[AS3] pause frame for x seconds

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από gergos » 03 Δεκ 2009 14:49

var delay:Number = 10;

setInterval(changeframe,delay * 1000);
changeframe();

function changeframe():void
{
play ();
}

gia poio logo auth h m@l@kia den kanei auto pou tou lew ti kanw lathos?

Mporw na mathw ti akribws kanei to delay??

Kai me poion tropo mporw na stamataw ena frame gia 5 deyterolepta??
P.X

na stamathsei gia 5 deyterolepta sto 40 frame........
meta na stamathsei gia alla 5 deuterolepta sto frame 60 kai paei legontas....
auto to katafera alla pigena na balw to idio script kai sto epomeno frame kai mou ebgaze problhmata.....

kai giati uparxei h function timer kai poia h sxesh ths me to delay??

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από HeRu » 03 Δεκ 2009 15:03

Το delay είναι ένα variable κρατάει μια τιμή.
Αν θέλεις να ασχοληθείς με την actionscript, ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσεις από πιο βασικές έννοιες.
Αυτά που ρωτάς είναι πολύ βασικά, που θα πρέπει να κάνεις μια προσπάθεια να τα βρεις μόνος σου.

gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από gergos » 03 Δεκ 2009 15:49

Pistepse me asxoloume paaaaaara polles wres (ayth einai h douleia mou alwste) kai exw dwsei kai kapoia xrhmata gia biblia ta opoia malista ta exw mprosta mou..... kai pistepse me pisw apo kathe mou erwthsh yparxei polu peiramatizmos kai polu spasimo neyrwn mexri na ftasw na zhthsw boithia sto forum..... ayto ginete afou hdh exw psaksei se biblio kai Internet. Kai prepei na mhn antexw allo ....... (opos twra) gia na xasw ton xrono mou kai na mpw sto forum......giati gia mena to na mpw sto firum kai na perimenw apanthsh psaxnontas xwris na mporw na kanw tipota einai xasimo xronou...... thn wra pou perimenw na bgalw xrhmata apo auto to pragma....... opos katalabeneis den einai etsi opos ta nomizeis ta pragmata.....an exeis na mou protineis kati allo mporeis na to kaneis kai tha to dextw alla oxi oti perimenw etoimes luseis.... to pou tha balw to stop() ki emena mou fenete eukolo gia paradeigma alla parola auta den douleeuei opos to bazw mesa sthn function

gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από gergos » 03 Δεκ 2009 15:51

A kai to delay enoeite pws xerw oti einai variable kai ti einai kai ti kanei....Sorry enooousa ti akribws kanei to setInterval..... kai poies parametrous mporei na dextei.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από HeRu » 03 Δεκ 2009 15:57

gergos έγραψε:A kai to delay enoeite pws xerw oti einai variable kai ti einai kai ti kanei....Sorry enooousa ti akribws kanei to setInterval..... kai poies parametrous mporei na dextei.
ΟΚ αυτό είναι πολύ καλύτερο! :D
Πάτα πάνω του με το mouse και πάτα F1, έτσι μπορείς να βρεις βοήθεια για αρκετές build-in functions του flash.
Επισης υπάρχει και το on-line reference:
http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/Act ... mmary.html

gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από gergos » 03 Δεκ 2009 17:15

telika auto pou ekana giati den douleuei? tou lew na kanei delay kapoia deyterolepta kai meta na synexisei..
pou exw kanei to lathos?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από korgr » 03 Δεκ 2009 17:27

Το delay αφορα καθυστερηση στην εκτελεση της function και οχι της ροης του playback.
Αυτο που θες γινεται αφου ορισεις πρωτα μια stop() στο frame που θες να παραμεινεις για λιγο, και εκει οριζεις delay στην function που περιεχει το play()

gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από gergos » 03 Δεκ 2009 17:36

stop();
var delay:Number = 10;

setInterval(changeframe,delay * 1000);
changeframe();

function changeframe():void
{
play ();
}

Auto akribws exw kanei sto prwto frame pou poio prin fortwnei mia fwto.... parola auta kanei akribws oti kai ta alla frame xwris na kathisterei katholou.... to lathos pou to kanw??

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 03 Δεκ 2009 18:07

vazeis prota to stop();

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από HeRu » 03 Δεκ 2009 18:17

Πρώτα πολλά, το setInterval είναι για να καλείς συνεχόμενα μια function ανά x δευτερόλεπτα. Για τον δικό σου σκοπό είναι καλύτερο το setTimeout, που είναι για onetime call.

Δεύτερον, ακριβώς κάτω από το setInterval καλείς την function, οπότε το play() εκτελείτε αμέσως.

Ένα πιο σωστό script είναι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

stop();
setTimeout(changeframe,10000);
function changeframe():void
{
play ();
} 
Και επειδή η actionscript επιτρέπει nameless functions, μπορείς να το μαζέψεις έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

stop();
setTimeout(function(){ play (); },10000);
Έβγαλα το delay για να μην σε μπερδεύει. H δεύτερη παράμετρος είναι ο χρόνος καθυστέρησης σε millisecond (10000 ms = 10 sec).

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 03 Δεκ 2009 18:21

xmmm ara synexizei h roh kai as dei stop(); ????

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από HeRu » 03 Δεκ 2009 18:24

Alice_Cooper έγραψε:xmmm ara synexizei h roh kai as dei stop(); ????
Έτσι όπως είναι γραμμένο, είναι σαν να κάνεις αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

stop();
play();

gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από gergos » 03 Δεκ 2009 18:48

Eyxaristw polu paidia apo to prwi asxoloume me auto to palio banner pou to pedeuw edw kai 3 meres :( . Tha kanw mia erwthsh .. twra an kai ta katalabenw ola osa grafw....akribws to ti kanoun ...an mou peis na ta kanw monos mou den mporw.... enw exw diabasei kai asxolithei polu me thn actionscript.... mporeite na mou peite ena tropo diabasmatos etsi wste na ftasw sto shmeio na skeftomai kati pou thelw kai na to kanw xwris na psaxnw se biblia?? Einai kathara thema empeirias auto?

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από Garakatsamol » 03 Δεκ 2009 19:08

Alice_Cooper έγραψε:xmmm ara synexizei h roh kai as dei stop(); ????
το stop αναφέρεται στο timeline και όχι στη σειρά εκτέλεσης των εντολών.

Μια διευκρίνιση: τον κώδικα που δίνει ο Heru πρέπει να τον βάζεις σε κάθε frame που θέλεις να γίνεται delay

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

[AS3] pause frame for x seconds

Δημοσίευση από Garakatsamol » 03 Δεκ 2009 19:15

gergos έγραψε:Eyxaristw polu paidia apo to prwi asxoloume me auto to palio banner pou to pedeuw edw kai 3 meres :( . Tha kanw mia erwthsh .. twra an kai ta katalabenw ola osa grafw....akribws to ti kanoun ...an mou peis na ta kanw monos mou den mporw.... enw exw diabasei kai asxolithei polu me thn actionscript.... mporeite na mou peite ena tropo diabasmatos etsi wste na ftasw sto shmeio na skeftomai kati pou thelw kai na to kanw xwris na psaxnw se biblia?? Einai kathara thema empeirias auto?
H αλήθεια είναι ότι όσο ασχολείσαι όλο και περισσότερα πράγματα τα κάνεις αυτοματοποιημένα και η εμπειρία βοηθά πάρα πολύ, αλλά μια καλή πρακτική είναι να συγκεκριμενοποιείς το πρόβλημά σου και να πάρεις σβάρνα τα forums αλλά και το help του flash. Αποκλείεται να μην έχει αντιμετωπίσει άλλος το πρόβλημά που έχεις κι εσύ, αρκεί να ξέρεις πως να το θέσεις.

Πάντως τζάμπα πεδεύεσαι με την actionscript 2. Αφού τώρα μαθαίνεις, κάτσε μάθε την 3 καλύτερα, καμία σχέση.
Κι επίσης αν μπορείς γραφε ελληνικά γιατί μας βγήκαν τα ματάκια ;) :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες