Flash error - TypeError: Error #1009

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 28 Νοέμ 2009 22:38

καλησπερα.
εχω κανει ενα swf το οποιο λειτουργει μια χαρα.

Θελω να βαλω ενα preloader στην αρχη ωστε να δειχνει loading οσο φορτωνει το flash.
οποτε πιανω το frame 1 ( απο timeline ) και τα παω ολα μπροστα στο frame 2.
ωστε να βαλω στο frame 1 to preloader...

αν το κανω αυτο δε λειτουργει τπτ μετα... δλδ κ ετσι να to αφησω δε λειτουργει..
δειχνει το loading μετα παει στο frame 2 και εκει μενει. δε πατιεται τπτ..

μου βγαζει αυτο:
TypeError: Error #1009: Cannot access a property or method of a null object reference.
at index_fla::MainTimeline/frame2()
at flash.display::Sprite/constructChildren()
at flash.display::Sprite()
at flash.display::MovieClip()
at index_fla::Contact_16()
at flash.display::Sprite/constructChildren()
at flash.display::Sprite()
at flash.display::MovieClip()
at flash.display::MovieClip/nextFrame()
at index_fla::MainTimeline/updatePreloader()

αν ξερει καποιος τα νευρα μου

:cry: :cry: :cry:

Υ.Γ. μολις παρατηρησα οτι αν το κανω save as Flash CS3 Document δε βγαζει error. με Cs4 οπως ειπα πριν :(

τι σκατα ???

Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 30 Νοέμ 2009 15:17

κανενας ??? για να το πω πιο απλα.
οταν τα μετακινησω ΟΛΑ απο το frame 1 sto frame 2 και αφησω δλδ το
frame 1 κενο βγαζει αυτο το error...
αλλιως δουλευει και ολα good.

εβαλα trace και βρηκα οτι βγαζει το error στη εντολή :
var homeTween:Tween = new Tween
(content_mc,"x", Regular.easeOut,content_mc.x ,0,1 ,true);

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από HeRu » 30 Νοέμ 2009 15:20

Κώδικας: Επιλογή όλων

Cannot access a property or method of a null object reference. 
Σημαίνει ότι δεν βρίσκει ένα movie clip ή αντικείμενο γενικά.
Μάλλον μετακινείς ένα mc, το οποίο το χρειάζεται ο preloader.

Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 30 Νοέμ 2009 16:36

HeRu έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Cannot access a property or method of a null object reference. 
Σημαίνει ότι δεν βρίσκει ένα movie clip ή αντικείμενο γενικά.
Μάλλον μετακινείς ένα mc, το οποίο το χρειάζεται ο preloader.
ασ αφησουμε εντελως τo preloader.ειναι ολα οκ στο frame 1 και παιζει.
τα σερνω ολα στο frame 2. to frame 1 μενει κενο. παταω test movie και τοτε βγαζει error.
Δλδ αυτη η μετατικνηση αρκει για να μη παιζει. δε μπορώ να καταλαβω γιατί

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από HeRu » 30 Νοέμ 2009 16:40

Έχεις κάποιο document class assigned στο fla σου ?

Αν ναι, τότε πρέπει να ελέγξεις και εκεί τον κώδικα ότι είναι σωστός.

Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 30 Νοέμ 2009 16:59

τι εννονεις γτ τωρα ξεκινισα και δε το πιανω sorry.


Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 30 Νοέμ 2009 17:06

τοτε μαλλον οχι δεν εχω...

το λαθος το βγαζει στο κοκκινο αφου εβαλα trace ετσι φαινετε τουλαχιστον...
στο κωδικα του δευτερου frame οπως ειπα πριν. το frame 1 απλα κενο.
stop();

//Animate in the home_mc from right to left, using the Tween class.

//Flash - go get code that's going to make the tween work...
import fl.transitions.Tween;
import fl.transitions.TweenEvent;
import fl.transitions.easing.*;

//content_mc animation - animate in..
var homeTween:Tween = new Tween(content_mc,"x",Regular.easeOut,content_mc.x,0,1,true);
//Move the background into place
new Tween(bkgd_mc,"x",Regular.easeOut,bkgd_mc.x,0,1,true);


//handle events for buttons...
about.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickSection);
home.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickSection);
portfolio.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickSection);
contact.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickSection);
function clickSection(evtObj:MouseEvent){
//trace shows what's happening.. in the output window
trace ("The "+evtObj.target.name+" button was clicked!")
//go to the section clicked on...
gotoAndStop(evtObj.target.name);
}
content_mc.about_mc.myVideo.stop();
το content_mc περιεχει 4 movieClips.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από HeRu » 30 Νοέμ 2009 17:11

Δοκίμασε να μετακινήσεις μόνο το τα actions έτσι όπως είναι στο frame 3.

Δηλαδή, όλα τα mc και content είναι στο frame 2 και το keyframe με τα actions να είναι στο frame 3.

Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 30 Νοέμ 2009 17:18

ετσι παιζει!!! σωστος ¨D :D :D thanks!!!
δηλαδη:
ολα στο framε 1 παιζει οκ..
ολα στο frame 2 ( frame 1 κενο) δεν παιζει. ? ? ? ?
ολα στο framε 3 και το layer με τα actions στο framε 3 παιζει.


γιατι έγινε αυτό όμως.. αν ξερεις μπας και καταλάβω γτ δεν μπορω να καταλαβω το λαθος..

Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 30 Νοέμ 2009 17:32

μολις βαλω κωδικα για το preloader κανει το ιδιο... τελικα :/
οπως το πες τρεχει αλλα αν προσθεσω στο frame 1 κωδικα για το preloader
τοτε βγαζει το ιδιο error γμτ


για την ακριβεια τρεχει και δε πατιεται τιποτα. ειναι σα να μην παιζει.
εκτος αν το κανω gotoAndPlay() sto frame 3.
τοτε το ιδιο error.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από HeRu » 30 Νοέμ 2009 17:52

Έχει να κάνει με την σειρά που "φορτώνουν" τα layers στο Flash.
Ενώ το content_mc ήτανε στο ίδιο frame με τα actions, δεν είχε προλάβει να "φορτωθεί" ακόμα και γιαυτό έβγαζε το error.

Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 30 Νοέμ 2009 18:01

HeRu έγραψε:Έχει να κάνει με την σειρά που "φορτώνουν" τα layers στο Flash.
Ενώ το content_mc ήτανε στο ίδιο frame με τα actions, δεν είχε προλάβει να "φορτωθεί" ακόμα και γιαυτό έβγαζε το error.
ναι αλλα διαβασε τι ειπα. αν το αφησω κενο τρεχει. αν βαλω τον κωδικα του preloader στο frame 1 τοτε.... :cry: :cry: :cry:
stop();

//Preloader
loaderInfo.addEventListener(ProgressEvent.PROGRESS, updatePreloader);

function updatePreloader(evtObj:ProgressEvent):void
{
//container for the progress of the site (download)
var percent:Number = Math.floor((evtObj.bytesLoaded*100)/evtObj.bytesTotal);
preloader_txt.text = percent+"%";
if (percent==100){
nextFrame();
}
}

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από HeRu » 30 Νοέμ 2009 18:12

To preloader_txt, loaderInfo υπάρχουν στο frame 1 ?
Επίσης άλλαξε το nextFrame(); σε play();

Martini
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 04 Μάιος 2006 04:39

Flash error - TypeError: Error #1009

Δημοσίευση από Martini » 30 Νοέμ 2009 18:35

το loaderInfo πρεπει να υπαρχει πουθενα??? εννοω σαν αντικείμενο ???
δεν εχω τιποτα τετοιο για αυτο!!!

αν αλλαξω το nextFrame() se play(); παιζει παντως !!!!!!!
επιτελουςςςςςςςςς

ι λοβ γιου!!! :D :D :D

αν μπορεις εχεις καμια ιδεα πες γιατι με προβληματισε το οτι αυτο δεν υπαρχει πουθενα.
αν και παιζει να μη χρειαζετε δε ξερω κιολας.

πως βαζω ενα αντικειμενο ακριβως στο κεντρο της σελιδας ???

αν θες πες και κλειδωσε το μετα. εχω κατι αλλες αποριες αλλα θα ναι ασχετα με το topic μετα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες