Προβλημα με login

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Προβλημα με login

Δημοσίευση από dimos_mitel » 15 Νοέμ 2009 17:59

καλησπερα σε ολους. το πτοβλημα μου ειναι το εξεις. Οταν παταω στο login αφου βεβαια εχω δωσει το σωστο username και password θελω να μπαινει σε μια σελιδα στην οποια θα γραφει : ονομα χρηστη: (εδω θα εμφανιζετε το username που εχω δωσει) και απο κατω η αποσυνδεση κτλ. το login μου ειναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

html>
    <head>
    <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
        <title></title>
      </head>
    <body>
<div id="rightnav">

   
<html>
<head>
<title>Login</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>
<body>
<?
mysql_connect&#40;'localhost', 'root', ''&#41;or die&#40;"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την Βάση Δεδομένων"&#41;;
mysql_select_db&#40;'eshop'&#41;;
$query = "SELECT buyer_id FROM stoixeia_pelati1";
$getdata = mysql_query&#40; $query &#41;;?>
<form id="login" action="user_panel.php" method="post">
<table border="0">
<tr>
    <? while &#40;$rows = mysql_fetch_array&#40;$getdata&#41;&#41;
&#123;
?> <td>Username&#58;</td><td>
<input type="text" name="username" class="theInput" maxlength="60">
</td></tr>
<tr><td>Password&#58;</td><td>
<input type="password" name="password" class="theInput" maxlength="10">
</td></tr>
<tr><th colspan=2><input &#91;b&#93;type=submit?buyer_id=<?=$rows&#91;'buyer_id'&#93;?>&#91;/b&#93; name="submit" value="Login"></th></tr>
<tr><th colspan=2 align=left><A HREF="eggrafixrhsth.php" target="product/main_page">Νεα εγγραφη</A>
</th></table>
</form>
</body>
</html>

    </div> <?&#125;?>
</body>
</html>
η σελιδα που θα εμφανιζονται αυτα που θελω μετα το Login ειναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
include&#40;'dbconnect2.php'&#41;;
&#91;b&#93;$buyer_id = $_GET&#91;'buyer_id'&#93;;&#91;/b&#93;
$a =$_REQUEST&#91;'username'&#93;;
$b =$_REQUEST&#91;'password'&#93;;
$sql = "SELECT buyer_id,username,password FROM stoixeia_pelati1 where username = '$a' and password = '$b'";
$result = mysql_query &#40;$sql&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41; &#41;;
$getdata = mysql_query&#40; $sql &#41;;
if &#40;mysql_num_rows &#40;$result&#41; < 1&#41; &#123;
echo "<form id=login action=user_panel.php method=POST>";
echo "<center><font size=4 face=Times new roman><b>Υπαρχει λαθος!! To username η το password που εχετε εισαγει δεν ειναι σωστο! ξαναδοκιμαστε.</b></center></font><br>";
echo "<center><font size=4 face=Times New Roman><b>Παρακαλουμε εισαγετε ξανα τα σωστα στοιχεια στην φορμα.</b></center><br><br>";
echo "<table border=0>?>
<tr>
 <td>Username&#58;</td><td>
<input type=text class=theInput name=username maxlength=60>
</td></tr>
<tr><td>Password&#58;</td><td>
<input type=password class=theInput name=password maxlength=10>
</td></tr>
<tr><th colspan=2><input type=submit name=submit value=Login></th></tr>
<tr><th colspan=2 align=left><A HREF=eggrafixrhsth.php>Καντε εγγραφη εδω</A>
</th></tr></table>";
&#125; else &#123;?>
<table border="0">
    <tr>


<?while &#40; $rows = mysql_fetch_array&#40;$getdata&#41; &#41;?>
<?&#123; ?>

  <td align="left"><b><u><? echo Ονομα." ".Πελατη ;?></u></b><br>
  &#91;b&#93;<? echo $rows&#91;'username'&#93; ;?>&#91;/b&#93;<br><br> </td><?&#125; ?></tr>
<?&#125; ?>
</table>
το προσπαθησα αρκετες ωρες αλλα χωρις αποτελεσμα[/code]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dimos_mitel την 16 Νοέμ 2009 11:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Προβλημα με login

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Νοέμ 2009 21:56

παρακαλώ να βάζουμε των κώδικα μέσα σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

tags για να είναι εύκολος στην ανάγνωση.

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Προβλημα με login

Δημοσίευση από dimos_mitel » 16 Νοέμ 2009 11:15

οκ το εκανα!
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Προβλημα με login

Δημοσίευση από Banavas » 19 Νοέμ 2009 10:08

Κατ αρχήν ο κώδικας που δίνεις είναι ένα χάλι και τελείως ακατανόητος. Μάλλον για αυτό δεν πήρες απαντήσεις.

Στην αρχή έχεις το κομμάτι <html>.... <body> 2 φορές. Στη συνέχεια ανοίγεις ένα <div> που το κλείνεις μέσα στο loop της while.
To ακόμη χειρότερο είναι ανοίγεις μια φόρμα έξω από το loop και την κλείνεις μέσα στο loop της while. Κάθε που τρέχει η while μετά την πρώτη φορά προσπαθεί να κλείσει μια φόρμα που δεν έχει ανοίξει. Αυτά είναι λάθη στον κώδικα όμως τι προσπαθείς να κάνεις με αυτό τον κώδικα δεν βγαίνει νόημα. :hammer:

Αν, όπως αναφέρεις παραπάνω, θέλεις να κάνουν login οι χρήστες τότε γράψε μια φόρμα σε καθαρή html και βάλ' την κάπου στην σελίδα σου. Στο action μην βάλεις τίποτε. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να στέλνει τα δεδομένα στην ίδια σελίδα. Στην αρχή της σελίδας βάλε ένα κώδικα που να βλέπει με ένα if αν έχουν σταλεί δεδομένα από την φόρμα. Αν έχουν σταλεί τότε κάνεις μια αναζήτηση στη βάση χρηστών με το username (where user='$username') και συγκρίνεις το password που έδωσε ο χρήστης με αυτό στη βάση δεδομένων. Αν είναι σωστό τότε αλλάζεις μια μεταβλητή (flag) p.x. σε "logged" και την στέλνεις με coocie στον χρήστη ή την περνάς σε μια μεταβλητή session. Ψάξε tutorial για τις session και μελέτησε καλά πως μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις.
Με τις session μεταβλητές θα μπορείς να κρατήσεις περισσότερα στοιχεία όπως οι επιλογές του χρήστη κατά την περιήγησή του στο eshop.

Το σύστημα login που σου προτείνω είναι εντελώς υποτυπώδες καθαρά για τις ανάγκες της πτυχιακής εννοείται πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργικό site.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 279
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

Προβλημα με login

Δημοσίευση από dimos_mitel » 19 Νοέμ 2009 11:01

ok file mou se euxaristw! tha prospathisw na mathw gia ta sessions.
miteletsis

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης