Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 13 Φεβ 2010 00:55

Χαίρομαι που σε βοήθησε, ελπίζω να βοήθησε και άλλους που ψάχνουν κάτι τόσο απλό.
Θέλω κάποια στιγμή να ξεκλέψω από κάπου χρόνο να πιάσω να κάνω μερικά πραγματάκια ακόμα, αλλά να δούμε πότε. Αν γίνει π.χ. με mysql db δεν έχει νόημα να γίνει αυτό που συζητάμε εδώ με τα subfolders, αλλά μετά ίσως μπερδέψει κάποιους που δεν θέλουν να μπλέκουν με databases.

el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από el02154 » 13 Φεβ 2010 10:51

ε τότε θα υπάρχουν δύο εκδόσεις...θα πάμε απευθείας από την 0.4.2 στην 1.0.0. Σε ευχαριστώ γενικά και για το after sales support....

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από korgr » 13 Φεβ 2010 11:47

Δημητρη μην πεσεις στην παγιδα, βελτιωση στην βελτιωση να το κανεις μη πρωτογονο cms (πχ με προσθηκη database).

Γιατι πλεον θα ανηκει σε μια κατηγορια "φτωχου σε δυνατοτητες cms" και οχι σε ενα απλο και πρωτογονο cms που ειναι και η αξια του...

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 13 Φεβ 2010 12:08

Στην ουσία αν γίνει αυτό με την db δεν είναι απλώς νέα έκδοση, αλλά νέα εφαρμογή ή "milestone" αν προτιμάτε. Έτσι όπως το σκέφτομαι όμως η db δεν θα κάνει κάτι παραπάνω από να αντικαταστήσει τα includes και τις στατικές σελίδες. Δηλαδή αντί να βάζει ο Χ include tade.html θα βάζει ας πούμε show(tade) όπου τάδε θα είναι πλέον μια εγγραφή στην βάση. Στο frontend δηλαδή δεν αλλάζει το επίπεδο δυσκολίας. Εννοείται πως θα μετατραπεί σε φτωχού σε δυνατότητες CMS έπειτα από τέτοια αλλαγή, αλλά έχει και συγκεκριμένο κοινό στο οποίο απευθύνεται πάντα, το οποίο είναι designers ή απλοί χρήστες που μπορούν να φτιάξουν ένα template (ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουν ένα έτοιμο), όπου πάνω στο template τους κάνουν κάποιες ενότητες δυναμικές, να μπορούν δηλαδή να ενημερώνονται μέσω κάποιας online διαχειριστικής.

Υπενθυμίζω πως την όλη φάση την κάνω για να παίξω λίγο με την php και να δω 5-10 πραγματάκια, ώστε αν χρειαστεί να μπορώ να κάνω κάτι και με αυτήν σε custom projects είτε προσωπικά, είτε πελατών που επιμένουν για τον Α ή Β λόγο σε λύσεις php / mysql.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από korgr » 13 Φεβ 2010 13:46

Αν ειναι case study ολα οκ :D
Και δεν μιλησα για αυτου του ειδους την επεμβαση, αλλα για πχ διαχειριση κατηγοριων για αυτοματη δημιουργια navigation κλπ.

Καλη επιτυχια παντως οπου και αν το οδηγησεις :wink:

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 13 Φεβ 2010 13:55

Μπα όχι σε τέτοιο βάθος Νότη. Ούτε κατηγορίες, ούτε navigation, ούτε πολύπλοκα διαχειριστικά μενού και πολλές επιλογές... ίδια ακριβώς λογική που έχει και τώρα, αλλά αντί των includes να μπουν variables με τιμές από πεδία της db.

Τέτοια δουλειά που λες εσύ, θα γίνει μόνο αν χρειαστεί να φτιάξω κάτι πιο σύνθετο και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι "κλειστού" κώδικα που θα γραφτεί από την αρχή (βάση όμως και όσων θα έχω μάθει από αυτούς τους πειραματισμούς μου). Άσε που ήδη έχετε δώσει σπουδαίο κώδικα php εσύ και ο fafos και μερικοί άλλοι εδώ μέσα για πολλά όμορφα πράγματα, που αν χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει μπορεί να επιταχύνει πολλές εργασίες.

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 14 Φεβ 2010 20:58

Γεια σας εγω δοκιμασα κατι διαφορετικω για τα include αντι για παράδειγμα κάθε φορά που δημιουργώ ενα αρχει inc_etc.html δεν φτιαχνω νεο .php αλλα χρησιμοποιώ get ετσι αλλάζει το το αρχείο που εχω κανει include ανάλογα με αυτο που πατησα πχ index.php?page=home παταμε αυτο το λινκ θα μας βαζει το html που ηταν include στο index Δεν ξερω αν καταλάβατε δεν μπορω να το εξηγήσω αυτο

παρακάτω ο κωδικας

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php

$page = $_GET&#91;'page'&#93;;

if&#40;$page=="home"&#41; &#123;

   include"inc_index.html";
   
   &#125; elseif &#40;$page=="faq"&#41; &#123; //βαλτε ονομα για μια σελιδα σας,  για το συγκεκριμένο για να πατε σε αυτη την page πατατε index.php?page=faq
   
   include"inc_faq.html";
   
   &#125; elseif &#40;$page=="support"&#41; &#123;
   
   include"inc_sup.html"; 
   
   &#125; else &#123;
   include"inc_index.html";
   
   &#125;

?>
όπως βλεπετε οταν πατατε σκετο index.php γινετε include το inc.index.html το ίδιο ακριβώς γινετε και οταν πατάτε index.php?page=home

αυτή τη στιγμή άμα βάλετε όπως ειναι το script
οταν πατάτε index.php?page=support γίνετε include το inc.sup.html
Αμα θελετε να προσθέσετε νεα σελιδα απλα βαλτε τον παρακάτω κωδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

&#125; elseif &#40;$page=="onoma selidas"&#41; &#123;
   
   include"inc_sup.html"; //το αρχείο που θέλετε να κάνετε include 
και βάλτε το πριν το } else {

επειδή δεν νομίζω να με καταλάβατε αν το κατάλαβε κανένας τουλάχιστον ας εξηγήσει


Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 15 Φεβ 2010 18:44

Για την τρύπα ασφαλείας μου λες??? Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει τα include ανάλογα με την παράμετρο που του δίνεις!! Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο δεν κατάλαβα καλά!!! :p

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από Basilakis » 15 Φεβ 2010 18:49

για αυτό λέω και ναι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, αφου δεν το έχεις προβλέψει να ελέγχει τι να κάνει include και τι όχι

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 15 Φεβ 2010 19:05

αν είναι έτσι τότε γράψε λάθος, απλά δεν μου φάνηκε και τίποτα που κάνει τρελά πράγματα για να μπορει να σου κάνει ζημιά κάποιος αλλά αν είναι έτσι όπως τα λέτε πάσο!!!

el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από el02154 » 16 Φεβ 2010 20:45

φίλε dimsis βρήκα ένα μικρό προβληματάκι στο CMS. Συγκεκριμένα όταν δημιουργείς για πρώτη φορά ένα inc αρχείο και συμπληρώνεις το κείμενο που θες, αφότου πατήσεις ενημέρωση παίρνεις το μήνυμα ότι το κείμενο ενημερώθηκε επιτυχώς. Παρότι το Inc αρχείο έχει δημιουργηθεί κανονικά, το κείμενο δεν έχει ενημερωθεί και παραμένει το default "επικολλήστε το κείμενο σας..." και έτσι πρέπει για δεύτερη φορά να συμπληρώσεις το κείμενο που θες προκειμένου να πάρει την αλλαγή. Το δοκίμασα και στο demo που έχεις ανεβάσει και έχει την ίδια συμπεριφορά. Απλά σε ενημερώνω.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 16 Φεβ 2010 21:06

Δίκιο έχεις:
Αν μπορείς άνοιξε με το σημειωματάριο ή με άλλον editor το αρχείο: cms_edit.php γραμμή 43

και αντί για:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input name="val" type="hidden" value="<?php echo $_GET&#91;'val'&#93; ?>" />
βάλε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input name="val" type="hidden" value="<?php echo $fname ?>" />
ή αν το προτιμάς, ξανακατέβασε το από εδώ ενημερωμένο:
http://www.box.net/shared/rebumsjfkj

thanx! αν βρεις και τίποτε άλλο PM ή post.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από Basilakis » 16 Φεβ 2010 21:12

Είναι παράδειγμα αυτό... πόσο εύκολα γίνονται μερικές αλλαγές όταν ξέρεις τι είναι αυτό που έχεις γράψει! :)

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 04 Μαρ 2010 17:53

ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις γιατί δε μπορούσα να βγάλω άκρη
1) Πως θα το κάνω όταν δημιουργώ ενα νεο inc_.html να το αποθηκεύει σε ενα συγκεκριμένο φάκελο και οχι στον home???
και
2)Θελω να κάνει ενα validation και να ελενχει αν υπάρχει αρχείο με το ιδιο ονομα !!! ειναι δύσκολο να γινει κατι τέτοιο??? ευχαριστω

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες