προβλημα με κενα textfield

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kilikeio
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2008 16:53

προβλημα με κενα textfield

Δημοσίευση από kilikeio » 10 Δεκ 2009 23:46

hello
εχω αυτη την φορμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="insert2.php" method="post"  name="frm1">
Link&#58; <input type="text" name="link"/ >
Artist&#58; <input type="text" name="artist" />
Year&#58; <input type="text" name="year" />
Comments&#58; <input type="text" name="comments"/>
Genre&#58; <input type="text" name="genre" />
<input type="submit" name="submit" onClick="return valid&#40;&#41;" />
<input name="reset" type="reset" value="Clear" id="reset" />
</form>
ξερει κανεις κανενα καλο τροπο να τσεκαρω αν τα πεδια Link και Artist και να πεταει error??
εγω εκανα αυτο αλλα δεν δουλευει:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" language="JavaScript">

 function valid&#40;&#41;
  &#123;
    var ln,art;
    ln=document.Frm1.link.Value;
    art=document.Frm1.artist.Value;
    if&#40;ln==""&#41;
    
    &#123;
      alert&#40;"Field can't be blank"&#41;;
      frm1.link.Focus&#40;&#41;;
     return false;
    &#125;
    else if&#40;art==""&#41;
    &#123;
    alert&#40;"Field can't be blank"&#41;;
    frm1.artist.Focus&#40;&#41;;
    return false;
   &#125;
&#125;
</script>
δεν εχω και πολυ εμπειρια απο javascript

psapikas
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 08:25

προβλημα με κενα textfield

Δημοσίευση από psapikas » 11 Δεκ 2009 16:29

Καλησπέρα,

Frm1 δεν υπάρχει στον κωδικά σου, υπάρχει frm1. Αυτά τα 2 είναι διαφορετικά για php, javascript κλπ
Επίσης η Focus() πρέπει να γίνει focus()
Τέλος θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις 1 μεταβλητή που θα αναφέρεται στην φόρμα σου και με βάση αυτή να αναφέρεσαι στα υπόλοιπα στοιχεία της φόρμας

kilikeio
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2008 16:53

προβλημα με κενα textfield

Δημοσίευση από kilikeio » 11 Δεκ 2009 17:39

δοκιμασα τις αλλαγες που μου προτεινες αλλα τιποτα.
αν εχει καποιος καποιο παραδειγμα να μου στειλει...

psapikas
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 08:25

προβλημα με κενα textfield

Δημοσίευση από psapikas » 11 Δεκ 2009 18:40

Δοκίμασε ένα alert(var.value) να δεις αν σου δουλεύει ή όχι...

Επίσης δες την κονσόλα σφαλμάτων για javascript λάθη

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

προβλημα με κενα textfield

Δημοσίευση από korgr » 11 Δεκ 2009 20:02

Για δοκιμασε ετσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" language="JavaScript">

 function valid&#40;&#41;  &#123;
    var ln,art;
    ln=document.all&#91;'frm1'&#93;.link.value;
    art=document.all&#91;'frm1'&#93;.artist.value;
    if&#40;ln==""&#41;&#123;
      alert&#40;"Field can't be blank"&#41;;
     document.all&#91;'frm1'&#93;.link.focus&#40;&#41;;
     return false;
    &#125;
    else if&#40;art==""&#41;
    &#123;
    alert&#40;"Field can't be blank"&#41;;
    document.all&#91;'frm1'&#93;.artist.focus&#40;&#41;;
    return false;
   &#125;else&#123;
return true;
&#125;
&#125;
</script> 

kilikeio
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2008 16:53

προβλημα με κενα textfield

Δημοσίευση από kilikeio » 12 Δεκ 2009 01:29

ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα εκανα αυτο τελικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
function validateForm&#40;&#41;
&#123;
var count=0;
var msg="";

    for&#40;i=0;i<=1;i++&#41;
    &#123;
        if&#40;document.UD.elements&#91;i&#93;.value==""&#41;
        &#123;
        count=1;
        msg=msg+"\n"+document.UD.elements&#91;i&#93;.name;
        &#125;
        else if&#40;&#40;i>3&#41; && &#40;count==0&#41;&#41;
        &#123;
            return&#40;true&#41;;
        &#125;
    &#125;
    for&#40;i=0;i<=1;i++&#41;
    &#123;
        if&#40;document.UD.elements&#91;i&#93;.value==""&#41;
        &#123;
        alert&#40;"PLEASE FILL IN THE FOLLOWING FIELD&#40;S&#41;\n "+msg&#41;;
        document.UD.elements&#91;i&#93;.focus&#40;&#41;;
        return&#40;false&#41;;
        &#125;

    &#125;


&#125;

</script>

οπου αν αλλαξεις μεσα στο for το i και το κανεις π.χ i<=2 ή i<=3 κοιταζει 2 ή 3 ή 4 πεδια. αναλογως ποσα εχεις και ποσα θελεις να validate.
και μεσα στην φορμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων


<form name="UD" action="index.php" method="post">
                                     .
                                     .
                                     . 
                                     .
<input type="submit" name="submit" value="Submit" onClick="return validateForm&#40;&#41;"
και μου δουλεψε μια χαρα!

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες