δημιουργια πίνακων

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από kingbill » 14 Δεκ 2009 16:47

ηθελα να ρωτησω κατι επειδη δεν το ξερω

μπορεις να δημιουργησεις εναν πινακα σε μια βάση ακομα και αν αυτος ο πινακας υπαρχει
και αν ναι πως

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από dva_dev » 14 Δεκ 2009 16:54

Τι λογική θα είχε να δημιουργήσεις κάτι που υπάρχει ήδη;
Μάλλον κάτι άλλο πρέπει να ζητάς.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από korgr » 14 Δεκ 2009 17:00

μπορεις απλα να χρησιμοποιησεις την drop table if exists ωστε δημιουργωντας τον νεο πινακα να μην εχεις μηνυματα λαθους σχετικα με το οτι υπαρχει και ο παλιος...

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από kingbill » 14 Δεκ 2009 17:28

φιλε μου dva_dev μπορει ας πουμε να παρεις μια βαση και να μην ξερεις τη πινακες εχει μεσα
και οταν πας εσυ δημιουργησεις ενα πινακα ο οποιος υπαρχει ηδη αλλα εσυ δεν το ξερεις ομως οτι υπαρχει

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από dimsis » 14 Δεκ 2009 17:54

Με ποιο τρόπο θα δημιουργήσεις τον πίνακα σε αυτήν την θεωρία;
ένα query με create table tade ... ;
Αν υπάρχει θα σου χτυπήσει error Table already exist και το table που υπάρχει θα παραμείνει ανεπηρέαστο.

Αν θέλεις να δεις με php αν υπάρχει κάποιος πίνακας:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
function table_exists &#40;$table, $db&#41; &#123; 
	$tables = mysql_list_tables &#40;$db&#41;; 
	while &#40;list &#40;$temp&#41; = mysql_fetch_array &#40;$tables&#41;&#41; &#123;
		if &#40;$temp == $table&#41; &#123;
			return TRUE;
		&#125;
	&#125;
	return FALSE;
&#125;

/** How to use it **/
if &#40;table_exists&#40;test_table, my_database&#41;&#41; &#123;
	echo"Yes the table is there.";
&#125;
?>

mysql:

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE IF NOT EXISTS table_name &#40;field1 CHAR&#40;40&#41;, field2 CHAR&#40;40&#41;&#41;
Μπορείς και το ερώτημα που θα γράψεις στην php να είναι όπως το παραπάνω οπότε να αποφύγεις και την function...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από dva_dev » 14 Δεκ 2009 17:57

Πάντως, δεν γίνεται να δημιουργήσεις πίνακες/πεδία/views/functions/stored procedures/indexes/constraints/και γενικά οτιδήποτε υπάρχει ήδη, σε καμία βάση δεδομένων (απλώς για να απαντήσουμε στο ερώτημα σου).
Αλλά φαίνεται πως το πραγματικό ερώτημα είναι πως μπορείς να ελέγξεις αν ένας πίνακας (ή οτιδήποτε) υπάρχει ή όχι για να το δημιουργήσεις. Για πίνακες δες το http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/show-tables.html

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από kingbill » 14 Δεκ 2009 19:30

εστειλα σε μια εταιρια βογραφικο και μου εστειλαν μια ασκηση να λυσω

θα υπαρχει μια φορμα που ο χρηστης θα βαζει username, pass και ονομα βασης και οταν θα παταει submit θα γινονται post τα στοιχεια αυτα σε μια νεα σελιδα και αυτη η σελιδα με τα παραπανω στοιχεια θα συνδεετε σε μια βαση mysql και θα δημιουγει εναν πινακα ακομη και αυτος αν υπαρχει. με ταδε ονομα και με αυτα τα πεδια

και μερικους περιορισμους στα πεδια αυτα

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από dimsis » 14 Δεκ 2009 19:38

και με τα δεδομένα που υπάρχουν στον υπάρχων πίνακα τι θα γίνετε δηλαδή; αν τον κάνεις drop πάνε περίπατο... στο άφησαν έτσι φλου;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από dva_dev » 14 Δεκ 2009 20:00

Μάλλον θα το άφησαν φλου για να δουν τι σκέφτεται να υλοποιήσει, πως θα δικαιολογήσει/αιτιολογήσει αυτό που υλοποίησε και σε πόσο χρόνο το υλοποίησε.

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

δημιουργια πίνακων

Δημοσίευση από Sheena » 15 Δεκ 2009 17:19

kingbill έγραψε:εστειλα σε μια εταιρια βογραφικο και μου εστειλαν μια ασκηση να λυσω

θα υπαρχει μια φορμα που ο χρηστης θα βαζει username, pass και ονομα βασης και οταν θα παταει submit θα γινονται post τα στοιχεια αυτα σε μια νεα σελιδα και αυτη η σελιδα με τα παραπανω στοιχεια θα συνδεετε σε μια βαση mysql και θα δημιουγει εναν πινακα ακομη και αυτος αν υπαρχει. με ταδε ονομα και με αυτα τα πεδια

και μερικους περιορισμους στα πεδια αυτα
Προφανώς ο πίνακας που θα δημιουργείται είναι χάρην άσκησης και όχι τι θα γινόταν στην πραγματικότητα. Γιατί τότε απλά θα έλεγχες τα στοιχεία που σου δόθηκαν ως username & password με αυτά που υπήρχαν ήδη στην βάση και ανάλογα θα έπραττες (αν λ.χ. πρόκειται για νέο χρήστη), και φυσικά θα έπαιζες με κρυπτογράφηση στις πιο "σοβαρές" εφαρμογές...
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες