Load data from php

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από vassilism » 29 Δεκ 2009 17:31

Αγαπητοί φλασεράδες θα ήθελα τα φώτα σας.
Πρώτα απ όλα να σας πω ότι χρησιμοποιώ action script 2.

Σε ένα flash project έχω πάρα πολλά buttons.
Κάθε button είναι και ένα link που είναι της μορφής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (press) {
getURL("index.html","_top");
}
Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να μπορώ να τραβάω τo link (δηλαδή το index.html) δυναμικά από ένα αρχείο php.
Πως γίνετε αυτό?

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από korgr » 29 Δεκ 2009 18:32

Χονδρικα Βασιλη...
Με LoadVariablesNum καλεις το php σου

Ενδεικτικη εξοδος του php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
// επεξεργασια δεδομενων που οδηγει σε μια μεταβλητη $url που περιεχει το αρχειο που θες
echo&#40;"url=".$url."&data=1"&#41;;
?>
και στην as2

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;data&#41;&#123;
getURL&#40;url, "_top"&#41;;
&#125;

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από vassilism » 29 Δεκ 2009 21:32

Νότη για να σου πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα καλά.
Δεν γνωρίζω και πολλά από flash.
π.χ.
Έχω το αρχείο data.php με τον παρακάτω κώδικα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$url = 'http&#58;//www.freestuff.gr';
echo&#40;"url=".$url."&data=1"&#41;; 
?>
Για να καλέσω αυτό το αρχείο στο flash πρέπει να δώσω στα actions του κεντρικού frame

Κώδικας: Επιλογή όλων

loadVariablesNum&#40;"data.php",0&#41;;
Σωστά?
Από εκεί και πέρα το

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;data&#41;&#123; 
getURL&#40;url, "_top"&#41;; 
&#125;
Που το βάζω? Στα actions του button μπαίνει και η on (press) δεν χρειάζεται?
Επίσης στο αρχείο php το &data=1 δεν κατάλαβα τι κάνει?

Αν βρεις χρόνο κάποια στιγμή μετά τις γιορτές εξήγησε λίγο καλύτερα :D

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από korgr » 29 Δεκ 2009 22:06

Sorry Βασιλη μου, πραγματι ημουν λακωνικος υποθετοντας πως γνωριζεις αρκετα.
Οκ ομως το παμε πιο σιγα :D
Η λογικη ειναι να καλεσεις απο καπου το php σου (και απο το κουμπι μια χαρα ειναι).
Η συνταξη ειναι αυτη που ειπες και θα φορτωσει τις μεταβλητες (που θα επιστρεψει η php) στο _level0 (_root)
Μεχρι να απαντησει ομως το php εσυ πρεπει με καποιο τροπο να ελεγχεις την επιστροφη των δεδομενων. Υπαρχουν δυο τροποι.
Ο ενας ειναι να loopαρεις συνεχως σε δυο frames της timeline ελεγχοντας ξανα και ξανα αν η μεταβλητη data εχει περιεχομενα (ειναι η &data=1 που επιστρεφει η php). Αν εχει, σημαινει πως ηρθε και η μεταβλητη url οποτε μπορεις να εκτελεσεις την getURL().

O αλλος και πιο ορθοδοξος τροπος ειναι να ορισεις μια setInterval και να τσεκαρεις ανα τακτα χρονικα διαστηματα αν απαντησε η php. Μολις απαντησει εκτελεις κανονικα την getURL() οπως στο προηγουμενο τροπο...

σε κωδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

on&#40;release&#41;&#123;
loadVariablesNum&#40;"data.php",0&#41;; // κληση στο php
var timer = setInterval&#40;function&#40;&#41;&#123;
if&#40;_root.data==1&#41;&#123; // ηρθαν τα δεδομενα
_root.data=0; // μηδενιζουμε για επομενη κληση
getURL&#40;_root.url, "_top"&#41;;
clearInterval&#40;timer&#41;; // τελος ο χρονοδιακοπτης
&#125;
&#125;,500&#41;; // το 500 σημαινει πως θα ελεγχει καθε 1/2 δευτερολεπτο αν ηρθε η μεταβλητη απο το php
&#125;

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από vassilism » 30 Δεκ 2009 00:50

Παιδεύτηκα με τις ώρες και στο τέλος κατάλαβα ότι ήταν πολύ ποιο απλό απ όσο νόμιζα.
Στην ουσία είναι ακριβώς ή ίδια διαδικασία όπως φορτώνεις δυναμικό κείμενο απο αρχεία txt.

Βασικά επειδή στο .php είχα πολλές echo με μεταβλητές έπρεπε ανάμεσα στις μεταβλητές να βάζω τον χαρακτήρα & για ξεχωρίζονται, πράγμα το οποίο τρόμαξα να το καταλάβω :lol:

Ευχαριστώ πολύ Νότη και αν έρθεις προς τα μέρη μου κερνάω, αν έρθω προς τα δικά σου κερνάς εσύ (έτσι πάει) :lol:

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από korgr » 30 Δεκ 2009 07:50

Στην ουσια το Flash περιμενει ενα set μεταβλητων με συνταξη GET Method :D

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από vassilism » 30 Δεκ 2009 20:19

Κοίτα που σε λίγο θα μάθουμε να χειριζόμαστε και δυναμικά το flash.
Βέβαια αχρείαστο να’ναι :lol:
Πάντως Νότη μια χαρά σε βρίσκω στο flash και το ημερολόγιο τα έσπασε!

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από vassilism » 07 Ιαν 2010 22:04

Ρε συ Νότη να σε ρωτήσω και κάτι άλλο πάνω σε αυτό αν γνωρίζεις?
Έστω ότι από την php έρχεται ένα link της μορφής:
index.php?cat=1&id=1&Itemid=2
Όταν το flash βλέπει τον χαρακτήρα & τότε το link που περνάω σταματάει στο πρώτο & που θα βρει.
Δηλαδή το link γίνετε έτσι:
index.php?cat=1

Προφανώς αυτό το κάνει το flash για να ξεχωρίζει τις μεταβλητές που καλούνται δυναμικά.
Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιος τρόπος να περνάω το link κανονικά όπως είναι?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από dva_dev » 08 Ιαν 2010 00:47

Δεν κάνεις μια δοκιμή αντί για & να βάλεις &amp; Κάπου νομίζω είχα συναντήσει κάτι αντίστοιχο όταν έφτιαχνα links με κώδικα.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από vassilism » 08 Ιαν 2010 01:12

Το ίδιο είναι ρε συ :D
Αφού και πάλι βλέπει τον χαρακτήρα & και σταματάει εκεί.
Εκάνα και μια δοκιμή έτσι για πειστώ :lol:

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από korgr » 08 Ιαν 2010 09:22

Αντι για &
χρησιμοποιεις το %26

Για επαναφορα:

Για as3 δες το decodeURI()

Για as2 δες το unescape()
http://www.adobe.com/support/flash/acti ... ry812.html

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από vassilism » 08 Ιαν 2010 16:03

Νότηηηη :respect:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Load data from php

Δημοσίευση από fafos » 08 Ιαν 2010 19:14

poulhtaria kai oi dyo sas... :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από vassilism » 08 Ιαν 2010 20:15

Όχι ρε πατρίδα, μόνο ο Νότης είναι πουλητάρι που έφτιαξε το ημερολόγιο με flash :lol:

Εγώ τα δεδομένα απο php τα τραβάω :lol:

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Load data from php

Δημοσίευση από korgr » 08 Ιαν 2010 21:51

fafos έγραψε:poulhtaria kai oi dyo sas... :lol:
skise me na allaxo rafti :lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες