Τι είναι αυτό το viewstate?

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Τι είναι αυτό το viewstate?

Δημοσίευση από cdhyper » 21 Νοέμ 2009 19:40

<input type="hidden" name="__VIEWSTATE" id="__VIEWSTATE" > πχ δείτε στο http://www.olympicair.com/Home.aspx?a_id=256 μέσα στον κώδικα έχει άπειρες γραμμές ενός είδους κωδικού. Το έχω δει σε πάρα πολλά sites τα οποία μάλλον βασίζονται στο ίδιο CMS. Τι σκατά είναι αυτό και βρωμίζει/βαραίνει τόσο πολύ τον κώδικα;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Τι είναι αυτό το viewstate?

Δημοσίευση από hik-hok » 21 Νοέμ 2009 19:49

χωρίς να έχω ιδέα απο .asp

απ ότι είδα στο http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms972976.aspx

λέει οτι
This life cycle of the ASP.NET page starts with a call to the ProcessRequest() method. This method begins by initializing the page's control hierarchy. Next, the page and its server controls proceed lock-step through various phases that are essential to executing an ASP.NET Web page. These steps include managing view state, handling postback events, and rendering the page's HTML markup. Figure 2 provides a graphical representation of the ASP.NET page life cycle. The life cycle ends by handing off the Web page's HTML markup to the Web server, which sends it back to the client that requested the page.
A Postback is an action taken by an interactive webpage, when the entire page and its contents are sent to the server for processing some information and then, the server posts the same page back to the browser.
Είμαι σοφός ! ανακάλυψα το google :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Τι είναι αυτό το viewstate?

Δημοσίευση από cdhyper » 21 Νοέμ 2009 19:53

Δηλαδή είναι άλλη μια παπαριά της Microsoft;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Τι είναι αυτό το viewstate?

Δημοσίευση από hik-hok » 21 Νοέμ 2009 19:57

καλά το οτι είναι , ναί
απλά απ ότι κατάλαβα χρησιμοποιείται για να παίρνει εισαγωγές δεδομένων απο μιά σελίδα προς τον server και μετά να επιστρέφει την σελίδα σχεδιασμένη σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

κάτι σαν το POST ?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Τι είναι αυτό το viewstate?

Δημοσίευση από dimsis » 22 Νοέμ 2009 10:27

Επειδή το έχω συναντήσει και εγώ αυτό το χαζοπεδίo σε φόρμες σε ορισμένα sites, από όσο το έψαξα η ASP.NET κρατάει σε αυτή την base64-encoded μεταβλητή ότι πεδία και τιμές περνάνε από φόρμες, έτσι ώστε όταν κάνεις back να μπορεί να σου γεμίσει και πάλι τη φόρμα με τις τιμές που είχες συμπληρώσει και να μη πρέπει να την ξανασυμπληρώσεις από την αρχή.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Τι είναι αυτό το viewstate?

Δημοσίευση από cdhyper » 22 Νοέμ 2009 13:57

Πίτσες μπλε. Δηλαδή γι αυτό το λόγο σου κάνουν τον κώδικα του site 2 φορές βαρύτερο; Έλεος.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης