Javascript και τα "παιδιά" της

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Javascript και τα "παιδιά" της

Δημοσίευση από loxy » 26 Νοέμ 2009 16:41

Καλησπερα,

εχω ξεκινησει τελευταια να διαβαζω ωστε να μπω στο κλιμα της Javascript.
Εχω ολοκληρωσει το tutorial απο το w3schools και ψαχνω την επομενη "κινηση" ( :D ) που θα με φερει πιο κοντα στην γλωσσα.

α) Ενα βιβλιο που βρηκα ,θα ηταν καλη λυση για τη συνεχεια ;

β) Κατοπιν , jQuery -Αjax -πειραματισμοι με δικα μου scripts ;

Tι προτεινει η εμπειρια σας ;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Javascript και τα "παιδιά" της

Δημοσίευση από korgr » 26 Νοέμ 2009 19:51

Βρες ενα υποθετικο project και προσπαθησε να το υλοποιησεις! Ειναι το καλυτερο σχολειο!
Δημιουργησε μια function που να κανει κατι... Κατι που εσυ θες...
Μετα κανε ενα πιο συνθετο project που απαιτει περισσοτερες functions να συνεργαστουν..
Καλη αρχη στο ομορφο ταξιδι σου :)

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

Javascript και τα "παιδιά" της

Δημοσίευση από paink1ller » 26 Νοέμ 2009 20:02

μετα το w3 ενα καλο javascript DOM βιβλιο + οτι ειπε ο korgr. Have fun !
Ηobby: Shooting photons

Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Javascript και τα "παιδιά" της

Δημοσίευση από loxy » 26 Νοέμ 2009 23:17

Χμμμ... Ομορφα!
Σχετικα με jQuεry και Ajax ομως ; Ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη να ξεκινησω ;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Javascript και τα "παιδιά" της

Δημοσίευση από korgr » 26 Νοέμ 2009 23:31

loxy έγραψε:Χμμμ... Ομορφα!
Σχετικα με jQuεry και Ajax ομως ; Ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη να ξεκινησω ;
Εγω στη θεση σου θα τα αφηνα και τα δυο για λιγο αργοτερα.
Πρεπει πρωτα να αποκτησεις καλα τις βασεις της js
Για παραδειγμα αν αρχισεις με jQuery θα μαθεις πως μπορεις να αναφερθεις σε ενα html object με βαση το id του σαν $("header") για παραδειγμα.
Αυτο ομως στην ουσια στεκει μονο με υποστηριξη JQuery.
Δεν θα πρεπει να μαθεις ομως πως στην πραγματικοτητα η js καταλαβαινει μονο το document.getElementById("header") :question:

Δικη σου η αποφαση βεβαια...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Javascript και τα "παιδιά" της

Δημοσίευση από ThyClub » 26 Νοέμ 2009 23:49

Πρώτα αυτό: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=21175
και μετά χώσου στα βαθειά...

Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Javascript και τα "παιδιά" της

Δημοσίευση από loxy » 27 Νοέμ 2009 12:32

Ευχαριστω για τις συμβουλες , παιδες ...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες