Nα μην γινετε μετακινηση της κεντρικης φορμας

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Nα μην γινετε μετακινηση της κεντρικης φορμας

Δημοσίευση από dikere » 26 Νοέμ 2009 00:54

Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος στην vb.net 2008 ωστε να να μην μετακινητε η φορμα οταν τρεχει το προγραμμα, δεν εννοω το μεγεθος αλλα ολο το παραθυρο!

Το εχω κανει να ειναι full screen οταν τρεχει αλλα αν το πιασει το παραθυρο απο πανω μπορεις να το αλλαζεις θεσεις και δεν κλειδωνει...οπως πχ ο firefox αν ειναι μεγιστοποιημενο δεν μπορεις να το αλλαζεις θεσεις!!!

ευχαριστω
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Nα μην γινετε μετακινηση της κεντρικης φορμας

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Νοέμ 2009 01:09

Εχεις κάνει το παράθυρο όσο είναι η οθόνη σου ή το έχεις κάνει maximized?

Δοκίμασε κάτι τέτοιο (αφού δημιουργήσεις τη φόρμα ή στην InitializeComponent)

Κώδικας: Επιλογή όλων

Me.WindowState = FormWindowState.Maximized
Δες και το http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... state.aspx

[edit]Λάθος, maximized όχι minimized στον κώδικα[/edit]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dva_dev την 26 Νοέμ 2009 13:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Nα μην γινετε μετακινηση της κεντρικης φορμας

Δημοσίευση από dikere » 26 Νοέμ 2009 08:50

το εχω ορισει ως maximized απο τα properties της φορμας!

Για να καταλαβετε καπως καλυτερα τι εννοω βαζω 2 φοτος με print screen!

Στην αρχη οταν κανω run ειναι σαν την πρωτη φοτο και ειναι maximized...
μετα αν παω το ποντικι στην πανω μπαρα της φορμας και του παραθυρου γενικα, και παρολο που ειναι maximized, με κρατημενο κλικ μπορω να μετακινω την φορμα και δεν μενει σταθερη


ευχαριστω
Συνημμένα
meta.JPG
metakinisi formas
arxi.JPG
arxi toy debug
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Nα μην γινετε μετακινηση της κεντρικης φορμας

Δημοσίευση από virxen75 » 26 Νοέμ 2009 11:08

εμένα δεν το κάνει αυτό όταν θέτω maximized το windowstate της φόρμας

δοκίμασε από τις ιδιότητες της φόρμας το locked--> true

αλλιώς στείλε το solution μήπως έχεις κάνει κάτι άλλο που το δημιουργεί αυτό.

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Nα μην γινετε μετακινηση της κεντρικης φορμας

Δημοσίευση από dikere » 26 Νοέμ 2009 14:22

φενετε αυτο γινετε σε μενα επειδη εγω εχω και maximizeBox=False kai to Maximized...
αν εχεις μονο το maximized τοτε η φορμα ειναι κλειδωμενη,... εαν ειναι δυνατον!


**δοκιμασα και το locked= true
hasta la victoria siempre

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες