Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 23 Ιουν 2016 19:27

1. Το ότι έχω χρησιμοποιήσει την Vb6, απλά θεώρησε ότι η χρήση της Vb5 και μετέπειτα Vb6 έγινε γιατί εκεί μπορούσα να γράψω. Η μεταφορά σε Net (είχα αγοράσει την VB Net 2003 και την χάρισα), θα είχε δυο κακά. Πρώτον θα έπρεπε να ξαναγραφτεί ο κώδικας σε VB Net, και εδώ είχαμε ασυμβατότητες, και δεύτερον οι Net γλώσσες είναι Interpreted γλώσσες, άρα θα είχαμε διπλό interpreter. Η VΒ όχι μόνο είναι γρήγορη αλλά έχει optimization να χειρίζεται πίνακες όπως η C δηλαδή χωρίς να κάνει έλεγχο ορίων (Bound Control)...Έχω πχ πολύ γρήγορες ρουτίνες (έχω δυο τρεις ανάλογα το τι θέλω) περιστροφής και ταυτόχρονης μεγέθυνσης bitmap και με διαφάνεια, δεν χρησιμοποιώ το GDI+, μόνο το απλό GDI. Το οποίο ακόμα και στα 10 έχει συμβατότητα. Η Μ2000 έχει sprites..με περιστροφή και μεγέθυνση. Δηλαδή έχει αρκετά τα οποία δεν γίνεται να ξαναγραφτούν για Net. Θα χρειαστώ άλλα 10 χρόνια! Αν τώρα κάποιοι από εδώ θέλουν να βγάλουν τον M2000 Net Interpreter...έχουν την ευλογία μου...να το κάνουν! Ίσως όχι όλες τις δυνατότητες του περιβάλλοντος του διερμηνευτή, αλλά κάποιες από αυτές!

2. Με τον διερμηνευτή της M2000 ξεχνάμε την VB6...Είναι σαν να μην υπάρχει. To dll που χρησιμοποιεί θα είναι πάντα εκεί στα Windows. Οι λόγοι είναι πολλοί.

3. Δείτε εδώ http://www.tiobe.com/tiobe_index?page=index στην 11η θέση είναι η Visual Basic, η 6 (δεν γράφει 6 αλλά έχει στην 9 ξεχωριστά την VB Net). Δείτε πόση διαφορά χρήσης έχει από την Net, ελάχιστη. Δεν υποστηρίζω να ξεκινήσει τώρα κάποιος να εξασκείται στην VB6, καλό θα είναι να πάει σε πιο νέα γλώσσα. Απλά είναι μύθος ότι είναι παλιά και άχρηστη. Ακόμα είναι σε χρήση! (το IDE δεν υποστηρίζει η μαμά εταιρεία).


4. Η Μ2000 ως γλώσσα (άσχετα δηλαδή με το πώς γράφτηκε ο διερμηνευτής) είναι πρόταση ταυτόχρονα και πράξη. Πρόταση ενός λεξικού-συντακτικού και πράξη γιατί δεν είναι στα χαρτιά αλλά "τεκμηριώνεται" με τον διερμηνευτή.

Τρέχει σε Linux σε Wine και σε Windows από Xp έως 10 και δεν χρειάζεται κάποιο άλλο εργαλείο για να γράψουμε προγράμματα, έχει ότι χρειάζεται. Προγράμματα με sockets δεν έχω δοκιμάσει, αλλά αν υπάρχει σε windows κάποιο com αντικείμενο για sockets, πχ γραμμένο σε C++ θα μπορούσε κανείς να το ανοίξει με την Μ2000 και να το χρησιμοποιήσει. Και επαναλαμβάνω εδώ: Χωρίς να έχει την VB6 εγκατεστημένη στον υπολογιστή του. Το γνωστό dll δεν τρέχει κώδικα της VB6, αλλά είναι α) βιβλιοθήκη κάποιων στάνταρ συναρτήσεων και b) το subclass για τις φόρμες της VB6 (αυτές δουλεύουν με subclass στις φόρμες των windows). Κατά τα άλλα ο κώδικας του διερμηνευτή της Μ2000 είναι machine code, ενώ ο κώδικας της Μ200 είναι utf-8 κείμενο, που μέσα στο περιβάλλον γίνεται UTF16LE και τρέχει χωρίς δεύτερο πέρασμα, δηλαδή "με την μία", απ' ευθείας εκτέλεση (δεν υπάρχει tokenized μορφή)

5. Για τον ξένο δεν με ενδιαφέρει αν δεν κατανοεί τα Ελληνικά. Με ενδιαφέρει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πέντε εντολές και από το δημοτικό.

DansGame
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 22 Ιουν 2016 14:21

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από DansGame » 23 Ιουν 2016 19:35

Να χρησιμοποιήσεις την GPU για τα sprites ούτε λόγος ε; Αλλά ξέρω, έχεις "πολύ γρήγορες ρουτίνες" για να κάνεις τη δουλειά στη CPU.
...you can run, but you can't hide!

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 23 Ιουν 2016 19:39

Κάνεις λάθος. Ασφαλώς χρησιμοποιώ την GPU για τα sprites. Το GDI το κάνει για μένα!

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 23 Ιουν 2016 19:40

Η Μ2000 έχει δυο τύπους sprites, τα software και τα hardware. Τα Hardware τα χειρίζεται το λειτουργικό.

crossover
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 23 Ιουν 2016 18:10

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από crossover » 23 Ιουν 2016 20:05

Δώσε μας ενα συγκριτικό παράδειγμα ταχύτητας σε σχέση με Python, πχ υπολογισμός prime numbers.

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 23 Ιουν 2016 20:13

Έχω κάνει τεστ με την C. Δηλαδή γράφεις μέσα στη Μ2000 κώδικα C, δίνεις εντολή και το κάνεις dll, το φορτώνεις, του δίνεις ένα πίνακα και σου γεμίζει τιμές. Τεράστια διαφορά.
Δεν πιστεύω ότι η Python κοντράρει την C. Αφού λοιπόν μπορώ στην M2000 να φτιάχνω Structures και να τα δίνω στην C να τα επεξεργάζεται γρήγορα..είμαι ΟΚ.......
Στο ερώτημά σου βέβαια θα ήθελα να είχα μια μέτρηση. Δεν έχω.

εδώ είναι το άρθρο για την C, και πώς μέσα από την M2000 κάνουμε με μια εκτέλεση ενός τμήματος όλη τη δουλειά, δημιουργούμε το dll και το φορτώνουμε...και το χρησιμοποιούμε!
http://georgekarras.blogspot.gr/2016/06/c-2000.html

να και μια εικόνα από την κονσόλα (ο διορθωτής βγαίνει πάνω από την κονσόλα είναι ξεχωριστό στοιχείο ελέγχου)
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bugman την 23 Ιουν 2016 20:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

crossover
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 23 Ιουν 2016 18:10

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από crossover » 23 Ιουν 2016 20:29

Μπορεις να φτιάξεις ενα γρήγορο παράδειγμα υπολογισμού primes φανταζομαι ή απλά να κανεις port ενα που θα βρεις για Python ώστε να έχουμε μια σύγκριση

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 23 Ιουν 2016 20:32

Υπάρχει κώδικας για να βγάζει πρώτους εδώ:
http://georgekarras.blogspot.gr/2015/12 ... st_17.html

crossover
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 23 Ιουν 2016 18:10

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από crossover » 23 Ιουν 2016 20:37

Ε κάνε μια σύγκριση τοτε αφού τον εχεις έτοιμο.

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 23 Ιουν 2016 20:38

δεν έχω όμως Python σε windows

crossover
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 23 Ιουν 2016 18:10

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από crossover » 23 Ιουν 2016 20:40

Κάνε την install ειναι πολυ εύκολο! Αν θες βοήθεια πες μου.

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 23 Ιουν 2016 20:44

Δεν έχω τον ίδιο αλγόριθμο σε Python, αν θες γράψε τον
θέλουμε μόνο τον πίνακα που σημειώνονται οι πρώτοι.
\\ Κόσκινο του Όιλερ
Διάβασε χ
Πίνακας ι(χ+1)
κ=2
κ2=κ**2
Ενώ κ2<χ {
Για λ=κ2 έως χ ανά κ { ι(λ)--}
Επανέλαβε {
κ++
κ2=κ**2
} μέχρι ι(κ)=0 ή κ2>χ
}



με αυτόν τον αλγόριθμο του Euler, δίνει για τους πρώτους μέχρι το 10000, .94 δευτερόλεπτα (ούτε ένα δηλαδή), και στους 100000 θέλει 9.5 δευτερόλεπτα
(χρησιμοποιεί double o αλγόριθμος)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bugman την 23 Ιουν 2016 20:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

crossover
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 23 Ιουν 2016 18:10

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από crossover » 23 Ιουν 2016 20:48

Νομίζω ειναι πιο εύκολο για σένα που ξέρεις μ2000 να τον γράψεις σε Python. Για τρέξε τον να δούμε τι θα κανει απο χρόνο!

Άβαταρ μέλους
Bugman
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2003 20:39
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Επικοινωνία:

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από Bugman » 23 Ιουν 2016 20:56

Μην το λες αυτό. Δεν έχω γράψει κώδικα σε Python. Έχω τρέξει βέβαια στα Ubuntu (εδώ έχω Ubuntu, και παίζει η Python, αλλά η Μ2000 δεν έχει την ίδια ταχύτητα με αυτή σε Windows..)

Windows 7 παίζουν σε virtual box

crossover
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: 23 Ιουν 2016 18:10

Γλώσσα Προγραμματισμού με Ελληνικές Εντολές Μ2000

Δημοσίευση από crossover » 23 Ιουν 2016 21:02

Προσπάθησε το, εύκολη ειναι η Πάιθον, γιατι ειμαι και με το ταμπλετ.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες