λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από korgr » 20 Δεκ 2009 00:49

Κώδικας: Επιλογή όλων

mail("mail@mail.gr", $subject, $message, "From: $email \nContent-Type: text; charset=utf-8\n" );
header( "Location: http://www.mysite.gr/after_contact.html" ); 

Δεν σου κανει δουλεια ετσι?
Το utf-8 που εχουμε βαλει στο τελος καλυπτει την κωδικοποιηση ολου του μηνυματος (και του subject δηλαδη).

stratis79
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 17:12

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από stratis79 » 20 Δεκ 2009 13:38

όχι απλά ρώτησα για να μην κάνω λάθος. Θα το δοκιμάσω!

stratis79
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 17:12

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από stratis79 » 20 Δεκ 2009 18:06

<?
$email = $_REQUEST['email'] ;
$name = $_REQUEST['name'] ;
$surname = $_REQUEST['surname'] ;
$subject = $_REQUEST['subject'] ;
$message="Όνομα : ".$name."\r\n";
$message.="Επώνυμο : ".$surname."\r\n";
$message.= "Μήνυμα : \r\n".stripslashes($_REQUEST['message']) ;


mail("mail@mail.gr", $subject, $message, "From: $email \nContent-Type: text; charset=utf-8\n" );
header( "Location: http://www.site.gr/after_contact.html" );
?>

βλέπεις κάποιο λάθος διότι το subject είναι κενό

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από korgr » 20 Δεκ 2009 18:51

δες τον html κωδικα σου στη φορμα αν εχει σωστο ονομα το πεδιο

stratis79
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 17:12

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από stratis79 » 20 Δεκ 2009 18:54

<p>Θέμα:
<input name="subject" type="text" />
</p>

subject βλέπω...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από korgr » 20 Δεκ 2009 23:10

Παντως ενα test που εκανα εγω μου ηρθε κανονικα με αυτον τον κωδικα
Τι να πω...

stratis79
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 17:12

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από stratis79 » 21 Δεκ 2009 07:50

se outlook, horde?

θα ξανατσεκαρω

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από korgr » 21 Δεκ 2009 09:06

Σε Thunderbird για την ακριβεια, αλλα αυτο λιγη σημασια εχει. Εδω μιλαμε να φερει τιμη η $subject. Αν φερνει την φερνει παντου!

stratis79
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 17:12

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από stratis79 » 21 Δεκ 2009 18:57

κώδικας:

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Φόρμα επικοινωνίας</title>

</head>
<body>
<center>
<form method="post" action="mail.php">
<p>Όνομα:
<input name="name" type="text" />
</p>
<p>Επώνυμο:
<input name="surname" type="text" />
</p>
<p>Το e-mail σας:
<input name="email" type="text" />
</p>
<p>Θέμα:
<input name="subject" type="text" />
</p>
<p><br />
Μήνυμα:<br />
<textarea name="message" rows="15" cols="40">
</textarea>
<br />
<input type="submit" value="Αποστολή μηνύματος"/>
</p>
</form>
</body>
</html>

php αρχείο

<?
$email = $_REQUEST['email'] ;
$name = $_REQUEST['name'] ;
$surname = $_REQUEST['surname'] ;
$subject = $_REQUEST['subject'] ;
$message="Όνομα : ".$name."\r\n";
$message.="Επώνυμο : ".$surname."\r\n";
$message.= "Μήνυμα : \r\n".stripslashes($_REQUEST['message']) ;


mail("mail@mail.gr", $subject, $message, "From: $email \nContent-Type: text; charset=utf-8\n" );
header( "Location: http://www.site.gr/after_contact.html" );
?>

αυτό έχω βάλει

και στο horde ερχεται &acute;&Iuml;&Icirc;&iquest;&Icirc;&frac14;&Icirc;&iquest;&Icirc;&sup1; (έρχεται αρμένικο αλλά εδώ βγάζει αυτό)
στο Outlook κενό

:cry: μήπως κάνω κάποιο λάθος στο php;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από korgr » 21 Δεκ 2009 19:25

Μπορεις να επισυναψεις εδω τα δυο αρχεια?
Οχι τον κωδικα, τα ιδια τα αρχεια!
Το php και το html με την φορμα.

ή στειλτα μου με email
korinthorama at gmail dot com

stratis79
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 17:12

λάθη στο php αρχείο φόρμας επικοινωνίας

Δημοσίευση από stratis79 » 21 Δεκ 2009 21:28

οκ θα στα περασω στο γνωστό e-mail

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης