πρόβλημα με upload script

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από fafos » 16 Μάιος 2010 01:29

Lefteris33 έγραψε:Βιάστηκα.Μου δείχνει οτι ανέβασε το αρχείο όμως δεν υπάρχει στην τοποθεσία που το στέλνω.

Το μήνυμα που παίρνω είναι:

Upload: logotipo.jpg
Type: image/pjpeg
Size: 52.6455078125 Kb
Temp file:
Stored in: upload/
to stelneis se enan fakelo photos.. alla les oti einai ston fakelo upload/... diorthose auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "Stored in: " . "upload/" . $_FILES["file"]["upload"]; 
(allakse to upload/ me to photos/)

an den ftaiei auto tha prepei na exeis permitions (CHMOD) ston fakello photos iso me 777 (gia na mporei na sozei ta arxeia ekei mesa)..

h class einai se kapoio analogo post.. den thymamai akrivos.. an thymamai kala to eixe ksekinhsei to thema o patriotis Vasilis..

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από Lefteris33 » 16 Μάιος 2010 01:56

Το άλλαξα εν και δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο.Αυτό είναι απλά ένα echo δηλαδή μία εκτύπωση.

Τώρα το μήνυμα είναι αυτό:
Upload: logo.jpg
Type: image/pjpeg
Size: 0.2276 Kb
Temp file:
Stored in: photos/

Εξακολουθώ να μήν έχω καταλάβει που δηλώνουμε σωστά το path στο οποίο στέλνουμε αυτό το αρχείο.
Και γιατί το (Temp file: ) είναι κενό όπως βλέπεις.
Lefteris Toumanidis websitepro

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από Lefteris33 » 16 Μάιος 2010 01:59

Έχω δώσει δικαιώματα 777 στον φάκελο απο την ώρα που τον έφτιαξα στο ftp, αλλα το ελεγξα και τώρα και εχει 777.
Lefteris Toumanidis websitepro

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από fafos » 16 Μάιος 2010 03:10

mhn vazeis http://www.estiassis.gr/ sto path.. afhse to sketo photos (efoson to upload einai ston root tou site sou)

allakse to $_FILES["file"]["temp"] me to $_FILES["file"]["tmp_name"]

kai epishs to echo "Stored in: " . "photos/" . $_FILES["file"]["upload"]; me to

echo "Stored in: " . "photos/" . $_FILES["file"]["name"];

an sto Temp file den dinei tipota kati trexei me to tmp tou site sou...

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από Lefteris33 » 16 Μάιος 2010 11:16

Έκανα τις αλλαγές που μου είπες, και μάλιστα δοκίμασα να στείλω μία photo που έχω ξαναστείλει.Παίρνω αυτό το μήνυμα :
Upload: logotipo.jpg
Type: image/pjpeg
Size: 0.53909 Kb
Temp file: /tmp/phpRlNcQt
logotipo.jpg already exists.
Που σημαίνει οτι δουλεύει σωστά.
Αλλα δεν υπάρχει φωτογραφία στον Server.
Για να καταλάβω η φωτογραφία που επιλέγω αποθηκεύετε πρωσορινά στο temp του υποσλογιστή μου και στην συνέχεια στέλνετε στον Server σε κάποιο tmp?Αυτήν την διαδικασία δεν έχω καταλάβει απο την αρχή, για να ξέρω πού να ψάξω.
Av μηλίσω με τον πάροχο για το tmp, θα πρέπει να ξέρω τί ζητάω.
Lefteris Toumanidis websitepro

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από Lefteris33 » 16 Μάιος 2010 11:17

Ζητώ συγνώμη για ορθογραφικά λάθη.
Lefteris Toumanidis websitepro

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από fafos » 16 Μάιος 2010 16:01

koitakses ston fakello photos kai den yparxei h fotografia? merikes fores thelei refresh to ftp gia na sou deiksei ta nea arxeia pou anevhkan?

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από Lefteris33 » 16 Μάιος 2010 17:21

1.Στην ουσία εκανα συνχρονισμό φακέλων με το dreamweaver, και μετά απο αυτό οι φωτογραφίες ανεβαίνουν κανονικά.Πραγματικά όμως θέλει και το refresh του.

2.Αφού κατάφερα να τίς ανεβάζω έφτιαξα αρθρα τα οποία εκτώς απο τις άλλες πληροφορίες που στέλνουν στην msql γράφουν και το path της φωτογραφίας που έχω κάνει upload.
Στην συνέχεια μέσα απο την διαχείρηση του site φτιάχνω ενα script στο οποίο κάνω ενα ερώτημα στην βάση, που μου φέρνει τα δεδομένα απο τα άρθρα.
Εμφανίζω μόνο την το ID του άρθρου, την φωτογραφία, και απο κάτω θέλω να κάνω ένα link όπως αυτό:

<p><a href=$photo>$text</a></p>

$photo = //Η θέση της φωτογραφίας.
$text = // Το κείμενο του άρθρου.

Το ζητούμενο είναι οτι προσπαθώ να πάρω κομάτι του κειμένου και όχι όλο το κείμενο δοκιμάζω κάπως έτσι:

$sort_text= substr($test, 25);
<p><a href=$photo>$sort_text</a></p> //αποτυχία ή κάπως έτσι..

<p><a href=$photo>substr($text, 25)</a></p> // εδώ έρχετε όλο το κείμενο χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την δεύτερη παράμετρο της substr

έχεις φάρμακο εδώ?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από fafos » 16 Μάιος 2010 17:25

$sort_text= substr($test, 0, 25);

an to encoding ths selidas sou einai se utf-8 tha antimetopiseis provlhma sta ellhnika me thn substr...

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από Lefteris33 » 16 Μάιος 2010 17:46

Το έφτιαξα.Αν μπορείς μπές να το δείς στο
http://www.estiassis.gr και πάτα στην σελίδα (Κουζίνα - Μπάρ).
Αυτό που με τρελαίνει τώρα είναι οτι το link που έχω φτιάξει έχει υπογραμίσει τα γράμματα. Υπάρχει περίπτωση με php να το κάνω να υπογραμίζει μόνο όταν πάει το ποντίκι επάνω?
Lefteris Toumanidis websitepro

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από fafos » 16 Μάιος 2010 17:56

1. sou eipa an exeis utf-8 tha exeis provlhma me ta ellhnika... alakse thn substr me auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mb_internal_encoding&#40;"UTF-8"&#41;;	
$sort_text= mb_substr&#40;$test, 25&#41;; 

2. opos exoume xiliopei, prota mathainoume html poly kala kai meta proxorame se php klp.. to link einai thema style (css).. yparxoun vohthimata sto fs me auta pou zhtas..

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από korgr » 16 Μάιος 2010 19:09

fafos έγραψε:opos exoume xiliopei, prota mathainoume html poly kala kai meta proxorame se php klp..
Που ζεις δασκαλε, αυτα ειναι ξεπερασμενα και περιτα. Joomla και καθαρισες! :P

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από fafos » 16 Μάιος 2010 19:16

korgr έγραψε:
Που ζεις δασκαλε, αυτα ειναι ξεπερασμενα και περιτα. Joomla και καθαρισες! :P
zhthsan apo filo na feiaksei ena comparison site (typou skrouttz) se joomla kai tous apanthse oti mono se PhpNuke mporei na to feiaksei... :lol:

Lefteris33
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: 18 Μαρ 2010 15:10
Τοποθεσία: Δαφνη
Επικοινωνία:

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από Lefteris33 » 16 Μάιος 2010 21:46

kapote prin apo xronia apofasisa na asxolitho me ton programmatismo.Hthela na grapso se Delphi kai den eixa kapoion na me voithisei.Pira ena vivlio tou Marco Cantu kai xekinisa na diavazo.Stin arxi tou vivliou katalava oti eprepe prota na diavaso 2 alla vivlia gia na katalavo ti diavazo.
Exei apolito dikio o Fafos.Einai etsi akrivos an theleis na exeis apopsi pano se afto pou ftiaxneis.
Lefteris Toumanidis websitepro

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με upload script

Δημοσίευση από fafos » 16 Μάιος 2010 22:14

Lefteris33 έγραψε:kapote prin apo xronia apofasisa na asxolitho me ton programmatismo.Hthela na grapso se Delphi kai den eixa kapoion na me voithisei.Pira ena vivlio tou Marco Cantu kai xekinisa na diavazo.Stin arxi tou vivliou katalava oti eprepe prota na diavaso 2 alla vivlia gia na katalavo ti diavazo.
Exei apolito dikio o Fafos.Einai etsi akrivos an theleis na exeis apopsi pano se afto pou ftiaxneis.
file Leuterh, etsi akrivos einai ta pragmata... idiaitera sto web programmatismo exei kseftilistei to thema.. anthropoi pou den kseroun ti kanei to br sthn html theloun na mathoun pos kanei join ena select sthn php.. o programmatismos (eite hlektonikos eite ths zohs) prepei na akolouthei mia orismenh alysida.. den phdame krikous giati xanoume ton mpousoula..

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες