barcode και mysql

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

barcode και mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 08 Δεκ 2009 23:14

Ξέρει κανείς σε τι μορφή αποθηκεύονται τα data που σκανάρει το barcode στον υπολογιστή;
Δηλαδή αν μπορείς να τα επεξεργαστείς με ένα απλό txt ή με κάποιο άλλο γνωστό πρόγραμμα;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν μπορώ να πάρω τα data σε μια "φιλική" μορφή ώστε να τα παίρνω με php και μετά να τα καταχωρώ σε βάση mysql.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

barcode και mysql

Δημοσίευση από fafos » 08 Δεκ 2009 23:36

Apostolis_38 έγραψε:Ξέρει κανείς σε τι μορφή αποθηκεύονται τα data που σκανάρει το barcode στον υπολογιστή;
Δηλαδή αν μπορείς να τα επεξεργαστείς με ένα απλό txt ή με κάποιο άλλο γνωστό πρόγραμμα;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν μπορώ να πάρω τα data σε μια "φιλική" μορφή ώστε να τα παίρνω με php και μετά να τα καταχωρώ σε βάση mysql.
den polykatalava ti enoeis alla to barcode sozetai os aplos arithmos sthn vash kai an thes na emfaniseis to barcode sthn selida to kaneis me GD..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

barcode και mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 09 Δεκ 2009 08:24

Εστω οτι σκανάρεις ένα κουτί κόκα κόλα.
Ο αριθμός που αντιπροσωπεύει το barcode περνάει στον υπολογιστή σαν τι;
Σαν ascii χαρακτήρες; σαν αριθμός; σαν κείμενο;

Απ' ότι λές σώζεται σαν αριθμός, σωστά;
Δεν θέλω να εμφανίζω το barcode σε κάποια σελίδα. Θέλω να μπορώ να κάνω πράξεις μόλις μπεί/βγεί ένας αριθμός barcode στη βάση. Ουσιαστικά να χρεώνω ή να ξεχρεώνω ποσότητες (κόκα κόλα π.χ.).

Εχεις κανένα link να διαβάσω κάτι παραπάνω γιατί δεν ξέρω πως να το ψάξω.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

barcode και mysql

Δημοσίευση από fafos » 09 Δεκ 2009 14:09

To barcode einai synolo pshfion h kai grammaton... me to varchar kalyptese sthn php/mysql... to thema einai ti thes na kaneis... tha grafeis ton kodiko se kapoio pedio xeirokinhta h thes o elenxos na ginetai me to skanarisma tou barcode?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

barcode και mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 09 Δεκ 2009 14:33

Βασικά αυτό ψάχνω να βρω επειδή δεν έχω ιδέα από την διαδικασία.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής:
Εστω οτι εισάγεις ένα προϊόν στην αποθήκη, σκανάρεις το barcode οπότε καταχωρείται στη βάση το barcode και αυξάνεται η ποσότητα κατά 1 (ή όση είναι η ποσότητα τέλος πάντων).
Το ίδιο και όταν βγάζεις ένα προϊόν οπότε μειώνεται η ποσότητα.
Μόλις πέσει η ποσότητα κάτω από το όριο, αποστολή e-mail για παραγγελία.

Φαντάζομαι πως αν η διαδικασία ανάγνωση barcode --> εισαγωγή ποσότητας στη βάση (και το αντίστροφο με την εξαγωγή ποσότητας) γίνεται αυτόματα θα είναι ότι καλύτερο.
Δεν έχω ιδέα όμως πως περνιέται στην βάση.
Δημιουργείται κάποιο txt αρχείο και πρέπει να το διαβάσω με php ώστε να ενημερώσω τη βάση;
Περνιέται κατευθείαν; Πως όμως;

Μετά οι προσθαφαιρέσεις και οι παραγγελίες κ.λ.π. είναι εύκολα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

barcode και mysql

Δημοσίευση από fafos » 09 Δεκ 2009 15:08

Eixa feiaksei prin xronia gia ena filo alla eixa xrhsimopoihsei java kai mysql... apo oti thymamai mporeis na to kaneis kai se aplh html forma opou me ena javascript me to pou tha scanareis to proion tha stelenei ton kodiko mia forma apeutheias sthn mysql (me thn vohtheia ths php)...
to javascript to trexeis gia na steilei thn forma me to scanarisma xoris na patas koumpia submit klp..
me ligo ajax dhladh feugei h forma enhmeronei thn vash kai eisai etoimos.. aplos prepei na prosekseis me to pou anoigei h html selida na phgainei o kersoras mesa sto pedio pou tha grafetai to barcode giati to "pistoli" grafei opou vrei energo pedio...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

barcode και mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 09 Δεκ 2009 15:21

Με το focus είναι εύκολο αυτό.
Οπότε λοιπόν θα πρέπει να το υλοποιήσω με html form.
Θα το ψάξω.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

barcode και mysql

Δημοσίευση από fafos » 09 Δεκ 2009 16:13

me to focus tha valeis ton kersora mesa sto pedio... gia na treksei h forma otan peraseis ton barcode mesa sto pedio tha prepei na xrhsimopoihseis ajax... an vro xrono tha sou grapso ena paradeigma..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

barcode και mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 09 Δεκ 2009 16:53

Δεν είναι ανάγκη.
Αν έχεις κανένα link ή πως λέγεται αυτή η τεχνική είναι αρκετό.
Θα το ψάξω μετά κι αν κολλήσω κάπου... ξέρω που θα σε βρω :D

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

barcode και mysql

Δημοσίευση από fafos » 09 Δεκ 2009 17:01

Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

barcode και mysql

Δημοσίευση από soteres2002 » 10 Δεκ 2009 00:16

Αν το barcode είναι κάποιου είδους image τότε δεδομένου ότι για κάθε μοναδικό barcode παράγεις με κάποιο τρόπο μία μοναδική εικόνα, τότε μπορείς με ασφάλεια να κατακερμαρίσεις όλη την εικόνα σε ένα hash value (MD4/MD5/Rot32 κτλ).

Παραδείγματος χάρη, αυτό θα μπορούσε να γίνει ώς εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$uid = md5&#40;file_get_contents&#40;"/path/to/barcode/image/file.tiff"&#41;&#41;;
/* now insert into MySQL relation */
?>
Αν οι εικόνες από τους κώδικες δεν παράγονται μοναδικά, τότε έστω και ένα bit να διαφέρει στην εικόνα το hash value για το ίδιο barcode δεν θα είναι το ίδιο για 2 εικόνες και τότε δεν θα δουλέψει αυτή η ιδέα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

barcode και mysql

Δημοσίευση από fafos » 10 Δεκ 2009 00:24

to barcode tha yparxei mono pano sto proion (apoti katalava)... aplos thelei otan to scanarei na pairnei ton kodiko tou sthn php kai na kanei prosthafereseis sthn vash...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

barcode και mysql

Δημοσίευση από soteres2002 » 10 Δεκ 2009 00:29

ναι, το κατάλαβα, απλώς σε περίπτωση που ο barcode reader δίνει μέσω του interface του image αντί για κάποιο unique id για τον κώδικα, τότε είναι ένας ασφαλής τρόπος για να μετασχηματίσεις με μοναδικό τρόπο την εικόνα σε κάποιο md5-style hash. Το γράφω απλά για να υπάρχει... 8)

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

barcode και mysql

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Δεκ 2009 12:58

Θα του πω να πάρει "από τα άλλα τα πιστόλια, τα καλά" :D
Για να ησυχάσω κι εγώ και να κονομήσει και κανένας έμπορος :D

Τέλος πάντων, ενδιαφέρουσα η παρατήρηση. Στα υπ' όψιν.
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες