[AS3] Flash να κανει Load εξωτερικά φώτο και να μπει σε HTML

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] Flash να κανει Load εξωτερικά φώτο και να μπει σε HTML

Δημοσίευση από gergos » 22 Δεκ 2009 09:53

Εχω αυτό τον κώδικα για image rotator.

Κώδικας: Επιλογή όλων

import fl.transitions.*;
import fl.transitions.easing.*;
// SETTINGS
var delay:int = 10;// Sec
var images:Array = ["image1.jpg", "image2.jpg", "image3.jpg"];
// CREATE ITEMS
var i:int = 0;
var loader:Loader = new Loader();
loader.contentLoaderInfo.addEventListener(Event.COMPLETE, imageLoaded);
var mc:MovieClip = new MovieClip();
addChild (mc);
mc.addChild(loader);
// START TIMER
setInterval (changeImage, delay * 1000);
changeImage();
// CHANGE IMAGE
function changeImage ():void
{
   loader.load (new URLRequest(images[i++]));
   if (i == images.length) i = 0;
}
function imageLoaded(event:Event):void
{
   TransitionManager.start(mc, {type:PixelDissolve, direction:Transition.IN, duration:2, easing:Regular.easeIn, xSections:10, ySections:10});
}
Που παίζει κανονικά ενα Image rotator. Μπορει να μου πει καποιος γιατι ενώ παίζει κανονικά όταν το βάλω σε HTML ιστοσελίδα δεν κανει load τις εξωτερικές φωτο???

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS3] Flash να κανει Load εξωτερικά φώτο και να μπει σε HTML

Δημοσίευση από HeRu » 22 Δεκ 2009 10:49

Έλεγξε τα ακόλουθα:
  1. Οι εικόνες image1.jpg, image2.jpg, image3.jpg να είναι μαζί με το swf.
  2. Τα πεζοκεφαλαία να ταιριάζουν ακριβώς (να μην είναι π.χ. Image1.jpg κλπ)
  3. Αν το αρχείο το φορτώνεις από διαφορετικό path, θα πρέπει να προσθέσεις αυτό το path στα images.

gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] Flash να κανει Load εξωτερικά φώτο και να μπει σε HTML

Δημοσίευση από gergos » 22 Δεκ 2009 11:10

To Swf ekei pou einai an to trexw tis fortwnei kanonikotata.... to problhma einai oti den tis fortwnei otan to bazw mesa sthn HTML ekei einai to problhma.
Opote ektos apo to 3 pou den katalaba ti enoeis me to path ta alla 2 einai sigoura swsta giati mono tou paizei kanonika

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="banner">
      <object classid="clsid&#58;D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="980" height="466" id="FlashID" title="test">
        <param name="movie" value="test/header2_fv8.swf" />
        <param name="quality" value="high" />
        <param name="wmode" value="opaque" />
        <param name="swfversion" value="9.0.45.0" />

        <!-- This param tag prompts users with Flash Player 6.0 r65 and higher to download the latest version of Flash Player. Delete it if you don’t want users to see the prompt. -->
        <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
        <!-- Next object tag is for non-IE browsers. So hide it from IE using IECC. -->
        <!--&#91;if !IE&#93;>-->
        <object type="application/x-shockwave-flash" data="test/header2_fv8.swf" width="980" height="466">
          <!--<!&#91;endif&#93;-->
          <param name="quality" value="high" />
          <param name="wmode" value="opaque" />
          <param name="swfversion" value="9.0.45.0" />

          <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
          <!-- The browser displays the following alternative content for users with Flash Player 6.0 and older. -->
          <div>
            <h4>Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.</h4>
            <p><a href="http&#58;//www.adobe.com/go/getflashplayer"><img src="http&#58;//www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Get Adobe Flash player" width="112" height="33" /></a></p>
          </div>
          <!--&#91;if !IE&#93;>-->
        </object>

        <!--<!&#91;endif&#93;-->
      </object>
    </div>
  <div id="content">

Κώδικας: Επιλογή όλων

value="test/header2_fv8.swf" />
εδω μεσα ειναι και το swf και οι foto.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS3] Flash να κανει Load εξωτερικά φώτο και να μπει σε HTML

Δημοσίευση από HeRu » 22 Δεκ 2009 11:21

Μην κάνεις double/triple post, υπάρχει και το edit! :)

Δεν είναι σίγουρα σωστά τα 1+2!
Αλλιώς μπορεί να συμπεριφέρεται όταν το βλέπεις μόνο του και αλλιώς όταν το βλέπεις μέσα από το server. Κάποιοι servers είναι πολύ ευαίσθητοι στα πεζοκεφαλαία.

Επίσης για το 3 αν το swf το κάνεις embed στην σελίδα σου από άλλο φάκελο π.χ. "test/banner.swf", τότε δοκίμασε να βάλεις αυτό το path στο load.

Κώδικας: Επιλογή όλων

loader.load &#40;new URLRequest&#40;"test/" + images&#91;i++&#93;&#41;&#41;;

gergos
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009 11:12

[AS3] Flash να κανει Load εξωτερικά φώτο και να μπει σε HTML

Δημοσίευση από gergos » 22 Δεκ 2009 12:13

Thanks για την βοήθεια το έλυσα. Έπρεπε να πάω και μέσα στο html και να το αλάξω τον φάκελο που βλέπει. Mia ερώτηση. Η actionscript...βλεπει σαν root τον φακελο που είναι το swf?? H τον φάκελο που είναι το .html αρχείο?? Και αν υσχιει το ιδιο για όλους τους browsers.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS3] Flash να κανει Load εξωτερικά φώτο και να μπει σε HTML

Δημοσίευση από HeRu » 22 Δεκ 2009 12:28

Το φάκελο που είναι το .html αρχείο και ισχύει το ίδιο για όλους τους browsers.

Όταν το κάνεις embed, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το base parameter στην html, για να μην χρειάζεται να βάλεις το path μέσα στην actionscript.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<param name="base" value="test/" />

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης