Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 30 Νοέμ 2009 23:38

Έγραψα σε php (που ΔΕΝ την δουλεύω για αυτό μη βαράτε!) μια χαζομαρούλα που σου εμφανίζει μια σελίδα HTML με include σε μια σελίδα, και έπειτα μπορείς να την ενημερώσεις με τον FCKEditor. Βασικά την έγραψα για ένα παλικάρι που ρωτούσε για κάτι τέτοιο στο vcdc.gr: http://www.vcdc.gr/forum/viewtopic.php?f=8&t=17605 αλλά αναδημοσιεύω και εδώ μήπως και φανεί χρήσιμη και σε κανέναν άλλον... π.χ. ένα καλό που έχει είναι πως το config του FCKEditor είναι έτοιμο αλλαγμένο ώστε να παίζει Ελληνικά χωρίς τα παλιό entities για να μη ψάχνεστε.

----------------------------------------- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ -----------------------------------------

Αν και γράφω σε Coldfusion / SQL Server, σου έφτιαξα κάτι απλό σε php χωρίς βάση ίσα ίσα για να πάρεις μια ιδέα και να αρχίσεις να το ψάχνεις παραπάνω.
Σου ενσωματώνω και τον fckeditor με στρωμένο το configuration του για να δείχνει σωστά τα Ελληνικά. Το μόνο που θα χρειαστεί να αλλάξει είναι στο αρχείο fckeditor\editor\filemanager\connectors\php\config.php τα
$Config['UserFilesPath'] = 'http://localhost/fckeditor/upload/' ;
$Config['UserFilesAbsolutePath'] = 'E:\\xampplite\\htdocs\\fckeditor\\upload\\' ;
ώστε να δείχνουν στο δικό σου site.

Download source code από εδώ: http://www.box.net/shared/vjcp03soa2

Screenshots:
Main site (και καλά...):
Εικόνα

Admin online editor (FCKEditor):
Εικόνα

Θα ανέβαζα και online demo, αλλά δεν παίζει το ftp σε έναν php server ... αν δουλέψει θα το ανεβάσω.
Καλή συνέχεια.

-----------------------------------------

Το επόμενο βήμα είναι να γίνει και μια βάση δεδομένων και να μπουν και κανένα title, date κλπ πεδία και κανένα απλό security και είναι έτοιμο ένα πολύ απλό custom CMS για απλές περιστάσεις :)
Αν έχω όρεξη μπορεί να το πιάσω και με db να παίξω λίγο παραπάνω και με την php...

Είχα κάνει παλιά και σε asp ένα (όχι .net την απλή asp) το έχω ακόμα εδώ:
http://www.code.gr/aspcms/index.asp βλέπω ακόμα τρέχει σε iis7 αλλά χτυπάει κάτι errors όταν πας για update :)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από cdhyper » 01 Δεκ 2009 00:22

Καλή προσπάθεια αλλά θες ακόμα χρόνο να γίνεις ο next top coder. Καταρχάς πρέπει να βελτιώσεις τη διατροφή σου και έπειτα πρέπει να αποκτήσεις γνώσεις υποκριτικής. Αν τα αποκτήσεις όλα αυτά και διαγωνιστείς ισάξια με άλλους 9 top coders επί 9 εβδομάδες, ίσως να είσαι εσύ ο next top coder.

Πάντως πέρα από την πλάκα δεν είναι καθόλου πρωτόγονο. Έχεις δει τι CMS κυκλοφορεί η Microsoft; Μακάρι να ήταν όλα quick and dirty solutions σαν το script σου.

BTW Δεν αφήνω ξανά ανοιχτή την τηλεόραση όταν ασχολούμαι με το Internet.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org


Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από korgr » 01 Δεκ 2009 08:47

Nice Δημητρη! :D
Οσο σπαρτιατικο κι αν ειναι, περικλειει ολη την φιλοσοφια.
  • Login
    read existing data
    edit data
    save changes
    view result

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 01 Δεκ 2009 09:01

cdhyper έγραψε:Καταρχάς πρέπει να βελτιώσεις τη διατροφή σου...
LOL. Για τη διατροφή χλωμότατο το βλέπω να τη βελτιώσω... για τη διαστροφή κάτι γίνετε:)
Για ποιο CMS της MS λες; Δικό τους καθαρό web cms δεν έχουν αυτοί αν εξαιρέσεις το SharePoint Web Content Management που παίζει πάνω στην πλατφόρμα τους (το sharepoint).

Πάντως αν το σκεφτεί κανείς είναι πάρα πολλά τα sites που είναι σηκωμένα με έτοιμα scripts και στην ουσία χρησιμοποιούν και χρειάζονται ένα πολύ μικρό ποσοστό των δυνατοτήτων των scripts στα οποία βασίζονται και ένα απλούστατο cms πολλές φορές θα τους κάλυπτε.
Είχα γράψει εδώ 5-10 πραγματάκια τι χρειάζεται πάνω κάτω για ένα custom CMS: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 492#348492

el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από el02154 » 01 Δεκ 2009 09:36

Επειδή εγώ είμαι λίγο άσχετος με php και δουλεύω κυρίως με στατικες σελίδες, πρόσφατα ένας πελάτης (πολιτικός) μου ζήτησε αν γίνεται το site που του είχα φτιάξει να μπορεί να τροποποιηθεί λιγ΄κι έτσι ώστε στην σελίδα νέα να μπορεί μόνος του να προσθέτει κείμενα μόνο. Ξέρεις αν το script σου - έστω και με τροποποιήσεις- μπορεί να το κάνει αυτό? Η γενικά πως μπορώ να το κάνω απλά χωρίς να χρειάζεται να ξαναφτιάξω το site από την αρχή με κάποιο CMS?

elorant
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: 23 Σεπ 2009 23:09

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από elorant » 01 Δεκ 2009 10:31

dimsis έγραψε: Για ποιο CMS της MS λες; Δικό τους καθαρό web cms δεν έχουν αυτοί αν εξαιρέσεις το SharePoint Web Content Management που παίζει πάνω στην πλατφόρμα τους (το sharepoint).
Έχουν, το oxite

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 01 Δεκ 2009 10:42

Έτσι όπως είναι το συγκεκριμένο ενημερώνει ένα μοναδικό αρχείο html . Έπειτα αυτό το html το βάζεις στο σημείο της html σου στο template σου που θέλεις να εμφανίζεται το αλλαγμένο κείμενο με μια include. Αν νομίζεις πως σου κάνει κάτι τέτοιο χρησιμοποίησε το.

Δεν έχει δηλαδή κάποια βάση δεδομένων από πίσω όπου μπορείς να διαχειρίζεσαι πολλά κείμενα, να ψάχνεις, να έχεις λίστα και το λεγόμενο CRUD (create - update - delete) κειμένων, ούτε κανένα σοβαρό security. Αν αφιερωθεί λίγος χρόνος μπορούν να γίνουν και αυτά και να πει κανείς πως έπειτα μπορεί να καλύψει και κάποιες περαιτέρω βασικές ανάγκες ενός CMS.


Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 01 Δεκ 2009 19:49

Όσο ένα ντόνατς :)

Δεν κάνει και τίποτε σπουδαίο για να πεις ότι σου ανοίγει καμιά τρυπάκλα πάντως. Αν δηλαδή θεωρήσουμε ως safe τον FCKEditor το μόνο που κάνει είναι να διαβάζει και να γράφει ένα αρχείο html στον server.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον να ξέρω να το εμπλουτίσω αν είναι :p Να μπει μια βάση δεδομένων, ένας πίνακας για τα κείμενα, ένας για τις κατηγορίες και ένας για τους users και οι απαραίτητες διαχειριστικές για αυτούς + απλό session security + αναζήτηση και λίστες αποτελεσμάτων :)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από vassilism » 01 Δεκ 2009 21:37

Άστο έτσι όπως είναι.
Το ποιο πιθανό είναι να χρειαστεί σε κάποιον που δεν θέλει να μπλέξει με βάσεις δεδομένων.

onspot
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: 10 Μάιος 2006 23:22

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από onspot » 01 Δεκ 2009 21:48

Λιτό script και αυτό είναι από μόνο του πολύ ενδιαφέρων.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για placeholder ή για error pages


el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από el02154 » 02 Δεκ 2009 11:33

το scriptaki είναι ενδιαφέρον. για τη δουλειά που το θέλω μπορεί με κάποιες τροποποιήσεις να δουλέψει καλά...


Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες