Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από dpa » 23 Δεκ 2009 19:36

Παιδιά πως μπορώ να χρωματίσω κάποια από τα στοιχεία ενός

<select>
<option>Item1</option>
<option>Item2</option>
</select>

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από korgr » 23 Δεκ 2009 20:25

με css

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select>
<option style="background&#58; black; color&#58;yellow">Item1</option>
<option style="background&#58; red; color&#58;white">Item2</option>
</select>
μπορεις να δημιουργησεις κλασεις και να τις εφαρμοζεις σε καθε option ξεχωριστα μετα...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select>
<option class="blackYelllow">Item1</option>
<option class="redWhite">Item2</option>
</select>

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από dpa » 23 Δεκ 2009 21:06

Φίλε το είχα δοκιμάσει έτσι ώστε να κάνει τα γράμματα Bold και δεν το είχε κάνει.

Παρατήρησα ότι μπορεί να εφαρμόσει μόνο χρώμα γραμμάτων και χρώμα background

τίποτε άλλο.

Δεν ξέρω γιατί.

Αυτό είχα βάλει

option.b {
color: #FF0000;
background-color: #FFFFCC;
margin-left: 10px;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 16px;
text-indent: 10px;
}

το οποίο εφάρμοζε μόνο το background και το χρώμα γραμμάτων μονο

γιατι ??

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από ThyClub » 23 Δεκ 2009 21:13

dpa έγραψε:Φίλε το είχα δοκιμάσει έτσι ώστε να κάνει τα γράμματα Bold και δεν το είχε κάνει.

Παρατήρησα ότι μπορεί να εφαρμόσει μόνο χρώμα γραμμάτων και χρώμα background

τίποτε άλλο.

Δεν ξέρω γιατί.

Αυτό είχα βάλει

option.b {
color: #FF0000;
background-color: #FFFFCC;
margin-left: 10px;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 16px;
text-indent: 10px;
}

το οποίο εφάρμοζε μόνο το background και το χρώμα γραμμάτων μονο

γιατι ??
Εγώ δεν βλέπω εντολή για blod όμως... δοκίμασε κάτω απο το text-indent:10px; να βάλεις :

Κώδικας: Επιλογή όλων

font-weight&#58;bold;

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από dpa » 23 Δεκ 2009 21:15

το έβγαλα φίλε το είχα δοκιμάσει έτσι οπως το γραφεις αλλά τίποτα

ούτε τα 16px τα γραμματα κάνει

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από ThyClub » 23 Δεκ 2009 21:18

βγάλε το option και άφησε το μόνο .b

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από dpa » 23 Δεκ 2009 21:20

το έχω δοκιμάσει και έτσι φίλε δεν παίζει

Δεν ξέρω γιατί

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από korgr » 23 Δεκ 2009 21:27

Κοιτα να δεις, τα παρακατω css atributes ειναι αποδεκτα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Names noted with an asterisk &#40;*&#41; are JavaScript properties only.
+----------------+--------------------------------------------------------------+
| CSS            |background-attachment           background-color              |
| Attributes     |background-position-x           background-position-y         |
| and            |behavior                        clear                         |
| JavaScript     |color                           direction                     |
| Style          |hasLayout&#40;*&#41;                    height                        |
| Properties     |layout-flow                     layout-grid                   |
|                |layout-grid-mode                pixelBottom&#40;*&#41;                |
|                |pixelHeight&#40;*&#41;                  pixelLeft&#40;*&#41;                  |
|                |pixelRight&#40;*&#41;                   pixelTop&#40;*&#41;                   |
|                |pixelWidth&#40;*&#41;                   posBottom&#40;*&#41;                  |
|                |posHeight&#40;*&#41;                    posLeft&#40;*&#41;                    |
|                |posRight&#40;*&#41;                     posTop&#40;*&#41;                     |
|                |posWidth&#40;*&#41;                     text-autospace                |
|                |text-underline-position         unicode-bidi                  |
|                |width                           word-wrap                     |
|                |writing-mode                    zoom                          |
+----------------+--------------------------------------------------------------+
      
Πηγη: http://www.java2s.com/Code/HTMLCSSRefer ... erties.htm

Αν δοκιμασεις κατι τετοιο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head><title>Change the text color in your option tag</title>
 <style>
  .red &#123;
          color&#58; red;
          font-size&#58; 2em;
  &#125;
  .black &#123;
          color&#58; black;
          font-weight&#58; bold;
  &#125;
 </style>
</head>
<body>
 <select>
  <option>Option #1</option>
  <option class="red">Option #2</option>
  <option>Option #3</option>
  <option class="black">Option #4</option>
 </select>
</body></html>  
θα δεις πως παιζει σε ff αλλα στην πλειονοτητα των browsers εχεις προβλημα. Αν τα θες ολα bold μπορεις να τα κανεις με css στο <select>

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από dpa » 24 Δεκ 2009 10:48

Παιδιά δεν γίνετε τίποτα.

Μόνο χρώμα background εφαρμόζει και χρώμα γραμμάτων τίποτε άλλο

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από korgr » 24 Δεκ 2009 12:44

Δεν μου λες...
Απο οσα γραφουμε, εσυ μπαινεις και κανεις απλα copy τον κωδικα νομιζοντας που σου δωσαμε τη λυση?
Ελεος καποια στιγμη ειστε ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΙ! :evil:

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από dpa » 24 Δεκ 2009 13:04

Φίλε δεν μου έδωσες καμία λύση.

Αυτό που ανέφερες πιο πάνω το είχα κάνει ήδη.

Εγώ ανέφερα πιο πάνω ότι η μόνη μορφοποίηση που δέχεται είναι το χρώμα του background και το χρώμα των γραμμάτων ενός option με css. Δεν μου δέχεται άλλο.

Και ρώτησα αν υπάρχει κάποια άλλη λύση.

Τώρα αν δεν γνωρίζεις άστο μην απαντάς καθόλου, άσε να μιλήσει κάποιος άλλος.
Και ποτέ μην ειρωνεύεσαι.

Μιλάω απλά Ελληνικά.

Σε ευχαριστώ πολύ

Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα.
[/u]

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από korgr » 24 Δεκ 2009 13:19

Δεν σε ειρωνευτηκα, απλα τα πηρα :)
Μα αυτο σου λεω
Σου τεκμηριωνω πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ και απο κατω λες "Δοκιμασα τα παντα και δεν γινεται τιποτα". Ε τι να σου πω απο εκει και περα, δεν ειναι σαν να μην με εχεις διαβασει καν?
Τουλαχιστον σεβασου τον χρονο που καποιοι αναλωνουν για να ασχοληθουν με το θεμα σου.
Καλες γιορτες και σε σενα :D

dpa
Δημοσιεύσεις: 631
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 13:55

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από dpa » 24 Δεκ 2009 13:25

Τέλος πάντων

έχεις δίκιο

ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από fafos » 24 Δεκ 2009 16:03

O kontopatrioths exei dikio.. me aplh css exeis provlhmata.. prepei na anakatepseis kai javascrip-ajax ekei mesa: http://www.queness.com/post/204/25-jque ... m-elements
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
the_eye
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 13:20
Επικοινωνία:

Πως μπορώ να χρωματίσω κάποια στοιχεία ενός select

Δημοσίευση από the_eye » 24 Δεκ 2009 22:48

Βάλτο έτσι, παίζει

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select>
<option style="background&#58; black; color&#58;yellow">Item1</option>
<option style="background&#58; red; color&#58;white; font-weight&#58; bold">Item2</option>
</select>
Αναζήτηση εργασίας
www.jobble.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες