PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από fafos » 08 Μαρ 2010 18:24

Theoro perito na kaneis "on the fly" validation kai me thn php+ajax.. efoson ta dedomena den xanontai apo thn forma otan vrei lathos den vlepo ton logo na exeis kai allo validation.. "to poly kai to katholou peirazoun".. alla einai thema goustou..

ta apotelesmata ths apo stolhs emfanizontai edo:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="result" style="display&#58;none;font-family &#58; Verdana;  font-size &#58; 12px;"></div>
mporeis na to valeis opou thes mesa sthn selida sou..

an thes kai alla validations yparxoun polla sto net me jquery: http://speckyboy.com/2009/12/17/10-usef ... torials-2/

poly kalo einai auto: http://bassistance.de/jquery-plugins/jq ... alidation/

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από vcore » 08 Μαρ 2010 22:39

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις!! :)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από vcore » 24 Μαρ 2010 13:22

μυρίζομαι πρόβλημα με utf-8 encoding....

Καταχωρώ μενού στα αγγλικά και τα δείχνει ολόκληρα. με το που πάω να γράψω ελληνικά ενώ το πεδίο έχει μέγιστο αριθμό 30 χαρακτήρες καταχωρεί μόνο τους 15-16 χαρακτήρες και οι υπόλοιποι πάνε περίπατο. και στο phpmyadmin δεν βλέπω τους υπόλοιπους.

Σου έχει τύχει?
Ευχαριστώ.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από fafos » 24 Μαρ 2010 15:55

vcore έγραψε:μυρίζομαι πρόβλημα με utf-8 encoding....

Καταχωρώ μενού στα αγγλικά και τα δείχνει ολόκληρα. με το που πάω να γράψω ελληνικά ενώ το πεδίο έχει μέγιστο αριθμό 30 χαρακτήρες καταχωρεί μόνο τους 15-16 χαρακτήρες και οι υπόλοιποι πάνε περίπατο. και στο phpmyadmin δεν βλέπω τους υπόλοιπους.

Σου έχει τύχει?
Ευχαριστώ.
sthn utf oi Ellhnikoi xarakthres einai 2bitoi.. auto shmainei oti o enas xarakthras prosmetratai os 2 apo thn mysql.. an exeis orio 60 xarakthron tha parei mexri 30 ellhnikous kai mexri 20 stous Kinezikous pou einai 3bitoi..

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από vcore » 24 Μαρ 2010 19:22

Και τι μπορώ να κάνω ρε φίλε σε αυτή την περίπτωση?

Να αλλάξω το Limit σε 60 για να έχω πραγματικά 30? Αν όμως ο άλλος γράψει λατινικούς χαρακτήρες τότε το Limit Θα είναι πραγματικά 60? Any tip ?
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από fafos » 24 Μαρ 2010 19:55

den eggyamai oti tha doulepsei:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mb_internal_encoding&#40;"UTF-8"&#41;;
$mhkos = mb_strlen&#40;$_POST&#91;test&#93;&#41;;
$var = mb_substr&#40;$_POST&#91;test&#93;, 0,$mhkos&#41;; 

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από vcore » 24 Μαρ 2010 20:13

Οκ θα το δοκιμάσω τώρα.
Εσύ πως δουλεύεις ? Δεν έχεις αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με utf-8 ?

Thanks θα επανέρθω με comments.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από vcore » 24 Μαρ 2010 20:21

Δεν παίζει γαμώ..... :(
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από vcore » 24 Μαρ 2010 20:34

Kaι τελικός γιατί να το κάνει μόνο στο πεδίο menu_title που είναι δηλωμένο στην Mysql varchar και να μην το κάνει και στο πεδίο menu_description που είναι δηλωμένο text!?

Μου έχει φάει τα σωθικά αυτή η λαλακία από το πρωί.... :evil:
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από vcore » 24 Μαρ 2010 20:43

fafos έγραψε:
vcore έγραψε:μυρίζομαι πρόβλημα με utf-8 encoding....

Καταχωρώ μενού στα αγγλικά και τα δείχνει ολόκληρα. με το που πάω να γράψω ελληνικά ενώ το πεδίο έχει μέγιστο αριθμό 30 χαρακτήρες καταχωρεί μόνο τους 15-16 χαρακτήρες και οι υπόλοιποι πάνε περίπατο. και στο phpmyadmin δεν βλέπω τους υπόλοιπους.

Σου έχει τύχει?
Ευχαριστώ.
sthn utf oi Ellhnikoi xarakthres einai 2bitoi.. auto shmainei oti o enas xarakthras prosmetratai os 2 apo thn mysql.. an exeis orio 60 xarakthron tha parei mexri 30 ellhnikous kai mexri 20 stous Kinezikous pou einai 3bitoi..
Εντάξη έφαγα τα μουστάκια μου.

Σκεφτόμενος αυτό που έγραψες με τα bits & utf 8 άλλαξα το πεδίο menu_title από varchar(30) σε text στην Mysql και έπεξε.

Λογικό και κατανοητό πλέον αλλά αμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις......

Χρωστάω σου μου :pint:
Thanks Again.
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από korgr » 24 Μαρ 2010 21:28

Και γιατι δεν το εκανες varchar(60)?
Ειλικρινα δεν καταλαβα! :roll:

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από vcore » 24 Μαρ 2010 21:33

'Εχεις δίκιο νότη. 'Ελα ντε γιατί? Μάλλον χτύπησα κόκκινο. Από τις 7 το πρωί μπροστά από την οθόνη .....
:)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

scor
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 19 Ιουν 2010 02:10

PHP+JQUERY+MYSQL no1- Αποστολή δεδομένων από φόρμα

Δημοσίευση από scor » 17 Φεβ 2011 16:14

απλά άψογος :respect:
: - )

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες