[AS2] loadMovieNum απορία

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

[AS2] loadMovieNum απορία

Δημοσίευση από mgiota » 08 Δεκ 2009 11:20

Έχω μια απορία σχετικά με τη loadMovieNum. Εμένα μου είναι πιο οικεία η χρήση του loadMovie και του target movieclip αλλά πρέπει να επέμβω σε έτοιμο project κάποιου άλλου που χρησιμοποίησε την εντολή loadMovieNum.

Να εξηγήσω λίγο το πρόβλημά μου. έχω ένα κεντρικό αρχείο το οποίο φορτώνει 2 εξωτερικά αρχεία το sequence_1.swf και το sequence_2.swf. Κάνοντας κλικ αρχικά οπουδήποτε στην οθόνη φορτώνει το sequence_1.swf το οποίο πιάνει όλη την οθόνη (fullscreen) και κάνοντας ξανά κλικ οπουδήποτε στην οθόνη φορτώνει το sequence_2.swf. Ο κώδικας που χρησιμοποίησε το παιδί είναι ο εξής

stop();

unloadMovieNum("sequence_2.swf");

loadMovieNum("sequence_1.swf", 3);

Το πρόβλημά μου είναι ότι ναι μεν φορτώνουν και ξεφορτώνουν μια χαρά τα εξωτερικά αρχεία όμως μου ανοίγει ένα παράθυρο file:///C|/Documents%20and%20Settings/userxp/Desktop/clients/ELPE/ (η διαδρομή που είναι αποθηκευμένο) κάθε φορά που είναι να φορτώσει το εξωτερικό αρχείο, το οποίο θα πρέπει πάντα να ελαχιστοποιώ για να βλέπω το swf που συνεχίζει να παίζει.

Η λογική μου λέει ότι αφού δεν του έχω δώσει κάποιο target container να πάει να τοποθετηθεί τότε καλά κάνει και ανοίγει το παράθυρο, άσχετα βέβαια αν εγώ δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μήπως θα πρέπει να αλλάξω λογική και να το κάνω με την εντολή loadMovie και target container ή θα πρέπει να κρατήσω τον κώδικα του παιδιού με κάποια αλλαγή στον κώδικα;

Α και κάτι ακόμα, δεν ανοίγει πάντα αυτό το παράθυρο που αναφέρω παραπάνω. Τη μια λειτουργεί ο κώδικας μια χαρά και τη άλλη δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλεται, γιατί προφανώς δεν έχω καταλάβει τη loadMovieNum.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS2] loadMovieNum απορία

Δημοσίευση από HeRu » 08 Δεκ 2009 12:06

Το loadMovieNum φορτώνει ένα file σε κάποιο level. Το level μπορείς να το σκεφτείς ότι είναι σαν ένα διαφορετικό layer στο κεντρικό swf. Το κάθε level έχει τα δικά του depth. Το "root" είναι το level0. Αν φορτώσεις κάτι στο level1 θα είναι πάντα πάνω από οποιοδήποτε περιεχόμενο που υπάρχει στο level0.

Κώδικας: Επιλογή όλων

--------------------------------------------------
level1 -
	| - depth 0
	| - depth 1
	| - depth ...
	| - depth n
--------------------------------------------------
level0 -
	| - depth 0
	| - depth 1
	| - depth ...
	| - depth n
--------------------------------------------------
Το loadMovieNum είναι χρήσιμο συνήθως όταν θέλεις να φορτώσεις ένα menu και θέλεις να βεβαιωθείς ότι θα είναι πάντα πάνω από το περιεχόμενο σου.

Το error που σου βγάζει δεν πρέπει να έχει να κάνει με το loadMovieNum.

Πως βλέπεις τα αρχεία ? Ανοίγεις απευθείας το main swf σου ?

mgiota
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009 13:11
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

[AS2] loadMovieNum απορία

Δημοσίευση από mgiota » 08 Δεκ 2009 12:39

έχω ένα φάκελο με το main.swf, το sequence1.swf, το sequence2.swf καθώς και το main.exe μια και θα παίξει σε projector.

Για παράδειγμα πριν 2 λεπτά έκανα κλικ είτε στο main.swf είτε στο main.exe και δεν είχα πρόβλημα, φόρτωναν κανονικά τα sequence1.swf και sequence2.swf. Βέβαια αφού έκλεισα το main αρχείο είχε δημιουργηθεί ένα παράθυρο με τίτλο "Κατάλογος του file:///C|/Documents%20and%20Settings/userxp/Desktop/clients/ELPE/". Απλά τη μια αυτό το παράθυρο φορτώνει πίσω και την άλλη μπροστά μπροστά.


Με τη loadMovieNum δεν θα πρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο ε; Έχω σκεφτεί άλλες λύσεις για να λύσω το πρόβλημα, όπως τα εξωτερικά swf να τα βάλω σε διαφορετικές σκηνές και να χρησιμοποιώ κώδικα του στυλ gotoAndPlay("Scene2",1), οπότε σίγουρα τότε δεν θα ανοίγει καινούριο παράθυρο. Επίσης μήπως τα sequence1.swf και sequence2.swf πρέπει να τα κάνω import στη library για να τα διαβάζει από κει;


Μήπως το πρόβλημα είναι ότι αυτό με τη loadMovieNum λειτουργεί αν το έχω ανεβασμένο σε server και όχι τοπικά; Μπορεί να είναι και βλακεία αυτό που λέω αλλά πραγματικά δεν ξέρω.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS2] loadMovieNum απορία

Δημοσίευση από HeRu » 08 Δεκ 2009 12:47

Δεν νομίζω να είναι το loadMovieNum το πρόβλημα. Εκτός αν έχει κανένα περίεργο path μέσα.

Μήπως έχεις κάποια άλλη εντολή που σου ανοίγει το παράθυρο πχ getURL, fscommand κλπ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες