To time() or not to time().

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
NIkoz

To time() or not to time().

Δημοσίευση από NIkoz » 01 Δεκ 2009 22:34

Scenario:

Έστω θέλουμε να προσθέσουμε κανένα lame feature σε έναν ιστότοπο τύπου "ήλιος κατά την διάρκεια της ημέρας στο background και φεγγαράκι το βράδυ".

Ερώτηση:

Θα κάνατε request στο time του server ή θα λαμβάνατε την ώρα του χρήστη ;

Αντιλαμβάνομαι πως η ώρα του server είναι πρακτικά άσχετη με αυτήν του χρήστη εκτός κι αν μπούμε στην διαδικασία του να ελέγχουμε την ip του οπότε βρίσκουμε και την τοποθεσία του και έπειτα βάση των offsets που έχουμε δηλώσει υπολογίζει το script μας τι να εμφανίσει.

Sounds kinda cool αλλά πολύ δουλειά για κάτι τραγικά trivial. Από την άλλη δεν μπορώ να βασιστώ στην ώρα του χρήστη, στο προσωπικό μου blog επί δυο έτη τραβούσα στατιστικά για τις τοποθεσίες χρηστών και επίσης αποθήκευα την ώρα που εμφάνιζε ο υπολογιστής του και δυστυχώς αντιλήφθηκα οτι πολύ συχνά ο μέσος χρήστης έχει λανθασμένη ώρα στον υπολογιστή του.

Είναι πολύ πιθανών κάτι που ελάχιστοι θα πρόσεχαν σε μια ιστοσελίδα αλλά διχάζομαι βάση επιθυμίας να γράφω καλλιτεχνικά έστω και μικροπινελιές όπως προαναφέρω στο παράδειγμα.


Εσείς τι θα κάνατε στην περίπτωση που θέλατε ένα μίζερο feature όπως αυτό.. ? :)

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

To time() or not to time().

Δημοσίευση από dva_dev » 01 Δεκ 2009 22:46

Αναφέρεσαι σε χρήστες σε συγκεκριμένο τόπο; Π.χ. ελλάδα;

NIkoz

To time() or not to time().

Δημοσίευση από NIkoz » 01 Δεκ 2009 23:22

dva_dev έγραψε:Αναφέρεσαι σε χρήστες σε συγκεκριμένο τόπο; Π.χ. ελλάδα;
Πρόκειται για οδηγό μιας Ελληνικής πόλης αυτό όμως δεν αποκλείει επισκέψεις από ντόπιους σε άλλα κράτη :>

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

To time() or not to time().

Δημοσίευση από dva_dev » 01 Δεκ 2009 23:43

Αυτό που μάλλον ενδιαφέρει τότε είναι αν σε εκείνη την πόλη είναι μέρα ή νύχτα άσχετα από το που βρίσκεται ο χρήστης.

NIkoz

To time() or not to time().

Δημοσίευση από NIkoz » 01 Δεκ 2009 23:54

dva_dev έγραψε:Αυτό που μάλλον ενδιαφέρει τότε είναι αν σε εκείνη την πόλη είναι μέρα ή νύχτα άσχετα από το που βρίσκεται ο χρήστης.
Νιώθω ταπεινωμένος!

Ειλικρινά με τόσα κατά νου δεν συλλογίστηκα ποτέ την εκδοχή αυτή.

Πολύ σωστό εμφανίζεις την πόλη.. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Δεν θα μπώ καν στην διαδικασία να δικαιλογηθώ με ατάκες του style κολάει το μυαλό καμία φορά και τέτοια :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες