Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Κλειδωμένο
ailouros
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2015 17:44

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από ailouros » 26 Ιουν 2016 21:00

Bugman έγραψε:Επίσης επειδή μπορούμε να δημουργούμε αντικείμενα com μπορούμε να δημιουργούμε ιδιότητες που να αντιστοιχούν σε ιδιότητες του ανικειμένου, που σημαίνει ότι κάνουμε wrapping μια μεταβλητή της Μ2000 σε μια ιδιότητα του αντικειμένου.
Αυτό δεν είναι wrapping. Το αντικείμενο κάνει expose κάποια properties τα οποία τα χρησιμοποιείς στον κώδικα σου. Σπουδαία τα λάχανα. Όλα τα APIs το κάνουν αυτό εδώ και σαράντα χρόνια.

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις αντικειμενοστραφή προγραμματισμό για να γράφεις τέτοιες ανοησίες.

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 26 Ιουν 2016 21:21

Crossover δεν είναι αυτό wrapper. Όταν μια εντολή αντιστοιχεί σε κώδικα γραμμένο σε Vb6 σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία, όπως θα όριζε ένας wrapper. Πχ ισχυρίζεσαι ότι έχω ένα λεξικό, αλλά τότε πώς γίνεται να γυρνούν συναρτήσεις της Μ2000 συναρτήσεις, ενώ η VB6 δεν έχει κάτι τέτοιο.
@ailourus,
Περί του τρόπου συγγραφής, ο καθένας έχει το στυλ του. Άλλο το στυλ που προτείνουμε σε νέο προγραμματιστή, και άλλο το δικό μας στυλ. Αν τώρα μπορεί κάποιος να διατηρήσει το στυλ του νέου, γράφοντας μεγάλα προγράμματα, τότε μπράβο...του βγάζω το καπέλο.

Που είδες τεχνικό φόρουμ; Ούτε το insomnia είναι τεχνικό φόρουμ. Θα ήταν αν τα μέλη υποχρεωτικά είχαν αυτή την ιδιότητα. Από την ώρα που το μέλος δεν μπορεί να αποδείξει την ιδιότητά του, ούτε είνσι απαιτούμενη μια τέτοια ιδιότητα, τότε δεν έχουμε τεχνικό φόρουμ. Μπερδεύεις το αντικείμενο του φόρουμ, με την επαγγελματική ιδιότητα. Το αντικείμενο δεν είναι ιδιότητα των μελών αλλά λόγος για να συζητούν εδώ.

@ailouros,
Πριν βγάλεις βαθυστόχαστα συμπεράσμστα πρέπει να ρωτάς, μήπως δεν κστάλαβες. Εδώ και σαράντα χρόνια δεν υπήρχαν com αντικείμενα. Αντί να χρησιμοποιώ την ιδιότητα παρέχοντας τα απαραίτητα, την συνδέω με μια μεταβλήτή. Νομίζω ότι σε νετ γλώσσες δεν μπορείς να βγάλεις αναφορά σε ιδιότητα αντικειμένου. Για να το κάνω αυτό δημιουργώ ένα αντικείμενο που αναφέρεται στο com αντικείμενο και στην ιδιόυητα. Αυτό υππαρχει κάτω από την μεταβλητή.
Το expose που λες δεν γίνετσι για κάθε γλώσσα αλλά σε αυτήν που έχει γίνει implementation για να το εκμεταλλευτεί. Δεν μπορώ να πάρω το σύστημα του compiler της Vb6, διότι αυτό ενεργεί κατά το φτιάξιμο του εκτελέσιμου, και όχι μετά. Το σπουδαία τα λάχανα άστο, γιατί δεν το γνωρίζεις. Άλλο να χρησιμοποιείς αντικείμενα και να καλύπτεις την λειτουργικότητα με λέξεις όπως κάνει expose, και άλλο να δείξεις τι ακριβώς κάνει, σε data, τι ενημερώνει και πώς αυτό δουλεύει.

Και το ότι είδες το κώδικα της Μ2000 σημαίνει ότι κατάλαβες τίποτα; Στο blog έχω θέμα με το πώς δουλεύει η Μ2000.

ailouros
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2015 17:44

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από ailouros » 26 Ιουν 2016 23:13

Φίλε αυτά που λες δεν βγάζουν νόημα. Κι ο λόγος που δεν βγάζουν νόημα είναι επειδή τα έχεις στο μυαλό σου ανακατεμένα. Αναφορά σε property; Τι στο καλό είναι αυτό; Το Property είναι μεταβλητή που σου παρέχει μια κλάση με set και get λειτουργίες. Απλά πράγματα.

Γράφεις περίπλοκα γιατί δεν καταλαβαίνεις για τι γράφεις.

Τέλος πάντων, για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Γλώσσα προγραμματισμού θα φτιάξεις όταν φτιάξεις και δικό σου interpreter. Μέχρι τότε αυτό που έχεις φτιάξει είναι μια προέκταση της VB6. Θες να το πεις wrapper, θες να το πεις framework, θες να το πεις Μήτσο, η ουσία δεν αλλάζει. Δεν έχεις φτιάξει γλώσσα προγραμματισμού. Τελεία και παύλα.

crossover
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 23 Ιουν 2016 18:10

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από crossover » 26 Ιουν 2016 23:30

Αυτο του λεω και εγώ αλλα επιμένει οτι εχει φτιάξει γλώσσα ενώ στην πραγματικότητα εχει φτιάξει μια προέκταση της VB6.

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 26 Ιουν 2016 23:32

@ailouros
Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λες. Μακάρι να ήταν διότι θα ήταν πιο απλά.
Είσαι αδιάβαστος για την Μ2000, κσι η επιμονή σου, κσι η κόντρα με τον κατασκευαστή της είναι αδικαιολόγητη. Δεν ξέρω καμία wrapper γλώσσα. Αυτή η εμονή σου σε κάτι ανύπαρκτο πως να εξηγηθεί; Wrapper σε function γίνετσι, σε αντικείμενο γίνεται, αλλά σε γλώσσα; Πώς θα κάνεις wrapping μια σύνθετη έκφραση; Για να εκτελεστεί πρέπει να μεταφραστεί. Ο διερμηνευτής μεταφράζει κώδικα της Μ2000 κσι καλεί συναρτήσεις που σε source είναι σε vb6, αλλά όχι σε object, εδώ έχουμε machine code. Αν δεν το καταλάβεις αυτό θα λες για wrapper γλώσσας..κάτι που δεν υπάρχει. Αν βρεις πες μου...
@Crossover.
Τι σημαίνει προέκταση της vb6; Αφού η Μ2000 δεν κάνει compiling σε Vb6 ώστε να πάρω το κώδικα και να πω ότι τον χρησιμοποιώ σε μια γενικότερη εφαρμογή σε vb6.

ailouros
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2015 17:44

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από ailouros » 26 Ιουν 2016 23:59

"Visual Basic is a third-generation event-driven programming language and integrated development environment (IDE) from Microsoft for its COM programming model first released in 1991 and declared legacy in 2008."

Τι δεν καταλαβαίνεις από τη φράση "declared legacy in 2008";

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 27 Ιουν 2016 00:06

Έχω φτιάξει έναν interpreter που γράφτηκε με compiler και είναι machine code. Το πρόγραμμα γραμμένο σε M2000 είναι η εισαγωγή του διερμηνευτή. Στην εκτέλεση έχουμε μετάφραση και εκτέλεση. Ο διερμηνευτής τρέχει στο περιβάλλον της Μ2000., μια κονσόλα με γραφικά και ένα παραθυρικό περιβάλλον με δικά της παράθυρα και στοιχεία ελέγχου, όπως combobox. Δεν χρησιμοποιώ τα common cobtrols της VB6.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bugman την 27 Ιουν 2016 00:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 27 Ιουν 2016 00:09

Καταλαβαίνω ότι αναφέρεται στο IDE. Αυτό δεν μας νοιάζει, δεν χρειάζετσι το IDE, της VB6, η Μ2000 για να τρέξει, οπότε ποιο είναι το πρόβλημα;

ailouros
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2015 17:44

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από ailouros » 27 Ιουν 2016 00:12

Που είναι ο κώδικας για τον interpreter που έχεις φτιάξει;

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 27 Ιουν 2016 00:14


Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 27 Ιουν 2016 00:17

Τώρα είναι dll ο interpreter και δεν ξεκινάει ωςexe, αλλά με δημιουργία com αντικειμένου , στο mexe.bas δες

ailouros
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2015 17:44

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από ailouros » 27 Ιουν 2016 00:24

Αυτό δεν είναι interpreter. Ένα αρχείο που θέτει κάποιες τιμές για μεταβλητές και μετά καλεί τα dll της Visual Basic.

Άρα δεν έχεις φτιάξει δικό σου Interpreter. Και κατά συνέπεια ούτε και δική σου γλώσσα.

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 27 Ιουν 2016 00:30

Για ποιο λες;

ailouros
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2015 17:44

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από ailouros » 27 Ιουν 2016 00:31

Κάνουμε την παλαβή τώρα ε;

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 27 Ιουν 2016 00:36

Τι;
Δηλαδή κατέβασες τον κώδικα, άνοιξες υο μεγαλύτερο bas αρχρείο, που έχει >30k γραμμές, βρήκες πχ την Execute() και έβγαλες το παραπάνω συμπέρασμα;

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες