Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Joomla! forum. Joomla! Questions and Answers.

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
andreaskor
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: 03 Μάιος 2007 14:28
Επικοινωνία:

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από andreaskor » 20 Δεκ 2009 16:15

1ο Βήμα
Μπες στο phpMyAdmin του xampp και πάτα export στη βάση δεδομένων που χρησιμοποιείς (και πριν πατησεις το τελικό export επέλεξε το save as file.)

2ο Βήμα
Μπες στο control panel του server σου και επέλεξε εκεί που λέει βάσεις δεδομένων!
Εάν δεν έχει username φτιάξε ένα και μετα φτιάξε μία βάση δεδομένων και βάλε διαχειρηστή με full δικαιώματα το username που έκανες.

3ο Βήμα
Άνοιξε το αρχείο configuration.php που είναι στον αρχικό σου φάκελο ,και άλλαξε τα παρακάτω:

var $log_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/logs';
var $tmp_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/tmp';
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'συνήθως εδώ βάζεις localhost';
var $user = 'εδώ βάζεις το username που έφτιαξες στο Βήμα 2ο;
var $password = 'εδώ βάζεις το password του χρήστη που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
var $db = 'εδώ βάζεις το όνομα της βασης δεδομένων που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
Αποθήκευσε το και κλείστο.

4ο Βήμα
Ανέβασε το φάκελο του site σου με όλα τα αρχεια στο sever σου.

5ο Βήμα
Μέσα από το control panel του server πήγαινε στην επιλογή phpMyAdmin και επέλεξε την βάση δεδομένων που δημιούργησες στο Βήμα 2ο και εκεί κάνε import την βάση που έκανε export στον Βήμα 1ο η οποία είναι αποθηκευμένη στο pc σου

6ο Βήμα
Δεν υπάρχει.. πληκτρολόγησε το domain του site σου και δες το!

Έλπιζω να σε βοήθησα. Δεν είναι πολύ δύσκολο σαν λογικη αλλά αμα το κάνεις μια φορά μετά είναι εύκολο!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreaskor την 21 Δεκ 2009 23:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

boza76
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 00:19

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από boza76 » 20 Δεκ 2009 16:16

ok περιμένω. ευχαριστώ

boza76
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 00:19

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από boza76 » 20 Δεκ 2009 16:37

Πολύ αναλυτικά! Πιστεύω θα βρω άκρη. Ευχαριστώ φίλε. Καλές γιορτές...

boza76
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 00:19

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από boza76 » 20 Δεκ 2009 16:46

Επανέρχομαι με προβληματάκι. Εννοείς να την κάνω εξαγωγή σαν δεδομένα; Και τα αρχεία να τα ανεβάσω συμπιεσμένα ή όχι;

andreaskor
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: 03 Μάιος 2007 14:28
Επικοινωνία:

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από andreaskor » 20 Δεκ 2009 17:34

Λοιπόν

1οΒήμα

Πατάς EXPORT
Εικόνα

2οΒήμα

Επιλέγεις την βάση δεδομένων και απο κάτω sql (εμένα η βάση λέγεται joomla)
Εικόνα

3οΒήμα

Checkάρεις το Save as file κάτω αριστέρα
Εικόνα

4οΒήμα

Και πατάς δεξία GO


------------------------------------------------------------------
Επίσης τα αρχεία σου μπορεις να τα ανεβάσεις στον server σαν ένα zip για να γλιτώσεις χρόνο και να τα κάνεις unzip από το control panel του server σου!
------------------------------------------------------------------

boza76
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 00:19

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από boza76 » 20 Δεκ 2009 19:01

Να είσαι καλά. Όλα μια χαρά...

andreaskor
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: 03 Μάιος 2007 14:28
Επικοινωνία:

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από andreaskor » 21 Δεκ 2009 00:09

Και σύ ...καλή συνέχεια καλές γιορτές..!!


boza76
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 00:19

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από boza76 » 21 Δεκ 2009 22:50

Παιδιά προσπαθώ να ολοκληρώσω το ανέβασμα του site αλλα έχω κάποια μικροπροβλήματα ακόμα. Η φωτο που έχω δείχνει τα αρχεία που έχω στον httpdocs φάκελο μέσα από το plesk. Τα αρχεία του site βρίσκονται στον φάκελο joomla3. Έχω κάνει inport τη βάση του site σε μια βάση που έχω φτιάξει με το plesk αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται και πως να τη συνδέσω με το site. Όταν πληκτρολογώ το url (www.αδαμ.gr) μου βγάζει μια σελίδα του server.
Μήπως υποψιάζεται κάποιος τι λάθος κάνω;
Συνημμένα
site.JPG
site.JPG
site

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από manolism » 21 Δεκ 2009 23:00

3ο Βήμα
Άνοιξε το αρχείο configuration.php που είναι στον αρχικό σου φάκελο ,και άλλαξε τα παρακάτω:

var $log_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/logs';
var $tmp_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/tmp';
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'συνήθως εδώ βάζεις localhost';
var $user = 'εδώ βάζεις το username που έφτιαξες στο Βήμα 2ο;
var $password = 'εδώ βάζεις το password του χρήστη που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
var $db = 'εδώ βάζεις το όνομα της βασης δεδομένων που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
Αποθήκευσε το και κλείστο.
Αυτή είναι η σύνδεση που θέλεις. Για να δεις το site πρέπει να πας στο www.αδαμ.gr/joomla3

boza76
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 00:19

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από boza76 » 21 Δεκ 2009 23:12

Ευχαριστώ! Μάλλον κάτι έκανα!
Τώρα για να απαντά το site στο url www.αδαμ.gr μάλλον θα πρέπει να βγάλω τα αρχεία από το φάκελο joomla3 και να τα αφήσω στον httpdocs, έτσι;

boza76
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 00:19

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από boza76 » 21 Δεκ 2009 23:36

Έβγαλα τα αρχεία όπως λέω παραπάνω αλλά τίποτα...

andreaskor
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: 03 Μάιος 2007 14:28
Επικοινωνία:

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από andreaskor » 21 Δεκ 2009 23:40

ναι αυτό πρέπει να κάνεις!! έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα !! όλα είναι περασμένα στο configuration.php! και στον τελευταίο φάκελο να πας τα αρχεία πάλι θα δουλεύει! οπότε μετέφερε όλα τα αρχεία στο httpdocs

boza76
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 00:19

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από boza76 » 21 Δεκ 2009 23:59

Μια χαρα! Ευχαριστω παιδιά...
Όλα μια χαρά...
Απλά ξέχασα να διαγράψω το index.html που προυπήρχε...

prezakis
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 20 Φεβ 2008 19:13

Μεταφορά Joomla από τοπικό server σε απομακρυσμένο

Δημοσίευση από prezakis » 24 Ιούλ 2014 22:13

andreaskor έγραψε:1ο Βήμα
Μπες στο phpMyAdmin του xampp και πάτα export στη βάση δεδομένων που χρησιμοποιείς (και πριν πατησεις το τελικό export επέλεξε το save as file.)

2ο Βήμα
Μπες στο control panel του server σου και επέλεξε εκεί που λέει βάσεις δεδομένων!
Εάν δεν έχει username φτιάξε ένα και μετα φτιάξε μία βάση δεδομένων και βάλε διαχειρηστή με full δικαιώματα το username που έκανες.

3ο Βήμα
Άνοιξε το αρχείο configuration.php που είναι στον αρχικό σου φάκελο ,και άλλαξε τα παρακάτω:

var $log_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/logs';
var $tmp_path = '/home/εδώ βάζεις το username που έχεις στον server σου/public_html/tmp';
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'συνήθως εδώ βάζεις localhost';
var $user = 'εδώ βάζεις το username που έφτιαξες στο Βήμα 2ο;
var $password = 'εδώ βάζεις το password του χρήστη που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
var $db = 'εδώ βάζεις το όνομα της βασης δεδομένων που έφτιαξες στο Βήμα 2ο';
Αποθήκευσε το και κλείστο.

4ο Βήμα
Ανέβασε το φάκελο του site σου με όλα τα αρχεια στο sever σου.

5ο Βήμα
Μέσα από το control panel του server πήγαινε στην επιλογή phpMyAdmin και επέλεξε την βάση δεδομένων που δημιούργησες στο Βήμα 2ο και εκεί κάνε import την βάση που έκανε export στον Βήμα 1ο η οποία είναι αποθηκευμένη στο pc σου

6ο Βήμα
Δεν υπάρχει.. πληκτρολόγησε το domain του site σου και δες το!

Έλπιζω να σε βοήθησα. Δεν είναι πολύ δύσκολο σαν λογικη αλλά αμα το κάνεις μια φορά μετά είναι εύκολο!
Καλησπέρα,

Έχω κάνει αυτά τα βήματα, πρόσθεσα και στο configuration.php το log path και το tmp path παρόλου που δεν υπήρχαν, αλλά μου βγάζει το site σαν να μην υπάρχει template. Χύμα τα contents. Μήπως από κάπου πρέπει να του ορίσω και πιο template να χρησιμοποιεί;
Να αναφέρω κι ότι στο configuration.php file η μορφή των εγγραφών ήταν ...
$mosConfig_db = 'χχχχχ_db';
$mosConfig_dbprefix = 'jos_';
...κ.λπ.
και γι' αυτό τη διατήρησα έτσι.Πρέπει να τη γυρίσω σε μορφή....
var $db = 'χχχχχ_db';
var $dbprefix = 'jos_';
ή δουλεύει κι έτσι που είναι τώρα;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες