Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 04 Μαρ 2010 18:35

@bouzouste

Στο αρχείο cms_edit.php μπαίνει στη γραμμή 12 το παρακάτω:
if (file_exists($fname)) {
echo '<h2>Το αρχείο υπάρχει ήδη. Στη συνέχεια μπορείτε να το επεξεργαστείτε.</h2>';
}
else
{
$fw = fopen($fname, 'w') or die('Δεν μπόρεσε να ανοίξει το HTML αρχείο.');
$fb = fwrite($fw,'Γράψτε εδώ ή κάντε επικόλληση το κείμενο σας') or die('Ανεπιτυχής δημιουργία του αρχείου');
fclose($fw);
}
}
και είσαι έτοιμος.

Η αν δεν θέλεις να μπλέκεις κατέβασε την ενημερωμένη έκδοση:
http://www.box.net/shared/rebumsjfkj

Στην ουσία μόνο το αρχείο cms_edit.php σε ενδιαφέρει και άλλαξε.

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 04 Μαρ 2010 18:40

@dimsis σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από el02154 » 09 Μαρ 2010 09:32

Η ενημερωμένη έκδοση τι αλλαγές έχει φίλε dimsis?

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 09 Μαρ 2010 10:57

Μια διόρθωση μόνο, όπου αν γράψεις ένα όνομα αρχείου inc που ήδη υπάρχει, ΔΕΝ το δημιουργεί, διαγράφοντας το άλλο (ovewrite) αλλά κάνει edit το υπάρχων.

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 14 Μαρ 2010 14:58

Γεια χαρά νταν σήμερα ειπα να παίξω λίγο μαζι του να το μετατρέψω να παίρνει περιεχόμενο από τη βάση λιγο τα σκάτωσα στο design αλλά τουλάχιστον δουλεύει, αν έχει χρόνο ο δημιουργός ας το φτιάξει λίγο (φυσικά τα scripts δεν τα έγραψα εγώ ειδικα το admin όπως το βρήκα το εβαλα :cop: )

Εδω demo http://cms.bouzouste.info/ και http://cms.bouzouste.info/admin/ user:admin pass:admin

λοιπον δημιουργουμε το table

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `content` &#40;
  `id` int&#40;11&#41; NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `title` varchar&#40;255&#41; NOT NULL DEFAULT '',
  `menutitle` text,
  `startpage` tinyint&#40;1&#41; NOT NULL,
  `last_updated` timestamp NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP,
  `posting_time` timestamp NOT NULL DEFAULT '0000-00-00 00&#58;00&#58;00',
  `text` text NOT NULL,
  `description` text,
  `keywords` text NOT NULL,
  `position` tinyint&#40;4&#41; NOT NULL DEFAULT '0',
  `status` tinyint&#40;4&#41; DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`id`&#41;
&#41; ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=UTF8 PACK_KEYS=0;
Και ανεβάζουμε τα αρχεία
@dimsis άμα σου ρεζίλεψα το cms plz μη με δείρεις :P
Συνημμένα
ccmmss.rar
(70.25 KiB) Μεταφορτώθηκε 195 φορές

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Μαρ 2010 15:16

Μόνο κάνε ένα link απο πήρες όπως λες το admin, για να μπορούμε να ελέγξουμε και 10 πράγματα απο εκεί :)


Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 14 Μαρ 2010 19:50

Ωραίος bouzouste, θα το κατεβάσω να το κοιτάξω με την πρώτη ευκαιρία. Στα γρήγορα το backend που είδα πάντως έχει αλλάξει τελείως και δεν είδα να παίζει ο fckeditor. Το frontend ούτως ή άλλως στο πόδι το έκανα ίσα ίσα για να κάνει μια παρουσίαση.

Όπως το σκέφτομαι εγώ να γίνει με db το μόνο που θα αλλάξει θα είναι αντί για inc_ files να έχουμε records σε έναν πίνακα και αντί να γράφεις στο frontend σου το include τάδε να καλείς ένα function που εμφανίζει την εγγραφή που θέλεις.
Η ενημέρωση θα γίνετε και πάλι μέσω του fck.

Όπως και να'χει κέρδος είναι όσο ασχολείσαι μια και μαθαίνεις. Αλλωστε και εγώ για αυτό το έφτιαξα το primitive εξαρχής. Οπότε keep coding!

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 14 Μαρ 2010 19:54

Ναι εχω πρόβλημα με τους editors δεν ξέρω πως τους ενσωματώνω σε textarea τα κάνω σκατά, το συγκεκριμένο ειχε tinymce άλλα δεν έπαιζαν τα ελληνικά!!
Ευχαριστώ πάντως!

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 17 Μαρ 2010 22:29

Αυτές τις μέρες με τη βοήθεια του dimsis κατάφερα να το ξαναγράψω ώστε να λειτουργεί σε db!!! Σε λίγες ώρες θα είναι διαθέσιμο για download προς το παρόν δείτε μόνο το demo
http://prim.bouzouste.info
Γεια συνδεση στο admin βάλτε user:admin pass:admin
Έχω όμως 2 ερωτήσεις

1)Πως γίνετε να μην αφήνω να εμφανίζονται καποιες συγκεκριμένες id στο μενού?
2)και Πως γίνετε να το κάνω μόλις ο χρήστης πατήσει http://example.gr/ να κανει redirect σε http://example.gr/?id=μικροτερη id αν δεν υπάρχει 1!!

ευχαριστω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stevebat την 04 Σεπ 2010 23:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 17 Μαρ 2010 23:26

Ωραίος!
Λοιπόν για το 1ο που ρωτάς θα βάλεις στον πίνακα σου ένα bit πεδίο ας το πούμε "showinmenu" το οποίο έπειτα θα το ελέγχεις εκεί που εμφανίζεις το μενού και αν έχει τιμή true το δείχνει, αλλιώς όχι.

Για το 2ο θα σου προτείνω κάτι ακόμα πιο εύχρηστο. Βάλε και ένα δεύτερο bit ας το πούμε "defaultpage" και με το που είσαι στην index τραβάς ένα query και βλέπεις ποιό άρθρο σου έχει true αυτό το πεδίο και εμφανίζεις αυτό στην κεντρική. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνεις redirect, απλώς η κεντρική θα τραβάει και θα δείχνει το/τα πρώτο άρθρο/α που έχουν defaultpage = true.
Εκτός και αν θέλεις να κάνεις κάτι άλλο και ρωτάς για το redirect;

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από stevebat » 18 Μαρ 2010 15:16

Σε ευχαριστώ πολυ dimsis θα το κοιτάξω!!

λοιπόν ειναι ετοιμο όπως θα δειτε δεν σας αφήνω να διαγράψετε την σελιδα με id=1 μην κανετε καμιά χαζομάρα και το διαγράψετε απο phpmyadmin γιατι αυτο εχω βαλει deafult page

:-?
demo: http://prim.bouzouste.info
Γεια συνδεση στο admin βάλτε user:admin pass:admin

το μονο που χρειαζεται να κάνετε edit ειναι το config.php και εκει βαλτε τα στοιχεία της βασης σας
Και να βάλετε το table που έχω στο αρχείο table.sql

κατεβάστε απο εδώ http://www.box.net/shared/8hety27iaj
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stevebat την 04 Σεπ 2010 23:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από el02154 » 06 Ιούλ 2010 21:14

παιδιά να ρωτήσω κάτι, μπορώ να κατηγοριοποιήσω τα Inc αρχεία; Π.χ θέλω αγγλικές, ελληνικές κ.ο.κ. Έχει κανείς καμιά ιδέα πως θα το κάνω αυτό γιατί μου το ζήτησε ο πατέρας μου για το σαιτ που του είχα κάνει και έχω κολλησει. ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από dimsis » 07 Ιούλ 2010 16:11

Δηλαδή τι είδους κατηγοριοποίηση;
Αν βάλεις άλλα ονόματα αρχείων για τα Ελληνικά και άλλα για τα Αγγλικά δεν βολεύει;
π.χ. inc_el_tade.htm ΚΑΙ inc_en_tade.htm
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Δίγλωσσο το site; Μπορείς να βάλεις σε ένα folder με την πρώτη γλώσσα τον κώδικα με τα Ελληνικά και σε άλλο folder τα αγγλικά...

el02154
Δημοσιεύσεις: 119
Εγγραφή: 12 Δεκ 2007 20:17

Ένα πρωτόγονο CMS χωρίς db που ενημερώνει μια include σελίδα

Δημοσίευση από el02154 » 09 Ιούλ 2010 10:55

dimsis έγραψε:Δηλαδή τι είδους κατηγοριοποίηση;
Αν βάλεις άλλα ονόματα αρχείων για τα Ελληνικά και άλλα για τα Αγγλικά δεν βολεύει;
π.χ. inc_el_tade.htm ΚΑΙ inc_en_tade.htm
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Δίγλωσσο το site; Μπορείς να βάλεις σε ένα folder με την πρώτη γλώσσα τον κώδικα με τα Ελληνικά και σε άλλο folder τα αγγλικά...

Μέχρι στιγμής είχαμε 10-15 κείμενα που τα επεξεργαζόμαστε μέσα από το cms. Τώρα είχε έμνπευση να γίνει μετάφραση σε άλλες δύο γλώσσες οπότε οι σελίδες θα αυξηθούν και θα γίνουν περίπου 45 οπότε θα είναι πολλές. Αυτό που φανταζόμουν είναι κάποιος τρόπος (πιθανώς να αρχίζουν οι άλλες σελίδες με κάποιο άλλον αναγνωριστικό π.χ. Inf) έτσι ώστε να μπορείς να κατηγοριοποιήσεις τις σελίδες και έτσι π.χ. στην σελίδα που φαίνονται ΄λοα τα html αρχεία να μπορείς να φτιάξεις ένα accordion panel όπου στο πρώτο στοιχείο θα εμφανίζονται οι ελληνικές σελίδες στο δεύτερο οι αγγλικές κ.ο.κ. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα έτσι όπως τα έγραψα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης