μεταβλητη απο συναρτηση που καλω σε αλλη φορμα

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
SoulHunter
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 24 Δεκ 2009 20:09

μεταβλητη απο συναρτηση που καλω σε αλλη φορμα

Δημοσίευση από SoulHunter » 25 Δεκ 2009 11:57

καλημερα.
εχω την εξης συναρτηση


bool ismember()
{
int member;
if (MessageBox(NULL,"Είστε μέλος",MB_YESNO)==IDYES)
{
member=1;
}
else
{
member=0;
}
return member;
}

την οποία καλώ στο on create event της φορμας 3
στην φορμα 5 ομως η οποια δημιουργήτε ποιό μετα θέλω να έχω κατι σαν το παρακάτω



if (member=1)
{
καποιες εντολες
}
else
{
καποιες αλλες εντολες
}

προφανος το member δεν εχει τιμή και πρέπει καπως μαλλον να την κληρονομεί απο την συναρτηση ismember αλλα δεν τα ξερω καλα (καθολου δλδ τι καλα) αυτα τα περι κληρονομικοτητας κλπ...
αν εχω δικιο και γινετε ετσι και το ξερει καποιος ας δωσει τα φωτα του...

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

μεταβλητη απο συναρτηση που καλω σε αλλη φορμα

Δημοσίευση από virxen75 » 25 Δεκ 2009 14:48

μάλλον με form3->member αν η member είναι public

nkast
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2009 20:31
Επικοινωνία:

μεταβλητη απο συναρτηση που καλω σε αλλη φορμα

Δημοσίευση από nkast » 31 Δεκ 2009 08:09

βαλε στην κλάση της φορμα 3 μια μεταβλητή:
public bool _isMember;
στον oncreate κάνε:
_isMember = ismember();

βαλε στην κλάση της φορμα 5 μια μεταβλητή:
public bool _isMember;
Οταν δημιουργησεις την φορμα 5 πέρνα την μεταβλητή, πχ: new Form5(form3->member);
ston constructor παρε την μεταβλητή και αποθηκευσε την,πχ
public form3::form3(bool isMember)
{
this._isMember = isMember;
}

Ελπίζω να βοήθησα

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες