CMS αλλά ποιό....;

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
bios21
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 22 Μάιος 2006 19:35

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από bios21 » 04 Δεκ 2009 16:03

Καλησπέρα,

θέλω τη βοήθεια σας. Ψάχνω ένα αρκετά απλό cms. Έχω ψάξει αρκετά αλλά δεν έχω βρει κάτι που να μου ταιριάζει.
Το βασικό που θέλω είναι να μπορεί να ενσωματωθεί στον html κώδικα μου βάζοντας τα ανάλογα κομμάτια php ανάλογα με τη κατηγορία.
Δηλαδή να μη δημιουργώ templates αλλά να τοποθετώ το κώδικα στην υπάρχουσα σελίδα μου ώστε να έχω αρκετή ελευθερία.
Αν δε κάνω λάθος αυτή την απλότητα έχει το cutenews. Ψάχνω δηλαδή ένα cutenews που να χρησιμοποιεί SQL.
Αυτό που θέλω είναι να μπορεί ο χρήστης να ανεβάζει φωτογραφίες, να βάζει άρθρα και να δημιουργεί κατηγορίες.

Αν υπάρχει κάτι σε open source θα είναι ιδανικό. Δε θα με ένοιαζε όμως να πληρώσω αρκεί να κάνει ακριβώς αυτό που ζητάω.


Θα το εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσατε!

Ευχαριστώ πολύ


Υ.Γ. Αποκλείεται το joomla. Το έχω δοκιμάσει και μου φαίνεται δύσχρηστο για το απλό πράγμα που θέλω να κάνω καθώς και για το ότι σε περιορίζει στο θέμα της εμφάνισης (με έχει κουράσει να φτιάξω ένα template όπως ακριβώς θέλω)

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 16:09

wordpress ή δες και εδώ http://www.pagelime.com και το http://www.qoolsoft.gr/ του thyclub δες.

bios21
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 22 Μάιος 2006 19:35

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από bios21 » 04 Δεκ 2009 18:50

καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

Ψάχνοντας έπεσα πάνω στο frog: http://www.madebyfrog.com/
έχει κανένας εμπειρία με αυτό το cms?

Να ρωτήσω και κάτι: τόσο το wordpress όσο και το frog παρέχουν τη δυνατότητα να ενσωματώνεις κομμάτια κώδικα τους σε μια ήδη υπάρχουσα σελίδα αντί να δημιουργείς layouts;

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από Basilakis » 04 Δεκ 2009 19:20

To wordpress στο επιτρέπει αυτό. Κάνει rending php μέσα στο template του.

Και μάλιστα σύντομα θα κάνει και ROR, περιμένουμε :)

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 19:22

To wordpress όσο είδα κάποια templates του σε tutorials ναι. ( http://www.wpdesigner.com/2007/02/19/so ... hemes-huh/ )

Το pagelime είναι ακόμα πιο εύκολο, σου κάνει editable τα σημεία του site σου όπου βάλεις ένα class, αλλά είναι commercial.

Με το Qool CMS http://www.qoolsoft.gr έχει και αυτό μια παραλλαγή όπου μπορείς να κάνεις edit στοιχεία της σελίδας, το e-edit http://e-edit.eu/ δες και εδώ: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=42473

Το frog ωραίο απλό φαίνεται μου θύμισε το Radiant που είναι σε γραμμένο σε ruby http://radiantcms.org/ αλλά βλέπω έχει κανονικό backend, σελίδες διαχείρισης δηλαδή. Λογικά δεν είναι copy paste κάποια functions μέσα στο html σου κώδικα του template σου δηλαδή. Δεν το έψαξα παραπάνω βέβαια οπότε όρκο δεν παίρνω :)

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Δεκ 2009 22:49

Δημήτρη σε προσλαμβάνω σαν marketeer για τα CMS μου!!!
:D

Λοιπόν τι μπορεί να κάνει το eEdit:

1. Φτιάχνεις το template όπως το θέλεις εσύ
2. Επιλέγεις που θέλεις να αναλάβει το eEdit
3. Πας στο template και προσθέτεις μερικές γραμμές κώδικα στο template σου:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php addNicPanel&#40;&#41;; ?>
<?php addAddBox&#40;'articles'&#41;; ?>
//και απο δω και κάτω βάζεις ένα loop των άρθρων&#58;
<?php foreach&#40;$articles as $article&#41;&#58; ?>
<div class="article">
	<?php addInstance&#40;"articles-introtext-".$article&#91;'slug'&#93;."-".$article&#91;'id'&#93;,$article&#91;'introtext'&#93;&#41;; ?>
	<?php if&#40;$_SESSION&#91;'admin'&#93; OR $_SESSION&#91;'single'&#93;&#41;&#58;?>
		<?php addInstance&#40;"articles-text-".$article&#91;'slug'&#93;."-".$article&#91;'id'&#93;,$article&#91;'text'&#93;&#41;; ?>
	<?php endif; ?>
	<?php addMoreLink&#40;$article&#41;; ?>
</div>
	<?php endforeach; ?>
//στο τέλος του κώδικα λίγο πριν το </body>&#58;
<?php addNicEdit&#40;&#41;; ?>
4. Μετονομάζεις το template σου σε index.php και το τοποθετείς μέσα στο eEdit\templates\ONOMA_THEMATOS\

Ανοίγεις την σελίδα σου και είσαι έτοιμος.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 23:28

... κάνω και seo άμα λάχει :)

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από ThyClub » 04 Δεκ 2009 23:39

Ποιο πακέτο;

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από dimsis » 04 Δεκ 2009 23:45

Air pounded premium :) τζάμπα πράμα... μόνο 1999.99 € το τεμάχιο :)

* το σκίσαμε το θέμα :>

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

CMS αλλά ποιό....;

Δημοσίευση από tsiger » 05 Δεκ 2009 17:22

http://grabaperch.com/

the simplest thing out there (it rocks too)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες