Database : SELECT QUERY και DELETE QUERY

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
brakos
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 27 Δεκ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki,Greece
Επικοινωνία:

Database : SELECT QUERY και DELETE QUERY

Δημοσίευση από brakos » 26 Ιουν 2003 01:31

ΕΡΩΤΗΣΗ 1

Εχω ενα textbox και ενα adodc object στη φορμα που το εχω συνδεσει σε μια βαση access2000.
Θελω να εισαγω εστω το γραμμα Π στο textbox και οταν παταω το command να μπορει να
εκτελει την εντολη

SELECT [customers].[onoma] FROM customers WHERE ((([customers].[onoma]) Like "Π*"))

οπου Π εννοειται ειναι το γραμμα ή τα γραμματα που βαζω.

Το συγκεκριμενο το εβαλα σαν adCmdText στο ADODC αλλα δεν δουλεψε.
Πως μπορει να γινει αυτο σε εντολη στο commandbutton ;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Εστω οτι εχω κανει ενα query στην access το οποιο εστω οτι διαγραφει καποιες εγραφες
απο εναν πινακα βασει καποιων κριτηριων. Το query δουευει μια χαρα στην access. Πως
μπορω βαζοντας ενα commandbutton, να ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ αυτο το ηδη υπαρχον query απο τη
βαση που εχω συνδεσει με ADODC object και χωρις να βγαζει καποιο μηνυμα στην οθονη
(μην βγαζει δηλαδη οπως στην access μηνυμα ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ κλπ κλπ διοτι δεν λεει...)

Eυχαριστω για το χρονο σας :)

Άβαταρ μέλους
Valerov
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: 13 Ιαν 2003 09:36
Τοποθεσία: Πάτρα

Database : SELECT QUERY και DELETE QUERY

Δημοσίευση από Valerov » 26 Ιουν 2003 13:04

Loipon file mou kati sou ksefige. Gia na sindeseis ton mixanismo adodc me tin basi piges sta properties, eftiakses to connection string kai ebales sto recordsource CommandType: 2-adCmdTable kai apo kato sto Table Name to onoma tou pinaka tis basis. Loipon an auta ta exeis sosta prepei na emfanizontai oles oi egraffes tou pinaka. Loipon ego eftiaksa mia proxeirei basi gia na to dokimaso. Exei 4 peidia Id,Name,Surname kai Phone. Ola ta pedia exoun tipo dedomenon Keimeno kai prosthesa 3 eggrafes stin basi. Sti arxi otan fortonei i forma emfanizontai oles oi eggrafes. Exo balei ena button omos pou ektelei kati san anazitisi ston pinaka(auto pou thes esi). Pame na doume ton kodika.

Private Sub Command1_Click()
Dim mySql As String
mySql = "Select Name from pin1 where id=' " & Text1.Text & " ' "
Adodc1.CommandType = adCmdUnknown
Adodc1.RecordSource = mySql
Adodc1.Refresh
End Sub

Stin deuteri grammi tou kodika ekei pou leo where id=... min baleis keno pouthena. Apla ebala ego gia na katalabeis pou exo balei mona kai pou dipla eisagogika:P Loipon bazontas sto textbox 2 mou emfanizei to onoma tis eggrafis pou exei id = 2. Auto to tropopoieis kai to ferneis sta metra sou analoga me to posa pedia theleis na sou emfanizei k.l.p.

Oso gia tin deuteri sou erotisi den eixa xrono na tin psakso poli gi auto proxeira auto pou katafera na kano einai na sbino opoia eggrafi thelo alla mou petaei ena minima "OPERATION IS NOT ALLOWED WHEN OBJECT IS CLOSED".

Private Sub Command1_Click()
Dim mySql As String
mySql = "delete * from pin1 where id='3'"
Adodc1.CommandType = adCmdUnknown
Adodc1.RecordSource = mySql
On Error Resume Next
Adodc1.Refresh
DataGrid1.Refresh
End Sub

Parola auta tin sbinei tin eggrafi pou tou leo. Loipon file brako dokimase ta kai perimeno.
:: Always Dive With A Partner ::

brakos
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 27 Δεκ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki,Greece
Επικοινωνία:

Database : SELECT QUERY και DELETE QUERY

Δημοσίευση από brakos » 27 Ιουν 2003 00:01

Στην 1η περιπτωση θελω LIKE Π* και οχι σκετο Π.
Δεν το δοκιμασα ακομη, αρα θα ειναι καπως ετσι ?

mySql = "Select Name from pin1 where id=' " & Text1.Text & "* ' "
ε? μαλλον ε...προσθετω απλα ενα αστερακι ? Σωστα ?

Οσο για το δευτερο, θα το δω κι αυτο αλλα αποτι λες εβγαλε μηνυμα, θα κοιταξω να το εκτελω απο το κωδικα της vb, γιατι να σκοτιζομαι με το query που υπαρχει στην access ενω κανει την ιδια δουλεια ε ? :lol:

Άβαταρ μέλους
Valerov
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: 13 Ιαν 2003 09:36
Τοποθεσία: Πάτρα

Database : SELECT QUERY και DELETE QUERY

Δημοσίευση από Valerov » 27 Ιουν 2003 00:23

oxi den thelei asteraki douleuei kanonika
:: Always Dive With A Partner ::

Άβαταρ μέλους
Valerov
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: 13 Ιαν 2003 09:36
Τοποθεσία: Πάτρα

Database : SELECT QUERY και DELETE QUERY

Δημοσίευση από Valerov » 27 Ιουν 2003 00:24

oxi den thelei asteraki douleuei kanonika apla bale anti gia = , like
:: Always Dive With A Partner ::

brakos
Δημοσιεύσεις: 34
Εγγραφή: 27 Δεκ 2001 01:00
Τοποθεσία: Thessaloniki,Greece
Επικοινωνία:

Database : SELECT QUERY και DELETE QUERY

Δημοσίευση από brakos » 10 Ιούλ 2003 11:19

Δουλεψε μια χαρα. Εχω μια νεα ερωτηση ομως που αφορα ημερομηνιες. Εστω οτι θελω να σβηνει απο τον πινακα pelates εγγραφες οπου η anaxdate ειναι μικροτερη εστω απο 10/10/2003. Στον παραπανω κωδικα αλλαξα τη γραμμη και εγραψα

mySql = "delete * from pelates where anaxdate<'#10/10/2003#'"

αλλα δυστυχως δεν δουλευει (δεν διαγραφονται τιποτα). Τι λες να φταιει ?

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες