upload σε html page

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kilikeio
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2008 16:53

upload σε html page

Δημοσίευση από kilikeio » 20 Νοέμ 2009 18:31

καλησπερα ειμαι αρχαριος σε php και αυτο που θελω να κανω ειναι να βαζω καποια στοιχεια σε εναν πινακα και ο πινακας να φαινεται σε μια σελιδα html.
δηλαδη εχω κανει:

<form action=" " method="post">
Link: <input type="text" name="link" size="50" value="http://"><br />
Include "http://"
<br /><br /><br />
Artist: <input type="text" name="artist" size="50"><br />
Release: <input type="text" name="release" size="50"><br />
Year: <input type="text" name="year" size="4"><br />

Genre: <input type="text" name="genre" size="50"><br /><br /><br />
Comments: <input type="text" name="comments" size="50"><br /><br />
<input type="submit" value="Add Link">
</form>

το οποιο βγαζει καποια πεδια που θα συπμληρωνει ο χρηστης και με το πατημα του μπουτον "Add link" να εμφανιζονται τα στοιχεια που συμπληρωσε ο χρηστης σε εναν πινακα ας πουμε αλλα οχι σε server αλλα σε hmtl σελιδα οπου θα το βλεπουν ολοι. δηλαδη κατι σαν upload στοιχειων σε πινακα αλλα οχι σε server. επειδη ειμαι αρχαριος εχω κολλησει και δε ξερω απο που να αρχισω. οποιος μπορει να βοηθησει για το ξεκινημα θα το εκτιμουσα πολυ.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

upload σε html page

Δημοσίευση από korgr » 20 Νοέμ 2009 19:13

Μετα το submit ολες αυτες οι πληροφοριες που εισαγει ο χρηστης σου, θα ειναι διαθεσιμες μεσα στον πινακα $_POST με την μορφη πχ $_POST['link'] για το link.
Το μονο που χρειαζεται να κανει η php ειναι να σερβιρει αυτες τις τιμες σε html
Που ειναι το προβλημα σου ακριβως?
Δεν μπορεις να κανεις ενα <table> στην html και να εμφανιζεις τις τιμες?
πχ

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
<table>
<tr>
<td>
Link&#58;
</td>
<td>
<?=$_POST&#91;'link'&#93;;?>
</td>
</tr>
...
</table>

kilikeio
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2008 16:53

upload σε html page

Δημοσίευση από kilikeio » 20 Νοέμ 2009 19:36

ναι βασικα δν ξερω με ποια εντολη θα γινεται αυτο. δηλαδη με την Post θα εμφανιζονται τα αποτελεσματα που θα εισαγει ο χρηστης?? και θα ειναι ορατα δηλαδη??και πως θα το συνδεσω αυτο με το

<form action=" " method="post">
Link: <input type="text" name="link" size="50" value="http://"><br />
Include "http://"
<br /><br /><br />
Artist: <input type="text" name="artist" size="50"><br />
Release: <input type="text" name="release" size="50"><br />
Year: <input type="text" name="year" size="4"><br />

Genre: <input type="text" name="genre" size="50"><br /><br /><br />
Comments: <input type="text" name="comments" size="50"><br /><br />
<input type="submit" value="Add Link">
</form> ?????
και οπως ειπα ειμαι αρχαριος και κολλαω λιγο. σορυ για τις πολλεσ ερωτησεις

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

upload σε html page

Δημοσίευση από Banavas » 20 Νοέμ 2009 20:30

Αν τα στοιχεία που ανεβάζει ο χρήστης δεν αποθηκευτούν κάπου (αρχείο ή ΒΔ) μετά την αλλαγή σελίδας θα χάνονται.

Από το add link συμπεραίνω οτι ο χρήστης θα προσθέτει ένα link στο site σου.Όπως έγραψα παραπάνω θα πρέπει να τα αποθηκεύεις σε ΒΔ (το προτιμότερο) ή σε αρχείο.
Χρειάζεσαι 2 scriptακια ένα για παρουσιάζεις τα links σε λίστα και ένα για να προσθέτουν οι χρήστες το link τους. (Πιθανόν και ένα τρίτο για διαχείριση από εσένα).

Υπ΄όψιν οτι θα σε σκίσουν στο viagra κλπ γνωστα links.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

kilikeio
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2008 16:53

upload σε html page

Δημοσίευση από kilikeio » 20 Νοέμ 2009 20:44

θα προσθετει οχι μονο λινκ αλλα κ αλλα στοιχεια.
και ναι δεν θελω να χανονται αυτα τα στοιχεια αλλα να αποθεκευονται και να μενουν στην σελιδα. κ καθως προστιθονται καινουργια στοιχεια να μενουν αυτα κ τα παλιοτερα. δηλαδη θα ειναι κατι σαν ΒΔ αλλα θα ειναι εμφανη στην σελιδα τα αποτελεματα και οχι απο πισω.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

upload σε html page

Δημοσίευση από korgr » 20 Νοέμ 2009 21:48

Τοτε η βαση δεδομενων ειναι μονοδρομος.
Επισης απο τον τροπο που σκεφτεσαι συμπεραινω πως εισαι στην αρχη ενος υπεροχου ταξιδιου γνωσης. Θα σε συμβουλευα να ξεκινησεις με πιο απλα πραγματα οσον αφορα τα δυναμικα sites (αποστολη και διαχειριση μεταβλητων) και μετα να περασεις σε mysql
Καλη επιτυχια!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης