Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 11:55

Τα χαζά που είδα μέχρι στιγμής:

wtf #1 utf-8 με BOM αρχεία και php
έφαγα μισή ώρα να καταλάβω γιατί χτυπούσε ότι υπάρχουν ήδη headers όσο έκανα session_start #@)($*)#.. τελικά ξήλωσα το BOM από τα αρχεία. Υπάρχει άλλος τρόπος;

wtf #2 redirect σε άλλη σελίδα αφού τελειώσει μια διεργασία
Έπειτα δεν έβρισκα το αντίστοιχο της <cflocation> και είδα ότι πρέπει να γίνει είτε με js redirect ή με meta refresh!
Πάω σε μια σελίδα που έχω φορτώσει το header μου, κάνω ότι θέλω να κάνω ας πούμε ένα insert, update ή delete σε μια βάση δεδομένων και θέλω να πάω από εκεί σε άλλη σελίδα. Βάζεις header location μπλα μπλα και τρως ένα ωραίο "headers already sent by ... ".

wtf #3 διαχείριση session και υποχρεωτικό session_start
έπειτα βλέπω ότι για να διαχειριστείς ή ανφερθείς σε session μεταβλητές θέλει να μπαίνει ένα session_start πρώτα. Το βάζω στο user authentication μου για να σετάρω μια μεταβλητή και καλά που μας λέει πως έκανε επιτυχές login ο user. Θέλω μετά να εμφανίσω στο header μου login ή logout αναλόγως αν έχει κάνει login ή όχι... οπότε βάζω και στο header την session_start ... φαίνεται να παίζει. Πάω σε μια σελίδα που κάνει include το header και έπειτα ένα iframe με έναν google map με τον κώδικα όπως τον γυρίζει η google για embed. Σκάει error!

wtf #4 nothing like global.asa ή application.cfm / .cfc Δηλαδή αν θέλεις κάποιες global τιμές πρέπει να κάνεις ένα include μια δική σου σελίδα συνέχεια;

Αυτά τα περίεργα συνάντησα προς το παρών. Περίεργα για μένα συγκριτικά πάντα με cfml κυρίως. Όσοι τα συνήθισαν και τα έμαθαν έτσι εξ αρχής δεν θα τους φαίνονται περίεργα σίγουρα : )

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Δεκ 2009 12:31

PHP for ever !!!

oouuuu 666 cfml ksou ksou!

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 12:38

χεχεχε... έτσι έτσι. Είπαμε είμαι ο "Μητσοτάκης της php" :p

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από korgr » 04 Δεκ 2009 12:51

dimsis έγραψε:Τα χαζά που είδα μέχρι στιγμής:

wtf #1 utf-8 με BOM αρχεία και php
έφαγα μισή ώρα να καταλάβω γιατί χτυπούσε ότι υπάρχουν ήδη headers όσο έκανα session_start #@)($*)#.. τελικά ξήλωσα το BOM από τα αρχεία. Υπάρχει άλλος τρόπος;

wtf #2 redirect σε άλλη σελίδα αφού τελειώσει μια διεργασία
Έπειτα δεν έβρισκα το αντίστοιχο της <cflocation> και είδα ότι πρέπει να γίνει είτε με js redirect ή με meta refresh!
Πάω σε μια σελίδα που έχω φορτώσει το header μου, κάνω ότι θέλω να κάνω ας πούμε ένα insert, update ή delete σε μια βάση δεδομένων και θέλω να πάω από εκεί σε άλλη σελίδα. Βάζεις header location μπλα μπλα και τρως ένα ωραίο "headers already sent by ... ".

wtf #3 διαχείριση session και υποχρεωτικό session_start
έπειτα βλέπω ότι για να διαχειριστείς ή ανφερθείς σε session μεταβλητές θέλει να μπαίνει ένα session_start πρώτα. Το βάζω στο user authentication μου για να σετάρω μια μεταβλητή και καλά που μας λέει πως έκανε επιτυχές login ο user. Θέλω μετά να εμφανίσω στο header μου login ή logout αναλόγως αν έχει κάνει login ή όχι... οπότε βάζω και στο header την session_start ... φαίνεται να παίζει. Πάω σε μια σελίδα που κάνει include το header και έπειτα ένα iframe με έναν google map με τον κώδικα όπως τον γυρίζει η google για embed. Σκάει error!

wtf #4 nothing like global.asa ή application.cfm / .cfc Δηλαδή αν θέλεις κάποιες global τιμές πρέπει να κάνεις ένα include μια δική σου σελίδα συνέχεια;

Αυτά τα περίεργα συνάντησα προς το παρών. Περίεργα για μένα συγκριτικά πάντα με cfml κυρίως. Όσοι τα συνήθισαν και τα έμαθαν έτσι εξ αρχής δεν θα τους φαίνονται περίεργα σίγουρα : )

wtf #1
Ναι μονο το without BOM αν δουλευουμε με UTF-8

wtf #2
Προσωπικα, επειδη ειμαι λατρης της js, το κανω με αυτην. Προσοχη ομως, αν θες πριν απο το redirect να εμφανισεις και καποιο alert (Πχ "Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία") θα πρεπει να ορισεις στην αρχη του αρχειου μια:

Κώδικας: Επιλογή όλων

header&#40;'Content-type&#58; text/html; charset=utf-8'&#41;;
επειδη δεν θα εχεις html head να τα ορισει και πιθανα θα διαβασει κινεζικα ο χρηστης στο alert.

wtf #3
Παντα ως αρχη μου εχω το εξης:
Πρωτη γραμμη σε ολες μου τις main σελιδες, υπαρχει το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

require_once&#40;"init.php"&#41;;
Τυπικα περιεχομενα της init.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
include&#40;"db_connect.php"&#41;;
include&#40;"library.php"&#41;;
include&#40;"settings.php"&#41;;
session_start&#40;&#41;;

if&#40;$_GET&#91;"logout"&#93;&#41;&#123;
session_destroy&#40;&#41;;
?>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!--
document.location.href="login.php";
//-->
</SCRIPT>
<?
&#125;

$product=$_SESSION&#91;"product"&#93;;
$quantity=$_SESSION&#91;"quantity"&#93;;
$user=$_SESSION&#91;"user"&#93;;
$pass=$_SESSION&#91;"pass"&#93;;

//...  υπόλοιπος κωδικας για αρχικοποιηση τιμων αν χρειαζεται...
?>
wtf #4
Ο,τι χρειαζεσαι ως Global, ειτε ορισε τες ως session vars ειτε να τις οριζεις στο init.php :wink:

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 13:18

Ευχαριστώ Νότη.
#2 Συζητούσα και με τον ThyClub στο MSΝ για αυτά τα θεματάκια προχθές, γιατί πίστευα πως θα γίνετε κάπως αλλιώς το redirect και απλώς δεν είχα βρει το σωστό tag... μου φάνηκε πολύ κουφό να μην μπορείς να κάνεις redirect όπου και όποτε θέλεις με tag της php. Οπότε καταλήγουμε σε document.location.href ή meta ή ένα άλλο που σκεφτόμουν χθες είναι σε αυτό το include που θα γίνετε πριν από κάθε σελίδα, να έμπαινε παραμετρικό header:location...

#3 για αυτό με το iframe των embeded google maps το έχεις δοκιμάσει και δεν σου χτυπάει error;

#4 Για το include σου κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ, σαν την init που χρησιμοποείς και εσύ, εφόσον δεν έβρισκα κάτι που να φορτώνεται πριν από τα templates από την ίδια τη γλώσσα όπως γίνετε σε asp και cfml.
Είχα δει και την include_once και τις αντίστοιχες require και require_once.
Βλέπω εσύ κρατάς συνέχεια ανοιχτό το session βάζοντας το στην init που κάνεις include έπειτα παντού. Οπότε δεν χρειάζεται έπειτα πουθενά αλλού σε άλλη σελίδα να το ξαναξεκινήσεις. Θα το δοκιμάσω έτσι. thanx.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από korgr » 04 Δεκ 2009 13:50

dimsis έγραψε:
#3 για αυτό με το iframe των embeded google maps το έχεις δοκιμάσει και δεν σου χτυπάει error;
Δεν εχει τυχει να δοκιμασω gmaps σε iframe
Αν εχεις κατι σε ετοιμο κωδικα (με τα includes του) να μας εδινες να το βλεπαμε στην πραξη?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από fafos » 04 Δεκ 2009 15:14

Parakalounte osoi theloun na asxolhthoun me thn php na mathoun prota kala thn html... euxaristo...




:lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 15:47

fafos είσαι κοροιδιάρης! Ντοπή σου :)

Σε μια οποιαδήποτε σελίδα που έχεις κάνει session_start κάνε ένα paste αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http&#58;//maps.google.com/maps?f=q&amp;source=s_q&amp;hl=el&amp;q=Cordis,+San+Miguel+Amantla,+Azcapotzalco,+D.f.,+%CE%9C%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C&amp;sll=37.0625,-95.677068&amp;sspn=51.576045,114.169922&amp;ie=UTF8&amp;geocode=FWJkKQEd-38W-g&amp;split=0&amp;hq=&amp;hnear=Cordis,+Nuevo+San+Rafael,+Azcapotzalco,+Distrito+Federal,+%CE%9C%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C&amp;t=h&amp;z=16&amp;ll=19.489626,-99.188798&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http&#58;//maps.google.com/maps?f=q&amp;source=embed&amp;hl=el&amp;q=Cordis,+San+Miguel+Amantla,+Azcapotzalco,+D.f.,+%CE%9C%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C&amp;sll=37.0625,-95.677068&amp;sspn=51.576045,114.169922&amp;ie=UTF8&amp;geocode=FWJkKQEd-38W-g&amp;split=0&amp;hq=&amp;hnear=Cordis,+Nuevo+San+Rafael,+Azcapotzalco,+Distrito+Federal,+%CE%9C%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C&amp;t=h&amp;z=16&amp;ll=19.489626,-99.188798" style="color&#58;#0000FF;text-align&#58;left">Προβολή μεγαλύτερου χάρτη</a></small>
Είναι copy paste του κώδικα που βγάζει η google στο google maps όταν κάνεις κλικ στο σύνδεσμος

κάτσε κατέβασα xampp lite και στη δουλειά (Ιεροσυλία! :p ) θα το δοκιμάσω και επιστρέφω.
edit: η δοκιμή εδώ δεν έβγαλε λάθος... οπότε κάποια μλκ θα έκανα, θα το δω στο σπίτι αργότερα και θα επανέλθω με νεότερα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από fafos » 04 Δεκ 2009 16:03

eisai ena koinos sykofanths ths polyagaphmenhs mas php :lol:

tha se kataggeilo egkathete ths cf!!!!


look your pm...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από korgr » 04 Δεκ 2009 16:13

fafos έγραψε: @dimsis
look your pm...
fafos lol :lol:
Αληθευει πως μεσω pm σε διδασκει cf ο Δημητρης και συντομα θα αλλαξοπιστισεις? :kaloe:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από fafos » 04 Δεκ 2009 16:16

korgr έγραψε: fafos lol :lol:
Αληθευει πως μεσω pm σε διδασκει cf ο Δημητρης και συντομα θα αλλαξοπιστισεις? :kaloe:
epeidh varieme na leo ta idia kai ta idia tha to po gia teleutaia fora.. GENNHTHIKA ME ARISTES GNOSEIS PRIN AKOMA ANAKALYFTHOUN AYTES OI GLOSSES!!! :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 16:21

Άστον να λέει Νότη, εμένα άλλα μου λεγε στο pm, ότι θα αλλάξει το fafos σε cf_afos :)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από vassilism » 04 Δεκ 2009 16:37

Ρε σεις τι κάνετε εκεί πέρα? Ξέρετε πως το λένε αυτό στο χωριό μου? :shhh:
Τι αποκαλύψεις δημοσιεύει ο Νότης?
Εντάξει ο Δημήτρης μπορεί να έρθει στην php γιατί είναι καλύτερη :lol:
Πατρίδα εσύ θα μας πουλήσεις? :lol:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Παίζοντας με την php... τα κουφά που συνάντησα

Δημοσίευση από fafos » 04 Δεκ 2009 16:52

vassilism έγραψε: Πατρίδα εσύ θα μας πουλήσεις? :lol:
pote den einai arga.. :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης