPost.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/18610.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/17621.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/10378.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/6795.aspx

http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/51943.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/54709.aspx (είναι must κατά τη γνώμη μου).

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον ζαχαρία
http://www.dotnetzone.gr/cs/blogs/zaxar ... 32978.aspx
http://www.dotnetzone.gr/cs/blogs/zaxar ... loper.aspx

kaveirious
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 17 Ιουν 2009 15:49

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από kaveirious » 13 Νοέμ 2009 09:08

Γεια σου dva_dev ή τέλος πάντων όπως σε λένε

Η τηλεόραση και ο μεταμοντέρνος τρόπος ζωής έχει κάνει μεγάλη ζημιά στα νέα παιδιά.

Τέλος πάντων, αυτό καλό κάνει σε μερικούς από μας... 8)


-kaveirious

programmataki
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2009 00:26

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από programmataki » 18 Νοέμ 2009 05:06

λοιπον παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας...θα ηθελα να ξεκαθαρισω καποια πραγματα....

1) ειμαι αντρας παρολη τη ψυχολογια που γνωριζεις (....)
2) αν ειχατε προβλημα ας μην απαντουσατε απο το να κανετε το καλο και μετα να κραζετε....
3) αφου εσεις τα ξερετε τοσο καλα γιατι δεν λυνατε την ασκηση επι τοπου παρα να μου στειλετε ετοιμα τα λινκ σαν μασημενη τροφη???

τελος παντων εκτιμω τις απαντησεις σας...
καλη συνεχεια

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από virxen75 » 18 Νοέμ 2009 11:18

programmataki έγραψε:Παιδιά έχω ένα πρόβλημα με ένα προγραμματάκι που μου ζητήσανε να κάνω σε C.
Αυτή είναι η άσκηση:


θέλω μια συνάρτηση η οποία να δέχεται έναν ακέραιο αριθμό και να ελέγχει αν ο αριθμός είναι πρώτος ή όχι. Η συνάρτηση θα επιστρέφει 1 αν ο αριθμός είναι πρώτος και 0 στην αντίθετη περίπτωση.
Η συνάρτηση να ελεγχθεί με πρόγραμμα στο οποίο ο χρήστης να εισάγει δύο ακέραιους K και L και το πρόγραμμα θα τυπώνει τους πρώτους αριθμούς που βρίσκονται στο διάστημα [K, L].

Θα εκτιμούσα κάθε προσπάθεια επίλυσης του.

ΥΓ: Μου ζητήθηκε να την κάνω αυτό τον μήνα.
Ευχαριστώ.
3) αφου εσεις τα ξερετε τοσο καλα γιατι δεν λυνατε την ασκηση επι τοπου παρα να μου στειλετε ετοιμα τα λινκ σαν μασημενη τροφη???
γιατί εσύ τι ζήτησες?δεν ζήτησες μασημένη τροφή?
έστειλες τον κώδικα που είχες προσπαθήσει και δεν δούλευε?
έθεσες κάποια συγκεκριμμένη ερώτηση και δεν σου απαντήσαμε?
όχι απλά το ήθελες στο πιάτο.

links
το να ψάχνεις κάτι στο google πριν ρωτήσεις δεν είναι κακό.
Aλλά ούτε και αυτό έκανες.
Τα links που σου δώσαμε είναι γι αυτόν το λόγο.


φιλικά
virxen75

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

C πρόβλημα με την επίλυση άσκησης

Δημοσίευση από GeoStuff » 19 Νοέμ 2009 15:16

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 919#438919

Νέοι κανόνες στο παιχνίδι...

Κλείδωμα...
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες