thinker_5 έγραψε:δηλαδή θες να μου πείς οτι μπόρω να αγοράσω ένα προιόν και μετά από μερικές μέρες αν το δω πιό φτηνά κάπου θα το πάω πίσω εκεί που το αγόρασα και θα μου το πάρουν πίσω και α μου δώσουν και τα λεφτα μου πίσω;ααα αυτο είναι πολυ καλό δηλαδή σαν να λέμε κάθε λιγο και λιγάκι θα γυρίζω το προιόν μου πίσω σε κάθε κατάστημα που θα το αγοράζω και στο τέλος τέλος λιγο πριν φύγει από την αγορά το μοντέλο θα το εχω αγοράσει σχεδόν τσάμπα πολυ καλό βρε παιδιά έχεται και κανένα άλλο τοσο καλό κόλπο να βγάλουμε λεφτά;

εισαι απίθανος μεγάλε!
Ο "Ελληνάρας" προσωποποιημένος..
Κατ'αρχήν δε μιλάω υποθετικά, ούτε περιγράφω κάποιο κόλπο. Ανέφερα ήδη το παράδειγμα με το τηλέφωνο, το οποίο δεν το άκουσα ή μου το είπε κάποιος φίλος μου, το έκανα.
Ο συγκεκριμένος νόμος και το συγκεκριμένο δικαίωμα είναι ένα δεδομένο για αρκετά εκατομμύρια κατοίκους διαφόρων χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης. Δε ξέρω ακριβώς ποιες το εφαρμόζουν, αλλά εφαρμόζεται ΣΙΓΟΥΡΑ στην Αγγλία και στη Γερμανία. Επαναλαμβάνω πως έχω χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα προσωπικά και στις δύο χώρες.
Αν θες πήγαινε και ρώτησε στα Lidl της περιοχής σου αν το εφαρμόζουν ακόμα. Όταν πρωτοείχαν ανοίξει το εφάρμοζαν (γερμανική εταιρεία) για όλα τα extra προϊόντα που φέρναν. Συγκεκριμένα, είχα αγοράσει ένα φορητό cd-player που ήταν συνδεμένο σε μία κασέτα (φοβερό μηχάνημα!) ώστε να στέλνει το σήμα σε κασετόφωνο και να ακούω cd στο παλιό αμάξι της οικογένειας που δεν είχε cd-player. Δε με ικανοποίησε η ποιότητά του και μερικές μέρες μετά το επέστρεψα με την απόδειξή του και πήρα τα λεφτά μου πίσω. Και ναι, είχα έναν γνωστό έλεγε πως έκανε αυτό το "κόλπο" που λες. Ό,τι του άρεσε, το αγόραζε, το χρησιμοποιούσε για 1-2 εβδομάδες και το επέστρεφε.. Προσωπικά το θεωρώ βλακεία, αλλά τέλος πάντων..
Η μόνη προϋπόθεση είναι να το επιστρέψεις ακέραιο, χωρίς ούτε γρατσουνιά μαζί με όλα τα περιεχόμενα της αρχικής του συσκευασίας.